Νόβακ Τζόκοβιτς: Το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και η πίστη του στην Ορθοδοξία - Οι άγνωστες πτυχές του

Νόβακ Τζόκοβιτς: Το μεγάλο φιλανθρωπικό έργο και η πίστη του στην Ορθοδοξία - Οι άγνωστες πτυχές του

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι γνωστός για τη δράση του στα γήπεδα του τένις, όμως ο Σέρβος τενίστας έχει να επιδείξει και ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας μετά την περιπέτεια του στην Αυστραλία όπου υφίσταται μια πρωτοφανή ταλαιπωρία με τον πρόεδρο της Σερβίας να καταγγέλλει «πολιτική καταδίωξη», είναι γνωστός στο ευρύ κοινό για τη δράση του στον χώρο του παγκόσμιου τένις. Όσοι όμως γνωρίζουν καλύτερα τον «Νόλε» ξέρουν ότι έχει να επιδείξει και ένα τεράστιο φιλανθρωπικό έργο αλλά και μια τεράστια πίστη στην Ορθοδοξία και τον Χριστιανισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε ανύποπτο χρόνο ο θρήσκος Νόβακ Τζόκοβιτς έχει δηλώσει ότι «πριν από αθλητής, πάνω από όλα είμαι ένας Ορθόδοξος Χριστιανός».

Κορωνίδα της φιλανθρωπικής του δράσης το ίδρυμα που φέρει το όνομά του (Novak Djokovic Foundation) ένας οργανισμός που ο ίδιος ίδρυσε το 2007 με στόχο να βοηθήσει παιδιά προσχολικής ηλικίας στην Σερβία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τη στιγμή της ίδρυσής του το ίδρυμα έχει ιδρύσει 43 παιδικούς σταθμούς και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 1.500 εκπαιδευτικούς.

«Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να αλλάξεις την κοινωνία ή τον κόσμο ή να σώσεις τον πλανήτη από το να βοηθήσεις τα παιδιά» έχει δηλώσει χαρακτηριστικά στο NBC ο νο1 στην παγκόσμια κατάταξη στο τένις.

«Ήμουν πολύ τυχερός και ευλογημένος που ασχολήθηκα με το άθλημα που αγαπώ και το οποίο ερωτεύτηκα από την ηλικία των 4 ετών. Τσιμπάω τον εαυτό μου συνέχεια για να θυμάμαι πόσο τυχερός είμαι. Αλλά έχω δώσει και μεγάλη σημασία στην ευθύνη απέναντι στις αξίες που έχω αποκτήσει από πολύ νωρίς. Κάθε αθλητής είναι σαν να έχει ένα μεγάφωνο στα χέρια του. Κάθε λέξη που λέμε ταξιδεύει πολύ μακριά και γι’ αυτό προσπαθώ να τις χρησιμοποιώ για τους σωστούς λόγους και γι’ αυτό ενδιαφέρομαι κάθε παιδί να έχει τις ίδιες ευκαιρίες πρόσβασης στις σωστές συνθήκες ανάπτυξης ώστε να γίνουν οι καλύτεροι δυνατοί άνθρωποι για το μέλλον» είχε προσθέσει ο Τζόκοβιτς.

Την ίδια άποψη συμμερίζεται και η σύζυγός του, Γιελένα, η οποία ως διευθύνων σύμβουλος του ιδρύματος δηλώνει ότι η βοήθεια στα παιδιά σε πολύ μικρή ηλικία μπορεί να τα προστατεύσει αποτελεσματικά από θέματα όπως τα ναρκωτικά ή η κακοποίηση. «Μέχρι τα έξι σου χρόνια μαθαίνεις να ζεις με τους άλλους, αποκτάς τις αξίες σου. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι αν επενδύσουμε σε αυτή την ηλικιακή ομάδα θα μπορέσουμε να σταματήσουμε κάθε κακό που συμβαίνει σε αυτόν τον κόσμο» δήλωσε, επίσης, στο CNBC η σύζυγος του Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς την περίοδο της πανδημίας

Το φιλανθρωπικό έργο του Νόβακ Τζόκοβιτς μεγεθύνθηκε ακόμα περισσότερο την περίοδο της πανδημίας καθώς ο Σέρβος τενίστας αντιλήφθηκε γρήγορα ότι η περιπέτεια με τον κορονοϊό απαιτεί τη συμβολή του προκειμένου να στηριχθεί το σύστημα υγείας της Σερβίας.

Σε πρώτη φάση μέσω του ιδρύματός του ο Τζόκοβιτς δώρισε ιατρικό εξοπλισμό συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ σε νοσοκομεία της πατρίδας του όντας από τους πρώτους αστέρες παγκόσμιου βεληνεκούς που έκαναν μια τέτοια κίνηση.
Το επόμενο βήμα του Τζόκοβιτς ήταν να στηρίξει το ανθρωπιστικό έργο της εκκλησίας της Σερβίας προκειμένου να γίνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηριχθούν όσοι το έχουν ανάγκη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Συγκεκριμένα ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει προσφέρει 5,5 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος της υγείας της Σερβίας, την οικονομική στήριξη ατόμων που αντιμετωπίζουν δυσχέρεια αλλά και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα που διατηρεί η εκκλησία της Σερβίας.

Η λίστα δεν σταματά, μάλιστα, εκεί καθώς ο «Νόλε» έχει πρωταγωνιστήσει και σε πρωτοβουλίες για την στήριξη λιγότερο γνωστών αθλητών του τένις προχωρώντας ως πρόεδρος του ATP Player Council στη δημιουργία του Player Relief Fund, μιας οργάνωσης η οποία σε πρώτη φάση συγκέντρωσε περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια για τους παίχτες του τένις που βρίσκονται στα κατώτερα επίπεδα της παγκόσμιας κατάταξης ώστε να αντισταθμιστούν οι απώλειες στα εισοδήματά τους μετά την ακύρωση αρκετών τουρνουά λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Πηγή: Newsbomb.gr



ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Τα highlights της νίκης τίτλου των «κιτρινόμαυρων» κι οι δηλώσεις Αλμέιδα, Τερίμ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: Ξεκίνημα με «break» οι «ερυθρόλευκοι» | «Διπλό» και για τη Φενέρ
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Ένα 24ωρο με τη Μαρίνα Σάττι
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Χωρίς Μπάλντγουϊν στο Game 2 με τον Παναθηναϊκό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved