Ο Ολυμπιακός θέλει… τον Αργεντινό του! (video+photos)

Ο Ολυμπιακός θέλει… τον Αργεντινό του! (video+photos)

Ο Φράνκο Σολδάνο έρχεται να συνεχίσει μια παράδοση που «χτίζει» ο Ολυμπιακός με τους παίκτες από την Αργεντινή.

Ένας ακόμα Αργεντινός που βάζει την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι πλέον και ο Φράνκο Σολδάνο. Ο 24χρονος στράικερ ανακοινώθηκε κι επίσημα την Τετάρτη (02/01) από τους Πειραιώτες, έχοντας ως στόχο να τονώσει την επιθετική  τους γραμμή και να τους δώσει το εύκολο γκολ που τους έχει λείψει τη φετινή σεζόν. Πριν από τον Σολδάνο, βέβαια, υπήρξαν αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές από τη… χώρα του τάγκο που έπιασαν… λιμάνι στον Πειραιά και λατρεύτηκαν από τον κόσμο του Ολυμπιακού…

Ένας από αυτούς, ήταν ο Χιλμπέρτο Φούνες. Ήρθε στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, και το γεγονός ότι ήταν «βιρτουόζος» και έκανε… μαγικά με τη μπάλα έκανε τους Πειραιώτες να τον λατρέψουν. Ο Φούνες, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή μόλις στα 29 του στις 11 Ιανουαρίου 1992 λόγω καρδιακών προβλημάτων, όμως, ακόμα θυμούνται οι οπαδοί των «ερυθρόλευκων» μερικά από τα μαγικά του.

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετά χρόνια για να βρεθεί Αργεντινός που να… μεσουρανεί στις τάξεις των οπαδών του Ολυμπιακού. Λίγο το γεγονός ότι οι Πειραιώτες πέρασαν κάποια χρόνια δύσκολα, ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι στα «χρυσά» τους χρόνια βασίστηκαν σε Βραζιλιάνους σούπερ σταρ (Ριβάλντο, Τζιοβάνι), οι παίκτες από τη «χώρα του τάγκο» δεν είχαν τόση… πέραση.

Το καλοκαίρι του 2007, όμως, ήρθε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι που έμελλε να… λατρευτεί στο λιμάνι. Στα τρία χρόνια που έμεινε στον Ολυμπιακό είχε 59 συμμετοχές με 19 γκολ και πάρα πολλές ασίστ αλλά και στιγμές… μαγείας, ενώ έφυγε έχοντας κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις, βοηθώντας τους Πειραιώτες να κάνουν και το πρώτο τους διπλό στο Champions League.

Ένας από τους πιο… αμφιλεγόμενους Αργεντινούς που αγωνίστηκαν ποτέ στον Πειραιά, ήταν και ο Σεμπάστιαν Λέτο. Μπορεί οι περισσότεροι να τον θυμούνται στην Ελλάδα με τη φανέλα του Παναθηναϊκού, όμως, στην πρώτη του σεζόν στη χώρα μας (2008-2009) είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, ως δανεικός από τη Λιβέρπουλ, και είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις. Σε 24 ματς είχε 1 γκολ ενώ τα «μαγικά» του ξεσήκωναν τους οπαδούς του Ολυμπιακού στο Φάληρο. Το γεγονός, βέβαια, πως έφυγε το 2009 και έβαλε τα πράσινα, τον έκανε… persona non grata για τον Ολυμπιακό.

Η λίστα με τους παίκτες από την Αργεντινή που έκαναν καριέρα στον Ολυμπιακό, σαφώς και δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει τον Αριέλ Ιμπαγάσα. Τον «μάγο»… τσέπης που «μίλαγε» στη μπάλα και βοήθησε τον Ολυμπιακό να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις, να πάρει μεγάλες νίκες στην Ελλάδα και την Ευρώπη και έκανε τον κόσμο να τον λατρέψει! Ο Ιμπαγάσα από το 2010 ως το 2014 έπαιξε στον Πειραιά ενώ μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας (2015 Πανιώνιος), επέστρεψε στους «ερυθρόλευκους» και πλέον είναι στα τμήματα υποδομής.

Ο τελευταίος «αρτίστας» που έκανε τη διαφορά στον Ολυμπιακό, προερχόμενος από την Αργεντινή, δεν ήταν άλλος από τον Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Ο «Τσόρι» λατρεύτηκε και λάτρεψε τον Ολυμπιακό, προσφέροντας ουσία και θέαμα από το 2013 ως και το 2017 με την ομάδα του λιμανιού. Σε 82 ματς είχε 28 γκολ, με πρωταθλήματα και κύπελλα αλλά και απίστευτες βραδιές στην Ευρώπη. Αποκορύφωμα τα ματς με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όπου έκανε ίσως την κορυφαία εμφάνιση στην καριέρα του…

Ο Φράνκο Σολδάνο, τώρα, που για πρώτη φορά στην καριέρα του φεύγει από την Αργεντινή και από την ομάδα του, Ουνιόν Σάντα Φε, φιλοδοξεί να βαδίσει στα χνάρια των προηγούμενων. Να σκοράρει με μεγάλη συχνότητα και να μπει στην ιστορία του Ολυμπιακού ως ένας ακόμα Αργεντινός που έβαλε τα «ερυθρόλευκα» και… μάγεψε το «Γ. Καραϊσκάκης»…



Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Super League: Δύο αγωνιστικές απαγόρευση στον Αλέξη Κούγια
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Έπιασαν στα πράσα τον Μπολτάουζερ να κλέβει!
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Αριστεία Φαρμακευτικής Αγοράς: Στη ΒΙΑΝΕΞ και την καθηγήτρια Ελένη Σκαλτσά τα δύο ειδικά βραβεία
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
Τουρκική Ομοσπονδία μπάσκετ υπέρ Αταμάν για τις απειλές απ' τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved