Σκόκο, κοίτα πού πας…

Σκόκο, κοίτα πού πας…

Αφού περιπλανήθηκε σε τρεις ηπείρους (Αμερική, Ευρώπη, Ασία) τελικά ο Νάτσο Σκόκο έφτασε στη πηγή. Μικρή σημασία έχει αν είναι αραβική («αλ αϊν» στα αραβικά σημαίνει «πηγή»).

Αρκεί, που μαζί με το νερό αναβλύζει και «χρυσάφι»…

Η νέα του ομάδα, η Αλ Αϊν είναι μια από τις πιο ένδοξες στη χώρα των 7 Εμιράτων καθώς μετράει 9 κατακτήσεις αλλά πήρε για τελευταία φορά το πρωτάθλημα το 2004. Φέτος μάλιστα γλίτωσε στο τσακ τον υποβιβασμό στην 2η κατηγορία.

Τερμάτισε 3η από το τέλος στον πίνακα με τις 12 ομάδες, συγκεντρώνοντας 25 βαθμούς, όταν η πρωταθλήτρια (Αλ Τζαζίρα) μάζεψε 53. Στη βαθμολογία της ελληνικής Σούπερ Λιγκ, δηλαδή, θα ήταν ο  Αστέρας Τρίπολης.

Η ομάδα βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης. Γι αυτό και έδιωξε εκτός από τον Βραζιλιάνο προπονητή, Αλεξάντερ Γκάλο και τους τρεις (από τους 4) ξένους παίκτες της. Τον Βραζιλιάνο Ριμπέιρο, τον Ρουμάνο Μπαντέα και τον Ιβοριανό, Κεϊτά.

Μόλις την Δευτέρα παρουσίασε τον καινούργιο της προπονητή, που θα είναι ο Ρουμάνος, Κοσμίν Ολαρόιου, ο οποίος έχει καταφέρει να κάνει όνομα στο ποδόσφαιρο του Κόλπου, δουλεύοντας στην Σαουδική Αραβία και στο Κατάρ.

Ο Σκόκο στην Αλ Αϊν θα βρει πιθανότατα τον συμπατριώτη του Χοσέ Σάντ, ο οποίος ανήκει στην ομάδα από το 2009 αλλά τον περασμένο Ιανουάριο δόθηκε δανεικός στην Ντεπορτίβο Λα Κορούνια.

Όμως η ισπανική ομάδα μετά τον υποβιβασμό της δύσκολα θα πληρώσει τα 3 εκ ευρώ της ρήτρας για να τον κάνει δικό της. Οπότε εκτός απροόπτου θα επιστρέψει στον «πράσινο κήπο»…

Αν η Αθήνα έπεφτε στον ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ πολύ μεγάλη η Αλ Αϊν των 375.000 κατοίκων, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ινδικής και πακιστανικής καταγωγής, θα του φανεί πολύ μικρή, έτσι μάλιστα απομονωμένη που είναι στην ενδοχώρα.

Το ίδιο μικρό (μπροστά στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας) θα του φανεί και το γήπεδο της ομάδας, το «Σεϊχης Χαλίφα» το οποίο είναι χωρητικότητας 16.000 θεατών. Όσο για τα ονόματα των νέων αφεντικών, αυτά κι αν είναι… γλωσσοδέτες.

Στην ΑΕΚ μιλούσε με τον Σταύρο Αδαμίδη και τον Βασίλη Δημητριάδη. Στην Αλ Αϊάν θα συνομιλεί με ένα σωρό Μοχάμεντ. Τον Μοχάμεντ Ομπάιντ Χαμντούν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, που είναι ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Τον  Μοχάμεντ Ομπάιντ Χαμάντ, που είναι ο γενικός αρχηγός ομάδας. Ενδεχομένως και με τον Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέν Αλ Ναϊάν, που είναι ο πρόεδρος, αν του κάνει την τιμή να ανοίξει κουβέντα μαζί του, καθότι Σεϊχης και πρίγκηπας του Εμιράτου (Αμπου Ντάμπι).

Το πιο πιθανό όμως είναι να «τα λέει» με τον Ματάρ Ομπάιντ  Αλ Σαμπάνι, που είναι ο… Δημητριάδης της Αλ Αίν, δηλαδή ο τιμ μάνατζερ της ομάδας. Τη νέα περίοδο μπορεί να έχει συμπαίκτες αρκετά αμούστακα παιδιά καθώς πρόθεση της διοίκησης είναι να προωθήσει παίκτες από την ομάδα νέων.

Το αξίζουν, αφού τη φετινή σεζόν οδήγησαν την ομάδα στην κατάκτηση του αντίστοιχου πρωταθλήματος. Όσον αφορά στην ενίσχυση από… έξω, είναι σίγουρο ότι ο Ολάριου θα χτυπήσει στόχους στην πατρίδα του (ενδεχομένως και στην Αργεντινή).

Γενικά δεν είναι πολλοί οι ξένοι ποδοσφαιριστές, που παίζουν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στα μητρώα της Ομοσπονδίας ήταν γραμμένοι την περσινή σεζόν 56 παίκτες (μέσος όρος ανά ομάδα 4 και… κάτι ξένοι).

Με πιο διάσημο από όλους τον Φάμπιο Καναβάρο, αρχηγό της εθνικής Ιταλίας στο θριαμβευτικό για τους «ατζούρι» Μουντιάλ του 2006, ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με την Αλ Αχλι του Ντουμπάι.

Τη δόξα του Καναβάρο θα κλέψει φέτος ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος πρόσφατα έκλεισε συμφωνία 2ετούς (καλά τώρα) διάρκειας με την Αλ Ουάσλ, η οποία δυο μήνες πριν είχε απολύσει τον προπονητή της, Βραζιλιάνο Φαρίας.

Οι ξένοι στο πρωτάθλημα των ΗΑΕ προέρχονται κυρίως από την Αφρική και την Βραζιλία. Μπορείς όμως να βρεις και παίκτες από τις λεγόμενες προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες της Ευρώπης (Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1984 η ποδοσφαιρική ομοσπονδία είχε κλείσει τα σύνορα στους ξένους. Για να τα ξανανοίξει το 1990, βάζοντας αρχικά περιορισμούς στην εισαγωγή: Δυο ξένοι παίκτες ανά ομάδα. Γρήγορα όμως τους πήρε πίσω κι αυτούς…



Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Volley League: Μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών στον Ολυμπιακό από τη ΔΕΑΒ
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η ΠΑΕ Βόλος κατήγγειλε τηλεφώνημα Θοδωρή Καρυπίδη σε παίκτη της
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα - Το πρόγραμμα της τελετής παράδοσης
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
Μπάσκετ Γυναικών: Εύκολα πήγε τη σειρά σε πέμπτο ματς ο Παναθηναϊκός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved