Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο «Νέντο» πήρε το… όπλο του!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο «Νέντο» πήρε το… όπλο του!

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Ο Σέρβος παίκτης του Παναθηναϊκού ήρθε στο ΟΑΚΑ για να κάνει την διαφορά και μετά τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής, αποδεικνύει στο παρκέ πως είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του «τριφυλλιού»

 

Η επικείμενη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, το καλοκαίρι που μας πέρασε, προκάλεσε μεγάλο ντόρο. Μεγάλο θόρυβο. Και ακόμα μεγαλύτερη αμφισβήτηση. Όταν έγινε γνωστό πως ο Γιώργος Βόβορας και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να κινηθούν για την απόκτηση του Νεμάνια Νέντοβιτς γνώρισαν την… κατακραυγή. Προς Θεού, όχι γιατί κανείς αμφισβητούσε το ταλέντου του Σέρβου γκαρντ, αλλά γιατί όλοι είχαν μείνει στους τραυματισμούς του κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Αμράνι Μιλάνο. Τραυματισμοί που ήταν η βασική αιτία όπου ο «Νέντο» δεν κατάφερε να στεριώσει στο Μιλάνο. 

Παρά τα όσα ακούστηκαν και τα (ακόμα περισσότερα) όσα γράφτηκαν τόσο ο ίδιος ο παίκτης, όσο και ο τεχνικός του Παναθηναϊκού δεν εστίασαν καθόλου στους τραυματισμούς. Ο Γιώργος Βόβορας ήξερε τι παίκτη έβαζε στην «μηχανή» της ομάδας του και απλά μετρούσε αντίστροφα για να περάσει ο απαιτούμενος χρόνος προσαρμογής και ο Σέρβος να αρχίσει να ξεδιπλώνει στα παρκέ τα αδιαμφισβήτητο ταλέντο του. 

Και αν και στην περίοδο της προετοιμασίας ο Νέντοβιτς έδειξε να μην χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, στα δύο πρώτα ματς της Euroleague ήταν απόλυτα… αρνητικός. Και τι ματς! Με την Χίμκι στην Ρωσία (και τις πολλές απουσίες της ομάδας του) και με τον Ολυμπιακό στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Ομαδικός απολογισμός:1-1. Προσωπικός; Όχι και τόσο καλός. 

Ο Νέντοβιτς στην πρεμιέρα της Euroleague, όπου ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 76-76 εκτός έδρας της Χίμκι, είχε μόλις 7 πόντους με 2/5 δίποντα, 15 τρίποντα, 0/2 βολές, 0 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 λάθος. Ουσιαστικά μόνο δημιουργικά βοήθησε. 

Ανάλογη, κακή, εικόνα και στο «αιώνιο» ντέρμπι της δεύτερης αγωνιστικής στο ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό με 71-78 και ο «Νέντο» ήταν και πάλι αρνητικός. Απολογισμός 9 πόντων με 3/7 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 3 λάθη. 

Η σούμα των δύο πρώτων αγωνιστικών; Πολύ κακή για τα κυβικά του. Μόλις 8 πόντοι με 50% στα δίποντα, 18,1% στα τρίποντα, 0% στις βολές και 2 ριμπάουντ, 2,5 ασίστ και 1,5 λάθη μέσο όρο. 

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Π.

2Π.

3Π.

Β.

Ρ.

Α.

Λ.

ΧΙΜΚΙ

7

2/5

1/5

0/2

0

4

1

ΟΣΦΠ

9

3/7

1/6

-

3

1

3

ΣΥΝΟΛΟ

16

6/12

2/11

0/2

4

5

3

Η αλήθεια είναι πως στην περίπτωση του Νεμάνια Νέντοβιτς η… καλή μέρα μπορεί να μην φάνηκε από το πρωί, αλλά σίγουρα φάνηκε στην συνέχεια. 

Στην επόμενη «καυτή» τριάδα παιχνιδιών ο Σέρβος γκαρντ βρήκε το χέρι του και.. σμπαράλιασε τις αντίπαλες άμυνες. Ο Παναθηναϊκός στα ματς με Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε και ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπορεί να πήρε μόλις μία νίκη, αλλά το… τσιπάκι για τον «Νέντο» είχε γυρίσει και έμοιαζε ασυγκράτητος. 

Στην προαναφερθείσα τριάδα ο Νέντοβιτς είχε 20,6 πόντους μέσο όρο με 30,7% στα δίποντα, 61,5% στα τρίποντα, 85,7% στις βολές, 3,6 ριμπάουντ, 3,6 ασίστ και 1,3 λάθη. Είναι αυτό που λέμε… «Έχει πάρει φωτιά». Και ιδού τα στατιστικά του. 

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

Π.

2Π.

3Π.

Β.

Ρ.

Α.

Λ.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

15

0/3

5/9

-

5

4

3

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

28

2/5

7/12

¾

3

3

-

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

19

2/5

4/5

3/3

3

4

1

ΣΥΝΟΛΟ

62

4/13

16/26

6/7

11

11

4

Η κατακόρυφη αγωνιστική άνοδος του παίκτη του Παναθηναϊκού είμαι εμφανέστατη. Και αυτό σε πολύ μεγάλο βαθμό λύνει τα χέρια του Γιώργου Βόβορα για πολλούς λόγους. Πρώτον, γιατί ο ίδιος ο παίκτης αποκτά την ψυχολογία που απαιτείται να έχει ένας σκόρερ… ολκής όπως είναι ο ίδιος. Δεύτερον γιατί μέσα από τον Νέντοβιτς παίρνουν ψυχολογία και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του (κυρίως οι νεαρότερης ηλικίας) και τρίτον γιατί από την στιγμή που ο Σέρβος αποτελεί πραγματική απειλή όλες οι άμυνες επικεντρώνονται πάνω του και οι συμπαίκτες του βρίσκουν χώρο… δράσης. Απλά τα πράγματα!

ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΝΕΝΤΟΒΙΤΣ

ΑΓΩΝΕΣ

Π.

2Π.

3Π.

Β.

Ρ.

Α.

Λ.

ΚΕΡΔ.Φ.

5

15,6

9/25(36%)

18/37(48,6%)

6/9(66,7%)

2,8

3,2

1,6

3,8

Nemanja Nedovic 28 points vs Fenerbahce (7/12 3PT) | Full Highlights



Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Basketball Champions League: Στο Βελιγράδι για το... όνειρο το Περιστέρι – Το πρόγραμμα του Final 4
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Ετοιμάζουν τις... σκούπες οι πρωταθλητές Νάγκετς - Τρίτη νίκη επί των Λέικερς
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Formula 1: Σκέψεις για αλλαγή στη βαθμολόγηση
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
Σημαντική συνεργασία της FIFA με την Aramco
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved