Ευρωλίγκα με… άρωμα από το ΝΒΑ!

Ευρωλίγκα με… άρωμα από το ΝΒΑ!

Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερα «καυτό» κι αρκετοί παίκτες ήρθαν από το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου για να παίξουν στα μέρη μας – Πρωτοστάτης ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ο οποίος απέκτησε τους Τζίμερ Φριντέτ και Ουέσλι Τζόνσον

Όπως κάθε καλοκαίρι η θερμοκρασία ανεβαίνει τόσο όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες, όσο και το μεταγραφικό παζάρι της Ευρωλίγκας! Ειδικά το φετινό, όμως, ήταν ιδιαίτερα «καυτό»! Πολλές ομάδες ξόδεψαν μεγάλα ποσά κι έφεραν σπουδαίους παίκτες από το ΝΒΑ. Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν εκ των πρωτοστατών, καθώς ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη κι έφερε για πρώτη φορά στην Ευρώπη τον «μπόμπερ» Τζίμερ Φριντέτ και τον Ουέσλι Τζόνσον, ο οποίος μετράει εννιά «γεμάτες» σεζόν στην κορυφαία λίγκα του κόσμου. Είναι οι δύο από τους συνολικά δέκα (συν ένας) παίκτες που το φετινό καλοκαίρι μετακόμισαν από το ΝΒΑ στην Ευρωλίγκα.

Οι «600άρηδες»…

Από αυτή τη δεκάδα, τρεις παίκτες μετρούν πάνω από 600 συμμετοχές στο ΝΒΑ και φυσικά θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα. Ο πρώτος μάλιστα είναι ένα δικό μας παιδί, ο λόγος για τον Κώστα Κουφό, ο οποίος έρχεται για λογαριασμό της ΤΣΣΚΑ, «κουβαλώντας» εμπειρία 686 ματς! Τον ακολουθεί ο Γκρεγκ Μονρό, ο οποίος έχει παίξει σε 632 ματς στο ΝΒΑ και τη νέα αγωνιστική περίοδο θα φοράει τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου. Την πρώτη τριάδα «κλείνει» ο Ουέσλι Τζόνσον του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, ο οποίος μετράει 609 παιχνίδια στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη. Από εκεί και πέρα, ο Σέλβιν Μακ της Αρμάνι Μιλάνο έχει 456 συμμετοχές, ενώ ο Τζίμερ Φριντέτ έχει αγωνιστεί σε 241 ματς.

Οι μεγάλες επιστροφές!

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν παραδείγματα παικτών που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ευρωλίγκα μετά από χρόνια ή απλά λίγα παιχνίδια στο ΝΒΑ. Ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος την περασμένη σεζόν ήταν συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς, έπαιξε συνολικά 319 ματς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και φέτος αποφάσισε να επιστρέψει στην Ισπανία. Όχι, όμως, στη Ρεάλ Μαδρίτης, τη φανέλα της οποίας φόρεσε από το 2008 ως το 2014, αλλά στην «αιώνια» αντίπαλο Μπαρτσελόνα! Οι «μπλαουγκράνα» έφεραν ξανά πίσω και τον Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος αγωνίστηκε σε 174 ματς στα τρία χρόνια που βρέθηκε στην Οκλαχόμα. Ο Ντάιρις Μπέρτανς υπέγραψε πέρσι στους Πέλικανς, έπαιξε 12 ματς στο ΝΒΑ και γύρισε στην Ευρωλίγκα για λογαριασμό της Χίμκι. Την πρώτη του εμφάνιση στην Ευρωλίγκα, ερχόμενος από το ΝΒΑ, θα κάνει κι ο Τάιλερ Καβάνο, ο οποίος άφησε τη Γιούτα και μετακόμισε στο Βερολίνο και την Άλμπα.

Ο Μπάλντγουϊν κι η… ιδιαίτερη περίπτωση του Χιούστις

Μετά τους Τζόνσον και Φριντέτ, ένας ακόμη παίκτης έκανε το βήμα από το ΝΒΑ στην Ευρώπη και θα παίξει στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον Ουέιντ Μπάλντγουϊν, ο οποίος θα φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού. Την περασμένη σεζόν έπαιξε σε 16 ματς με τους Μπλέιζερς και γι’ αυτό βρίσκεται στη λίστα μολονότι ολοκλήρωσε τη χρονιά στη G-League. Αντίθετα, ο Τζος Χιούστις, τον οποίο υπέγραψε η Μπάγερν Μονάχου έπαιξε μόνο στην αναπτυξιακή λίγκα τη σεζόν 2018-19. Συγκεκριμένα, είχε 27 ματς με τους Όστιν Σπερς, ενώ από το 2015 ως το 2018 αγωνίστηκε σε 76 ματς στο ΝΒΑ ως παίκτης των Θάντερ.

 

Διαβάστε περισσότερα στο Leoforos.gr



Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Παπαπέτρου στο Onsports.gr: «Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, ευχαριστούμε τον κόσμο μας»
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Ρέντη: Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι χούλιγκαν - Απολογούνται οι πρώτοι 10 από τους 67
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
Μακάμπι: Εξαιρετικά αμφίβολος για το Game 3 o Μπόλντγουιν -Στην Κροατία για θεραπείες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved