Καρίμ Μπενζεμά: Το παιδί μεταναστών που έγινε ο κορυφαίος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία (Videos+Photos)

Καρίμ Μπενζεμά: Το παιδί μεταναστών που έγινε ο κορυφαίος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία (Videos+Photos)

Καρίμ Μπενζεμά: Στα 34 του σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο - Άγνωστες πτυχές της ζωής του πιτσιρικά που δεν ξέφυγε ποτέ απ’ το γκέτο και οι κακές παρέες που τον στιγμάτισαν.

Έχει περάσει 17 χρόνια επαγγελματικής καριέρας σε δύο ομάδες. Λιόν και Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντα με το κεφάλι χαμηλά. Πάντα με το βλέμμα να κοιτά στο άπειρο. Το χαμόγελο σπάνια αντίδραση του προσώπου του. Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει τη φυσιογνωμία που «ζωγραφίζει» τον ψυχισμό και την ίδια τη ζωή του. Εκεί όπου το ποδόσφαιρο είναι τεράστιο στοιχείο, αλλά ίσως να μην είναι το πλέον ενδιαφέρον!

Η σύνδεση της επαγγελματικής καριέρας ενός τεράστιου ταλέντου με το παρελθόν του, φάνηκε από τα πρώτα κιόλας χρόνια της πορείας του. Μέχρι τη σημαντικότερη απόφαση που χρειάστηκε να πάρει. Τη μεταγραφή του εκτός Γαλλίας.

ΕΙΧΕ «ΚΛΕΙΣΕΙ» ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, ΑΛΛΑ…

Το 2008 προερχόταν από εκπληκτική σεζόν με τη Λιόν. 52 ματς, 31 γκολ, 10 ασίστ. Η Ολιμπίκ ήταν απ’ τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη εκείνο το διάστημα, αλλά πάντα υπήρχε το πιο πάνω επίπεδο. H Μπαρτσελόνα περνούσε σε νέα εποχή. Ο Ράικαρντ έφευγε και ο Γκουαρντιόλα ερχόταν. Απ’ τις πρώτες μεταγραφές που ήθελαν οι Καταλανοί, ήταν ένας φορ επιπέδου. Ο 20χρονος τότε Μπενζεμά, ήταν ο άνθρωπος που έψαχναν!

Ο Τσίκι Μπεγκιριστάιν πήγε στη Λιόν να τον δει. Ήξερε πως τον ήθελε στην Βαρκελώνη. Συζήτησε με τον Ζαν Μισέλ Ολάς. Η συμφωνία προέκυψε γρήγορα. 30.000.000 ευρώ «ζεστά» θα έβγαιναν απ’ τα ταμεία των «μπλαουγκράνα». Το πρωτοσέλιδο της «AS», πανηγύρισε για τη σπουδαία μεταγραφή που συμφωνήθηκε.

Υπήρχε όμως μια λεπτομέρεια. Η επίσκεψη του Μπεγκιριστάιν στο πατρικό του Μπενζεμά. Περιοχή Μπρον. Προάστιο της Λιόν. Φτωχό, σκληρό περιβάλλον. Γκέτο, με κατοικίες για μετανάστες εργάτες. Οι ντόπιοι έδιναν οδηγίες στους επισκέπτες για να μην πάνε στην περιοχή, επειδή κρύβει τεράστιους κινδύνους. Εκεί γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Μπενζεμά.

Η Μπαρτσελόνα με την επίσκεψη του Μπεγκιριστάιν, μάζεψε πληροφορίες για το παρελθόν του νεαρού και τις συνθήκες στις οποίες μεγάλωσε. Αποφασίστηκε λοιπόν να «χαλάσει» η μεταγραφή! Ο φόβος των Καταλανών ήταν μεγάλος. Το παρελθόν ήταν παρόμοιο με αυτό του Ανελκά. Δεν ήθελαν μια ανάλογη περίπτωση στην ομάδα τους.

Ο ΠΕΡΕΘ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΒΗΘΗΚΕ

Ο Καρίμ όχι απλά δεν το έβαλε κάτω, αλλά πρόσθεσε μια ακόμη εκπληκτική σεζόν με τη Λιόν. Ήταν η στιγμή που η Ρεάλ Μαδρίτης έψαχνε επιθετικό. Ήταν η στιγμή του Φλορεντίνο Πέρεθ. Παρότι πήρε τις ίδιες πληροφορίες για το παρελθόν του Μπενζεμά, δε «μάσησε». Συμφώνησε στα 35.000.000 ευρώ και πήρε μαζί του τον Γάλλο με καταγωγή απ’ την Αλγερία στην Μαδρίτη. Η μεταγραφή ανακοινώθηκε τρεις μέρες μετά τη «βόμβα» της απόκτησης του Κριστιάνο Ρονάλντο απ’ τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ρίσκο των «μερένχες». Επειδή το παρελθόν και συνολικά η ζωή του Μπενζεμά, έφερναν ανησυχία. Η οποία σε μεγάλο βαθμό επιβεβαιώθηκε κιόλας.

Το κακόφημο Τεραγιόν στο Μπρον, δε συνιστάται για επίσκεψη. Ο πάμπλουτος-πλέον-Μπενζεμά, προσγειώνεται με ιδιωτική πτήση στο αεροδρόμιο που είναι εκεί κοντά. Επισκέπτεται τη γειτονιά του χωρίς να χρειάζεται σωματοφύλακες. Στοιχείο που μαρτυρά πολλά για το παρελθόν του. Εκεί είναι το σπίτι του. Κάτι που έγινε αιτία να παρεξηγηθεί υπέρμετρα. Φυσικά έδωσε πολλά δικαιώματα γι’ αυτό.

Μία αδερφή του είναι παντρεμένη με έναν απ’ τους ανθρώπους που φοβούνται όλοι στην περιοχή και έχει διαφόρων ειδών επιχειρήσεις. Ο πατέρας του μετανάστης από τα βορειοανατολικά της Αλγερίας. Κοντοχωριανός με τους γονείς του Ζινεντίν Ζιντάν. Η μητέρα του γεννήθηκε στη Λιόν.

Το έκτο από τα εννιά παιδιά της οικογένειας. Χοντρούλης, ντροπαλός, χωρίς μεγάλη αυτοπεποίθηση. Ήθελε να περνά απαρατήρητος. Δε δημιουργούσε προβλήματα, τον αγαπούσαν όλοι στις ακαδημίες της Λιόν. Ο «διακόπτης» γύριζε όταν βρισκόταν με τους φίλους του.

 

ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΟΣ ΣΤΗ ΛΙΟΝ

Το πρόβλημα της παρουσίας στο γκέτο της γειτονιάς του, το αντιλήφθηκε πρώτα απ’ όλους η Λιόν. Στα 15 του χρόνια ο Μπενζεμά με απόφαση της Ολιμπίκ έφυγε απ’ το πατρικό του. Έμεινε εσώκλειστος στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Με αυστηρούς κανόνες, όπως να κοιμάται το αργότερο στις 22:30. Έπρεπε να είναι μακριά απ’ τις παρέες, απ’ τους φίλους με τους οποίους μεγάλωσε.

Στα 18 του χρόνια, έφυγε το σπίτι που του παρείχε η Λιόν. Είχε ήδη αρκετά λεφτά. Όμως ποτέ δε σκέφτηκε να αγοράσει το δικό του σπίτι. Γύρισε στο πατρικό του. Ήθελε να είναι κοντά στην παρέα του. Μεγάλη. Όλοι παιδιά κυρίως μεταναστών από χώρες της βόρειας Αφρικής. Πολλά απ’ αυτά, κατέληξαν φυλακή ή ακόμη και σκοτωμένα από πυροβολισμούς.

Ο ΤΥΝΗΣΙΟΣ ΚΟΛΛΗΤΟΣ

Καλύτερός του φίλος, ένας Τυνήσιος. Καρίμ Ζενατί το όνομά του. Τον είχε τόσο κοντά του, παρότι όλοι έβλεπαν πως είναι κακή επιρροή. Το 2014 τον πήρε μαζί του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας. Αυτός του πήγαινε γυναίκες όποια στιγμή το ήθελε. Ένα απ’ τα πολλά προβλήματα που προέκυψαν.

Που τους έχανε που τους έβρισκε κανείς, σε ένα κακόφημο κλαμπ 30 χιλιόμετρα έξω απ’ τη Λιόν. Εκεί όπου καθημερινά υπήρχε τραπέζι και θέση πάρκινγκ ρεζερβέ για τον Καρίμ Μπενζεμά και την παρέα του.

Αυτό σταμάτησε δύο περίπου χρόνια πριν πάρει μεταγραφή για τη Ρεάλ Μαδρίτης. Μία απ’ τις πληροφορίες που πήρε η Μπαρτσελόνα και «χάλασε» τη συμφωνία το 2008! Ο Ζενατί συνελήφθη στον αυτοκινητόδρομο Α7 μετά από καταδίωξη. Ο δρόμος που οδηγεί από Γαλλία-Ισπανία. Στο αυτοκίνητο που οδηγούσε βρέθηκαν 200 κιλά κάνναβης. Κατέληξε στη φυλακή. Δεύτερη φορά, γιατί οι ένοπλες ληστείες σε super market ήταν στο ρεπερτόριο του κολλητού φίλου του Μπενζεμά.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης όχι απλά δεν τον παράτησε, αλλά ήταν πάντα εκεί. Στις δίκες, στα επισκεπτήρια της φυλακής. Μέχρι και δουλειά του έδωσε. Μόλις συνέστησε εταιρία διαχείρισης των εμπορικών δικαιωμάτων του ονόματός του, έδινε μισθό στον Τυνήσιο 4.000 ευρώ. Ο οποίος έπαιξε κομβικό ρόλο και στον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Πριν λίγους μήνες, το δικαστήριο των Βερσαλλιών τον έκρινε ένοχο για τον εκβιασμό του Βαλμπουενά. 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή, 305.000 ευρώ (συνολικά) αποζημίωση. Το τίμημα που κλήθηκε να πληρώσει ο Καρίμ Μπενζεμά. Κυρίως, όμως, «λέρωσε» το όνομά του. Για τον εκβιασμό του πρώην συμπαίκτη του, Ματιέ Βαλμπουενά.

Τον Ιούλιο του 2015, είχαν περάσει δύο χρόνια από τη στιγμή που βγήκε απ’ τη φυλακή ο Ζενατί. Ο κολλητός φίλος του 34χρονου Γάλλου, ήρθε σε επαφή με τρία άτομα. Τα οποία είχαν στα χέρια τους sex tape του Ματιέ Βαλμπουενά. Τραβηγμένο στο κινητό του άσου του Ολυμπιακού.

Ζήτησαν απ’ τον Τυνήσιο να μεσολαβήσει στον Μπενζεμά, προκειμένου αυτός να κάνει τον μεσάζοντα για να πάρουν 180.000 ευρώ απ’ τον βραχύσωμο μεσοεπιθετικό! Ως τίμημα για να διαγράψουν το βίντεο.

Τέσσερις μήνες μετά, ο Μπενζεμά βρέθηκε να δίνει πολύωρη κατάθεση αναφορικά με την εμπλοκή του. Γιατί έφερε σε επαφή την πλευρά των εκβιαστών με τον Βαλμπουενά. Σα να μην έφτανε αυτό, η “Equipe” αποκάλυψε τηλεφωνικές συνομιλίες. Εκεί ο Καρίμ αστειευόταν με τους φίλους του, για τον φόβο του Βαλμπουενά. «Θα τον φάνε τα πιράνχας» έλεγε και γελούσε.

Τα γέλια βγήκαν ξινά τον Δεκέμβριο του 2015. Η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, αποφάσισε να τον αφήσει εκτός Εθνικής. «Ο Βαλμπουενά είναι εξαιρετικός άνθρωπος. Μετά υπάρχει ο Μπενζεμά που μεγάλωσε σε δύσκολη περιοχή και δεν άλλαξε παρέες», δήλωσε ο Νοέλ Λε Γκρετ, πρόεδρος της FFF, για την τότε απόφαση. Η οποία διήρκησε πέντε χρόνια. Στερώντας του τη συμμετοχή στο Euro που έγινε στην πατρίδα του, αλλά και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας που κατέκτησαν οι «τρικολόρ».

ΤΑ ΜΠΛΕΞΙΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Μεγαλωμένος σε γκέτο. Όλοι αναζητούσαν την εύκολη ζωή, ανάμεσα στις δυσκολίες. Χωρίς να τους ενδιαφέρει το πώς θα το πετύχουν. Εν μέσω αυτής της νοοτροπίας, ο Καρίμ Μπενζεμά πρέπει να αναλυθεί ως προσωπικότητα με διαφορετικό τρόπο. Σε τέτοιο σημείο που τα μπλεξίματα του με το νόμο, ήταν φυσιολογικά κατά κάποιο τρόπο.

Αρκετές φορές του είχε επιβληθεί πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα. Το ρεκόρ του ήταν οι 18.000 ευρώ. Το 2013 επέστρεφε απ’ τη Γρανάδα, μετά από αγώνα που έδωσε εκεί η Ρεάλ Μαδρίτης. Στο αυτοκίνητο ήταν μαζί κι ο Σέρχιο Ράμος. Ξεπέρασε τα 160 χιλιόμετρα η ταχύτητα που κατέγραψαν οι αρχές.

Τρία χρόνια νωρίτερα, είχε κατηγορηθεί πως έκανε σεξ με ανήλικη επί πληρωμή. Τόσο αυτός όσο κι ο Φρανκ Ριμπερί. Οι δυο τους αθωώθηκαν επειδή πείστηκε το δικαστήριο πως δε γνώριζαν πως η κοπέλα ήταν ανήλικη.

Το 2016 έδωσε κατάθεση για την BH. Εταιρία που κατηγορήθηκε για ξέπλυμα χρημάτων, με τον ίδιο να έχει το 45% των μετοχών. Αφορμή η αγοραπωλησία ενός εστιατορίου στο Παρίσι έναντι 2 εκ. ευρώ.

Ο ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΚΑΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ

Οι φίλοι, οι άνθρωποι που ήταν γύρω του για χρόνια, πάντα ήταν η «αγέλη» του. Ο Μπενζεμά ήθελε να τους προστατεύει. Να τους παρέχει. Δίνοντας αρμοδιότητες που δεν έπρεπε. Όντας υπερβολικά χαλαρός, αναφορικά με τις συνέπειες πράξεων και συμπεριφορών για τις οποίες ίσως να μην ευθυνόταν.

Ο Καρίμ Τζαζιρί είναι μία ακόμη τέτοια περίπτωση. Μάνατζερ του Γαλλοαλγερινού άσου. Όσοι τους έχουν ζήσει, μιλούν για μια μόνιμη κακή επιρροή. Που προκαλούσε προβλήματα στον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης. Όπως το 2014 όταν θεώρησε σκόπιμο σχεδόν να επιτεθεί σε δημοσιογράφους, που άσκησαν κριτική στον φίλο και πελάτη του για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, η πρώτη σεζόν του 34χρονου στην Ρεάλ Μαδρίτης, δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Ο Ραϊμόν Ντομενέκ ήθελε να τον συναντήσει. Πήγε στη Μαδρίτη. Στο εστιατόριο που βρέθηκαν ήταν παρών κι ο Τζαζιρί. Ο τότε ομοσπονδιακός της Γαλλίας ρωτούσε κάτι τον Μπενζεμά και πεταγόταν ο μάνατζερ για να του απαντήσει. Με αποτέλεσμα να πάψει να ασχολείται και να αποχωρήσει!

Ο στράικερ των «μερένχες» ούτε σκέφτηκε να επιπλήξει ή να αλλάξει τον εκπρόσωπό του. Ήταν παλιόφιλός του. Τέτοιους ήθελε σε κάθε θέση «κλειδί» γύρω του. Υπεύθυνους για την επικοινωνία του, υπεύθυνους για τα εμπορικά του δικαιώματα, τα πάντα. Προτιμούσε παλιόφιλους κι αν γινόταν παιδιά απ’ την Μπρον που μεγάλωσαν μαζί στα δύσκολα.

«ΑΝ ΕΙΧΕ ΤΟ 10% ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΟΥ ΡΟΝΑΛΝΤΟ»

Ποδοσφαιριστής με το background του Καρίμ Μπενζεμά, δύσκολα θα είναι ήρεμος. Δύσκολα δε θα αντιδρά. Δύσκολα θα «πνίγει» τον εγωισμό του και θα αγαπά το δεύτερο ρόλο, μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Κι όμως, ο 34χρονος αυτό ακριβώς κάνει.

Αυτός είναι κι ο λόγος που ταίριαξε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Του άρεσε που ο CR7 ήθελε να παίρνει πάνω του τη δημοσιότητα. Λάτρευε τους προβολείς. Έβγαινε ο Πορτογάλος μπροστά κι ο Γάλλος περνούσε σχεδόν απαρατήρητος. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως ακόμη και ως βασικό του ποδοσφαιρικό χαρακτηριστικό, είναι οι 157 ασίστ. Πάνω κι απ’ τον Ρονάλντο!

Ο Ντομενέκ κάποτε είχε κάνει σύγκριση μεταξύ των δύο. Τοποθετώντας τον πήχη των δυνατοτήτων του Μπενζεμά, αρκετά ψηλότερα απ’ αυτό που τελικά ο ίδιος ήθελε για τον εαυτό του. Τουλάχιστον σε σχέση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Αν ο Καρίμ είχε το 10% της νοοτροπίας του Κριστιάνο, θα είχε κερδίσει τη χρυσή μπάλα», είχε πει. Όχι εννοώντας τη σκληρή δουλειά που δεδομένα χαρακτηρίζει τον Ρονάλντο. Αλλά κυρίως τον εγωισμό του. Το πείσμα του. Κάτι που δεν είχε ποτέ ο Μπενζεμά.

Δεν του άρεσε να μιλά. Απέφευγε να κοιτάξει τους γύρω του στα μάτια. Απαντούσε μονολεκτικά. Αυτό άλλαζε μόνο όταν βρισκόταν γύρω από τους φίλους του. Τη «συμμορία» που του σημάδεψε τη ζωή με όχι θετικό τρόπο. Ή τουλάχιστον έτσι βλέπουμε εμείς. Για τον ίδιο είναι εντελώς διαφορετικά.

Κοντά σ’ αυτούς γινόταν πρόσχαρος. Άλλος άνθρωπος. Κοινωνικός. Ομιλητικός. Γι’ αυτό επεδίωκε να τους έχει γύρω του όσο περισσότερο μπορούσε.

Στην γειτονιά του, τον φωνάζουν «γάλα της αγελάδας» ακόμη και σήμερα. Θέλοντας να δείξουν πως ήταν αυτός που παρείχε για όλα τα μέλη της παρέας του. Μισθούς, πολυτέλειες που δε θα είχαν ποτέ οι υπόλοιποι. Στοιχείο που γιγαντώθηκε όταν προδόθηκε απ’ τους δικούς του ανθρώπους.

Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΤΟΥ

Μία απ’ τις χειρότερες εποχές της ζωής του, ήταν όταν έφτασε στα δικαστήρια με τη γιαγιά του (80 ετών τότε). Η γυναίκα που τον μεγάλωσε ουσιαστικά, μια και οι γονείς του δούλευαν. Ο λόγος; Ήθελε να της παρέχει 1.500 ευρώ μηνιαίως για να προσθέτει στη σύνταξη 800ων ευρώ που έπαιρνε.

Υπήρξαν δημοσιεύματα που τον χαρακτήριζαν «αχάριστο». Κάτι που όπως αποδείχθηκε είχε υποκινηθεί από μία θεία του που ήθελε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση. Η κοινή γνώμη στράφηκε εναντίον του. Έγινε το «κακό παιδί» χωρίς να είναι.

Λίγο καιρό μετά, αποδείχθηκε πως ο Μπενζεμά όχι απλά παρείχε στη γιαγιά του, αλλά επί σειρά ετών (από το 2007) της πλήρωνε το ενοίκιο. Επιπρόσθετα είχα προσλάβει στην εταιρία του τα αδέρφια της γιαγιάς του για να έχουν μισθό. Με το τελικό ποσό στην ίδια να ξεπερνά τα 1.800 ευρώ κάθε μήνα.

Με κλάματα το παραδέχτηκε η ίδια, δικαιολογώντας τον εαυτό της πως χειραγωγήθηκε από άλλα μέλη της οικογένειας για να τα κάνει όλα αυτά. Προφανώς για το οικονομικό κέρδος απ’ τον πλούσιο ποδοσφαιριστή. Η «πληγή» αυτή ποτέ δεν έκλεισε για τον Μπενζεμά. Ίσως γι’ αυτό να δυνάμωσε ακόμη περισσότερο τη σχέση του με τα παιδιά απ’ το γκέτο. Παρότι του έκαναν κακό.

ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟ ΕΙΔΩΛΟ

Η στάση του και το low profile που διατηρεί, τον έχουν αδικήσει υπέρμετρα. Σε τέτοιο σημείο που δεν προστατεύει τον εαυτό του, δεχόμενος κάθε λογής επιθέσεις. Μία απ’ αυτές έχει να κάνει με την καταγωγή του και τη θρησκεία του. Είναι μουσουλμάνος. Δεν πίνει αλκοόλ. Όσο διαρκεί το Ραμαζάνι, έχει ειδικούς διατροφολόγους για να μπορεί να ανταπεξέλθει αγωνιστικά.

Η έξαρση του εθνικισμού στην Γαλλία πριν μερικά χρόνια, τον έφερε στο επίκεντρο. Οι λάθος επιλογές του, έγιναν η αφορμή. Τον έκαναν «παράδειγμα» κακού Αλγερινού. Ειδικοί εντόπιζαν ως βασικό πρόβλημα το παρουσιαστικό του. Ο Ζινεντίν Ζιντάν για παράδειγμα, είχε περισσότερες κόκκινες κάρτες στην καριέρα του. Περισσότερα εξωαγωνιστικά προβλήματα με την οικογένειά του. Αλλά ήταν πάντα χαμογελαστός, εκφραστικός.

Ο Μπενζεμά δεν ήταν συμπαθής, λόγω του ανέκφραστου στυλ του. Αγέλαστος. Τον κατηγόρησαν ακόμη και για το μούσι του. Μέχρι και σήμερα τον παρομοιάζουν με «τρομοκράτη».

Έγινε ολόκληρο θέμα για το γεγονός πως δεν τραγουδά τον εθνικό ύμνο πριν τα ματς της Γαλλίας. Κάτι που δεν έκανε ο Ζιντάν. Κάτι που δεν έκανε παλιότερα ο Πλατινί. Κι όμως, μόνο για τον Μπενζεμά σηκώθηκε τόση «σκόνη».

Τα λάθη του δεν είναι λίγα. Πάντα τα βρίσκει μπροστά του. Πλέον, γιγαντώνονται. Οι δικές του άμυνες έχουν πάψει να υπάρχουν, επιτρέποντας σε κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο να γίνεται αιτία κριτικής και απόφασης αντιμετώπισης ενός τεράστιο επιθετικού.

ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ ΟΛΑ… ΣΤΟΝ ΕΠΙΔΕΣΜΟ ΤΟΥ

Έχει πλέον την ωριμότητα να τα αφήνει όλα πίσω του. Μια ωριμότητα που καθρεφτίζεται κάθε φορά που πατά το πόδι του στο γήπεδο. Όντας ίσως ο πιο φορμαρισμένος στράικερ στον πλανήτη τα τελευταία χρόνια! Με απίστευτη συνέπεια στο σκοράρισμα και τη δημιουργία. Στοιχείο που έστω κι αθόρυβα, δεν του έλειψε ποτέ.

Ακόμη και στις μάχες ανάμεσα σε Κριστιάνο και Μέσι στην Primera Division, ο Μπενζεμά ήταν ααυτός που για ένα διάστημα είχε καλύτερη συχνότητα γκολ ανά λεπτά συμμετοχής. Σκοράροντας ένα τέρμα για κάθε 81 αγωνιστικά λεπτά. Χωρίς καν να θεωρείται βασικός για τη Ρεάλ Μαδρίτης!

Το σήμα κατατεθέν του, είναι πλέον ο επίδεσμος στο δεξί του χέρι. Δεν τον αποχωρίζεται ποτέ κι όλοι θεωρούν πως είναι αποκλειστικά για γούρι. Κάτι που δεν ισχύει. Αρχές του 2019, πρώτη σεζόν χωρίς τον CR7, είχε πάρει πάνω του περισσότερες ευθύνες. Σε ένα ματς με την Μπέτις εκτός έδρας, είχε μια σύγκρουση με αντίπαλο αμυντικό και τραυμάτισε το μικρό δάχτυλο του δεξιού του χεριού. Διαγνώστηκε πως το είχε σπάσει.

Αν έμπαινε άμεσα στο χειρουργείο, θα απουσίαζε για δύο μήνες. Είχε συζήτηση με τον τότε προπονητή του, Εστεμπάν Σολάρι. Αποφασίστηκε να περιμένει το χειρουργείο για το τέλος της σεζόν. Θα έπρεπε όμως να αγωνίζεται με ειδικό προστατευτικό επίδεσμο.

Καλοκαίρι του 2019, έκανε την επέμβαση. Ποτέ δεν πέρασε το δίμηνο αποθεραπείας που χρειαζόταν. Στην δουλειά για την επόμενη σεζόν λοιπόν, χτύπησε ξανά στο ίδιο σημείο. Κάτι που τον ανάγκασε να συνεχίσει να φορά τον επίδεσμο.

30 γκολ 11 ασίστ το 2018-19, όταν στο δεύτερο μισό είχε τον επίδεσμο. 27 γκολ 11 ασίστ το 2019-20. Επιστροφή στην Εθνική Γαλλίας μετά από πέντε χρόνια. 30 γκολ 9 ασίστ το 2020-21. 32 γκολ 13 ασίστ την τρέχουσα σεζόν.

Το ιατρικό τιμ του έχει συστήσει να φορά τον επίδεσμο. Όμως ακόμη και να του πουν το αντίθετο, δε θα τον βγάλει. Με αυτόν στο δεξί χέρι, ο Μπενζεμά «σπάει» τα κοντέρ! Οδηγώντας τη Ρεάλ Μαδρίτης σε τίτλους κι επιτυχίες.

 

ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΑΝΡΙ, ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΡΑΟΥΛ!

Τις τελευταίες εβδομάδες «σπάει» το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Κι έχει μπροστά του δρόμο για να μεγαλώσει το κεφάλαιο της ιστορίας που τον αφορά.

Η ιστορία της ζωής του, εντυπωσιακή. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής, κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η πορεία του. Αλλά η μοίρα τον προίκισε με σπάνιο ταλέντο. Παγκόσμια κλάση. Έτσι, αυτό το παιδί μεταναστών με καταγωγή απ’ την Αλγερία, έγινε ο κορυφαίος Γάλλος σκόρερ στην ιστορία.

Με τα δύο γκολ που πέτυχε κόντρα στην Μαγιόρκα, έφτασε τα 413 στην καριέρα του. Αριθμός που τον καθιστά τον κορυφαίο Γάλλο σκόρερ όλων των εποχών! Ξεπέρασε τον τεράστιο Τιερί Ανρί, ο οποίος σταμάτησε το ποδόσφαιρο έχοντας 411 τέρματα. Πλέον «χτίζει» διαφορά, δυσκολεύοντας όποιον σκεφτεί από εδώ και πέρα να τον απειλήσει.

Μικρότερης εμβέλειας επίτευγμα φυσικά, αλλά τα 32 τέρματα που έχει πετύχει μέχρι τώρα στη σεζόν, ισοφάρισαν την κορυφαία του επίδοση με τα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. Είχε 32 γκολ το 2011-12, υπό τις οδηγίες του Ζοζέ Μουρίνιο. Με τη διαφορά πως τώρα έχει αυτό τον αριθμό, μόλις μήνα Μάρτιο.

Πλέον, ο στόχος του είναι ο Ραούλ. Ο Ισπανός παλαίμαχος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, είχε συνολικά 323 τέρματα με τους «μερένχες». Ο Μπενζεμά έφτασε τα 311. Ψάχνοντας άλλα 12 για να ανέβει στη 2η θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τη «βασίλισσα». Πίσω μόνο απ’ τον Κριστιάνο Ρονάλντο (450).

Ως τύπος χαμηλών τόνων, το μυαλό του είναι στο πώς θα πετύχει σπουδαία πράγματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης τη φετινή σεζόν. Όπως το να την οδηγήσει σε νέους τίτλους. Σπουδαίες διακρίσεις. Ήδη την πήρε απ’ το χεράκι και με χατ τρικ έδωσε την πρόκριση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League.

34ων ετών και 80 ημερών. Έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία ποδοσφαιριστής που πετυχαίνει χατ τρικ σε αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης της Ευρώπης. Αφήνοντας πίσω τον Ολιβιέ Ζιρού, που όταν το είχε κάνει ήταν 34ων ετών και 63ων ημερών.

Το ταξίδι για τον Καρίμ Μπενζεμά, συνεχίζεται. Πλησιάζει στον τελικό προορισμό όπου και θα κάνει τον απολογισμό μιας τεράστιας καριέρας. Ενός ποδοσφαιριστή που αδίκησε τον εαυτό του γιατί δεν είναι ο σταρ της εποχής. Δεν ήταν ποτέ αυτός που θα επιδιώξει να πάρει πάνω του την προβολή και τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αν και το ταλέντο του, μαρτυρούσε το αντίθετο.

Στιγματίστηκε απ’ το παρελθόν του. Άλλοτε δικαίως, άλλοτε αδίκως. Έκανε λάθη. Παρασύρθηκε σε λάθη που δεν άξιζε να έχει στο βιογραφικό του. Υπερασπίζεται ακόμη και σήμερα όσους τον ώθησαν σε λάθη. Ο Καρίμ Μπενζεμά είναι τεράστιος ποδοσφαιριστής. Η ιστορία και τα επιτεύγματά του το καταγράφουν ήδη. Πάνω απ’ όλα όμως, είναι το παιδί απ’ το γκέτο της Μπρον. Ο γιος Αλγερινών μεταναστών που δεν τον ενδιέφερε ποτέ αν θα είναι αρεστός.



Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Σαββατοκύριακο με μεγάλα παιχνίδια, αμέτρητες αγορές και σούπερ αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved