Ανασκόπηση 2019 – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Συνέχεια στο σερί και… έτος Πιτίνο (videos+photos)

Ανασκόπηση 2019 – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Συνέχεια στο σερί και… έτος Πιτίνο (videos+photos)

Ένα έτος που συνδυάστηκε με τίτλους, όπως και τα 23 προηγούμενα από το 1996 κι έπειτα, ήταν για τον Παναθηναϊκό το 2019 με την έλευση του Ρικ Πιτίνο να είναι ένα ακόμα «παράσημο» στην τεράστια ιστορία των «πράσινων».

Στο… φινάλε του 2018, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ είχε κάνει την κίνηση που ταρακούνησε τα νερά όχι μόνο του ευρωπαϊκού αλλά και του παγκόσμιου μπάσκετ. Στις 26 Δεκεμβρίου του 2018, έφερε στην Ελλάδα τον Ρικ Πιτίνο. Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του αθλήματος σε ό,τι αφορά την προπονητική. Το 2019 λοιπόν, έμελλε να συνδεθεί άρρηκτα με τον Αμερικανό «Hall of Famer» και την πορεία του στον Παναθηναϊκό. Η τεράστια αυτή προσωπικότητα άφησε το στίγμα της στην ομάδα, που πέρα από τη συνέχεια του απίστευτου σερί της με την κατάκτηση τουλάχιστον ενός τίτλου από το 1996 μέχρι και σήμερα, κάθε σεζόν, κατάφερε κι ένα απίστευτο… come back στην περσινή Euroleague.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ θεωρούταν… καταδικασμένος λίγο πριν από την έλευση του Ρικ Πιτίνο και την αποχώρηση του Τσάβι Πασκουάλ. Ελάχιστοι ήταν αυτοί που έδιναν στους «πράσινους» πιθανότητες για πρόκριση στα Playoffs, ωστόσο, υπολόγιζαν χωρίς το… Pitino Effect στην ομάδα. Με την καθοδήγηση του τεράστιου αυτού προπονητή, με τον Νικ Καλάθη σε ρόλο ηγέτη και με το step up αρκετών παικτών στα χέρια του Αμερικανού «μύθου» των πάγκων, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα απίστευτο σερί στο φινάλε της regular season, μπήκε στα playoffs και εκεί «έπεσε» πάνω στη Ρεάλ Μαδρίτης. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι ακόμα καλύτερα για το «Τριφύλλι» αν στο Game 1 δεν αντιμετώπιζε εκ νέου εχθρική διαιτησία, παρόλα αυτά ο αποκλεισμός ήρθε και η συνέχεια περιλάμβανε τις εν Ελλάδι υποχρεώσεις.

Η… σημαδιακή 13η Φεβρουαρίου κι ο ημιτελικός με τον Ολυμπιακό ήταν η αρχή του… μέχρι τέλους για τους «ερυθρόλευκους» και μιας ακόμα χρονιάς με τίτλους για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» πήραν άνετα το Κύπελλο, ενώ στο πρωτάθλημα από τη στιγμή που οι Πειραιώτες δεν κατέβηκαν καν στα παιχνίδια με το «τριφύλλι» σε regular season και playoffs, αντίπαλος ήταν ο εξαιρετικός Προμηθέας Πάτρας που παρόλα αυτά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της ομάδας του Πιτίνο. Ο Αμερικανός, μάλιστα, ήταν έτοιμος να πει το «ναι» στην πρόταση που του έκανε ο Δημήτρης Γιανακόπουλος για να παραμείνει στο τιμόνι της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν όμως ένα οικογενειακό θέμα τον ανάγκασε να γυρίσει στην Αμερική. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε.

Τα ηνία του Παναθηναϊκού ανέλαβε το καλοκαίρι ο Αργύρης Πεδουλάκης, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να επενδύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα τελευταία χρόνια και να φέρνει στο ρόστερ παίκτες με τεράστια ποιότητα αλλά και… κόστος. Ο Τζίμερ Φριντέτ ήταν η «βόμβα» του καλοκαιριού για το «τριφύλλι» που απέκτησε ακόμα κι άλλα δυνατά ονόματα όπως ο Ταϊρίς Ράις, ο Ουέσλι Τζόνσον κι αρκετοί ακόμα παίκτες που ήρθαν για να δώσουν το κάτι παραπάνω. Τα αποτελέσματα, ωστόσο, συγκεκριμένα αυτά στην Euroleague αλλά και ο οδυνηρός αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον Προμηθέα Πάτρας, έφεραν τριγμούς.

Τη στιγμή που το θέμα που υπήρχε, ωστόσο, με τον Ρικ Πιτίνο είχε ξεπεραστεί, ο Παναθηναϊκός… το έκανε ξανά. Έφερε και πάλι τον Αμερικανό «μύθο», που ενδιάμεσα είχε αναλάβει αμισθί την εθνική ομάδα της Ελλάδας για το προολυμπιακό κι αν όλα πάνε καλά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στον πάγκο του. Ο Ρικ Πιτίνο, δικαιωματικά είναι το… πρόσωπο του 2019 για τον Παναθηναϊκό. Αξίζει, βέβαια, να αναφέρουμε πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ και η οικογένεια Γιαννακόπουλου για ακόμα μια χρονιά, διοργάνωσαν και το διεθνές τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος». Ένα τουρνουά που θα συνεχίσει να διοργανώνεται για πάντα κι αποτελεί πια θεσμό για το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Στο δεύτερο «Παύλος Γιαννακόπουλος» που έγινε στο ΟΑΚΑ πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, στον ουρανό του κλειστού πήρε θέση και το λάβαρο του Θανάση Γιαννακόπουλου, δίπλα σε εκείνο του πατριάρχη της οικογένειας και του Συλλόγου, Παύλου, με τους «πράσινους» να τιμούν αμφότερους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο…

Panathinaikos BC OPAP: Greek Cup Winners 2019

Panathinaikos B.C. ⭐ The Total Comeback: Euroleague Playoffs 2018/19 ⭐ The Movie ᴴᴰ

Panathinaikos ΒC OPAP Athens - Promitheas BC 111-77 | Behind The Scenes -Greek League Champions 2019

Locker room speech - Greek League Champions 2019

Η επίσημη παρουσίαση των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της ομάδας.

2nd "Pavlos Giannakopoulos" Tournament - Best Moments

Η επιστροφή του Ρικ Πιτίνο στον πάγκο του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved