Football Agent γένους θηλυκού (photos)

Football Agent γένους θηλυκού (photos)

Ποιος είπε πως για να γίνεις ατζέντης πρέπει να είσαι αποκλειστικά άνδρας;

Βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν τελειώσει ο Ιούνιος και το αγαπημένο κομμάτι όλων -ειδικά των Ελλήνων- αυτήν την περίοδο είναι τα μεταγραφικά σενάρια.

Όλοι γνωρίζουμε πως στις μεταγραφές εμπλέκονται, είτε περισσότερο είτε λιγότερο, οι ατζέντηδες των παικτών. Τι γίνεται όμως όταν αυτός δεν είναι άνδρας (όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις) και είναι μια εντυπωσιακή γυναίκα; Παίζει ρόλο το φύλο στις ποδοσφαιρικές… πιάτσες; Η Μαριαλένα Πασχίδη αποδεικνύει περίτρανα πως ΟΧΙ.

Κακά τα ψέματα πολλοί άνδρες όταν δουν μια γυναίκα να ασχολείται με τη στρογγυλή θεά, έρχεται στο μυαλό τους -δυστυχώς- το «άντε πλύνε κανένα πιάτο». Μόλις δεις παρακάτω όμως τις σπουδές και τις γνώσεις της 26χρονη, θα ετοιμαστείς εσύ για… λάντζα.

Ξεκίνα να μετράς:

  • Οικονομικά στο Πάντειο
  • Αθλητική δημοσιογραφία στο ΚΑΡ
  • Σεμινάριο εγκληματικής ψυχολογίας και ψυχολογία της διαπραγμάτευσης
  • Μεταπτυχιακό Sports Business Management στη Βαρκελώνη με εξειδίκευση στο ποδόσφαιρο.
  • 2ο Μεταπτυχιακό στη Μαδρίτη Sport Journalism με ειδίκευση στο ποδόσφαιρο.
  • Ειδίκευση στη Βαρκελώνη στις Βασικές Αρχές Αθλητικού Νόμου στο Barcelona Innovation Hub, το πανεπιστήμιο που ίδρυσε η Μπαρτσελόνα.
  • Game Model δόμηση και ανάλυση συστημάτων στο ίδιο πανεπιστήμιο.

Πιστεύεις ακόμα πως μια γυναίκα δεν μπορεί να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο; Όχι αυτό το άρθρο δεν είναι ένα βιογραφικό σημείωμα, αλλά μια απόδειξη πως αν όταν αγαπάς κάτι και το θες πραγματικά, μπορείς να το καταφέρεις, ανεξάρτητα από το φύλο.

Με καταγωγή από τη Μύκονο και τα Ιωάννινα, η Μαριαλένα Πασχίδη από μικρή είχε το… κόλλημα με τη μπάλα. Έπαιζε σε ομάδα, όμως ο πατέρας της την «έκοψε» καθώς πίστευε πως δεν είναι άθλημα για γυναίκα. Εκείνη όμως ήθελε να μείνει κοντά στη μπάλα και το έκανε με άλλον τρόπο και μάλιστα όντας αφεντικό του εαυτού της.

Στη χώρα μας συνεργάζεται ήδη με αρκετά γνωστά ονόματα, τόσο Ελλήνων όσο και ξένων ποδοσφαιριστών, κυρίως όμως συνεργάζεται με ποδοσφαιριστές του εξωτερικού. Γιατί; Την απάντηση μας την δίνει η ίδια: «Στο εξωτερικό τη δουλειά την παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά. Μου αρέσει να συνεργάζομαι περισσότερο με πιτσιρικάδες 16-18 ετών. Στην Ελλάδα υπάρχει ταλέντο αλλά δεν έχουν υποδομές. Φταίνε και οι παίκτες και οι ομάδες. Οι ελληνικές ομάδες παρουσιάζουν ερασιτεχνικές συμπεριφορές».

«Υπάρχει ρατσισμός και δυσπιστία, αλλά με ιντριγκάρει»

Το ποδόσφαιρο και όχι μόνο, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος. Η 26χρονη όχι μόνο έχει καταφέρει να «επιβιώσει» αλλά και θεωρείται επιτυχημένη για την ηλικία της. Πώς την αντιμετωπίζουν όμως οι άνδρες;

«Δεν μου συμπεριφέρονται όπως θα έβλεπαν έναν άνδρα. Υπάρχει ρατσισμός και δυσπιστία. Αυτή η δυσπιστία με ιντριγκάρει δεν με πτοεί. Από τη στιγμή που το έχω αποδείξει στον εαυτό μου δεν με νοιάζει. Το στοίχημα ήταν να το αποδείξω στον εαυτό μου. Η αποδοχή και η αναγνώριση θα έρθει αργά ή γρήγορα. Δεν με αντιμετωπίζουν σε καμία περίπτωση σαν άνδρα».

Η έκφραση «business is business» είναι το motto της. Σε έναν χώρο που 9/10 είναι άνδρες, το σίγουρο ήταν, είναι και θα είναι, πώς κάποιοι θα την «ενοχλήσουν». Εκείνη όμως αντιμετωπίζει προπονητές και παίκτες καθαρά επαγγελματικά. Δεν μας έκρυψε πως δεν έχει αναλάβει παίκτη, καθώς της την «έπεσε», κάτι που δεν της άρεσε καθώς μπορεί να εκτεθεί η ίδια αλλά και η δουλειά της.

Όσο για το αν έχει μέλλον αυτό το επάγγελμα; Η Μαριαλένα είναι κάθετη: «Στο εξωτερικό έχει πολύ μέλλον αυτό το επάγγελμα. Αν έχει όρεξη και υπομονή κάποιος μπορεί να το κάνει και να τα καταφέρει. Οι γονείς της έλεγαν να μην το κάνει αλλά συνέχισε, γιατί ήθελε να κάνει αυτό που αγαπούσε.

Μετά από όλα αυτά, πιστεύεις πως ακόμα η γυναίκα είναι για την κουζίνα; Σίγουρα όχι…



Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Χάντμπολ: Η αποστολή της Εθνικής για την Ολλανδία
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Γυναικεία βογγητά «πάγωσαν» τον Λούκα Ντόνσιτς (vid)
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Απολαμβάνει την πίεση ο Μίλτος Τεντόγλου
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
Αταμάν: «100% στο Final Four Σλούκας και Χουάντσο»!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved