Φάκελος «Φαλκάο»

Φάκελος «Φαλκάο»

Με το 16ο του φετινό γκολ στο EuropaLeague, ο Ρανταμέλ Φαλκάο έγραψε ιστορία, ακριβώς δυο χρόνια μετά τα όσα έγραψε ο ελληνικός Τύπος περί «ζεστού» ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού προς το πρόσωπό του.

Τέτοιες μέρες ήταν το 2009, που η υπόθεση του Κολομβιανού επιθετικού ερχόταν ξανά στο προσκήνιο για τους «πράσινους», οι οποίοι μετά το φιάσκο με τον ΡοντρίγκοΣόουζα, είχαν ξαναβγεί στη γύρα ψάχνοντας για βαρβάτο σέντερ-φορ.

Ο Φαλκάο ήταν μια περίπτωση, που τους είχε απασχολήσει και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Και πάλι όμως, ως δευτερεύων στόχος, αφού ως πρώτος αναφερόταν ο 27χρονος ΡοντρίγκοΠαλάσιο, επιθετικός της ΜπόκαΤζούνιορς.

Βλέπετε, λεφτά υπήρχαν τότε στον πολυμετοχικό, επιτρέποντας στον Παναθηναϊκό να χτυπάει μεγάλες πόρτες και να συζητάει με hotονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου στην προσπάθειά του να φέρει κάποιο από αυτά στο ΟΑΚΑ.

Για την υπόθεση του Φαλκάο-και όχι μόνο- ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας είχε εξουσιοδοτήσει τον γνωστό Ισπανό μάνατζερ, ΜανέλΦερέρ να πάει στην Αργεντινή και να διερευνήσει τις προϋποθέσεις υλοποίησης της μεταγραφής.

Ο ποδοσφαιριστής είχε προταθεί στους «πράσινους» από τα τέλη του 2008 αλλά δεν βρισκόταν στις πρώτες θέσεις της λίστας με τους εκλεκτούς φορ, κυρίως λόγω του νεαρού της ηλικίας του (23) και της… διασποράς των δικαιωμάτων του.

Πράγματι, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους παίκτες στην Αργεντινή και στη Βραζιλία, τα δικαιώματα του Φαλκάο ήταν μοιρασμένα. Το 50% κατείχε η Ρίβερ Πλέιτ, το 40% η πρώτη του ομάδα, ΝτεπορτίβοΦερΠλέι και το 10% ο μάνατζερ του, ΝέστορΣίβορι.

Ο Παναθηναϊκός θέλησε να αγοράσει τον… μισό Φαλκάο. Έτσι απευθύνθηκε στην Ρίβερ Πλέιτ στην οποία φέρεται να πρόσφερε 2.5 εκ ευρώ για να αποκτήσει το δικό της ποσοστό (50%). Η πρόταση δεν ήταν… κακή αλλά οι Αργεντινοί εμφανίζονταν να ζητούν περισσότερα.

Η εφημερίδα Oleείχε γράψει ότι η Ρίβερ, η οποία σημειωτέον αντιμετώπιζε μεγάλα οικονομικά προβλήματα εκείνη την εποχή, συζητούσε μόνο για παραχώρηση του 100% των δικαιωμάτων του Κολομβιανού έναντι 7 εκ ευρώ.

Το πώς θα πωλούσε το 100% ενώ κατείχε μόνο το 50% είναι κάτι που δεν το εξηγούσε το ρεπορτάζ της εφημερίδας. Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι για μερικές μέρες το θέμα Παναθηναϊκός-Φαλκάο «έπαιζε» καθημερινά στις αθλητικές σελίδες του Τύπου και του διαδικτύου.

Η ιστοσελίδα «terra.com», μάλιστα, έφτασε στο σημείο να γράψει ότι «η Ρίβερ Πλέιτ έχει συνειδητοποιήσει πως ο Φαλκάο ετοιμάζεται να πάει στον Παναθηναϊκό, γι αυτό και έχει βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του ΤεόφιλοΓκουτιέρεζ».

Η αλήθεια είναι ότι στις αρχές του 2009 οι σχέσεις Ρίβερ-Φαλκάο δεν ήταν και οι καλύτερες εξαιτίας ενός χρέους 400.000 ευρώ, που είχε η ομάδα προς τον παίκτη και την άρνηση του Κολομβιανού να αποδεχτεί ανανέωση του συμβολαίου του, το οποίο έληγε τον Ιούνιο 2009.

Στο τέλος όμως «τα βρήκαν». Ο ποδοσφαιριστής ξοφλήθηκε και συμφώνησε να υπογράψει νέο 3ετές συμβόλαιο, αφού πρώτα πήρε την διαβεβαίωση ότι θα παραχωρηθεί το καλοκαίρι, μια που οι προτάσεις από ευρωπαϊκές ομάδες δεν έλειπαν.

Ο Φαλκάο,από την αρχή, δεν τρελαινόταν –και ποιός τον αδικεί-με την προοπτική να παίξει στην Ελλάδα. Προτιμούσε την Πορτογαλία ή την Ισπανία. Από την Ισπανία είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η Λα Κορούνια. Από την Πορτογαλία, η Μπενφίκα και η Πόρτο.

Με τους «αετούς» της Λισαβόνας είχε σχεδόν συμφωνήσει όταν μπήκε δυναμικά στο παιχνίδι η Πόρτο και έκανε το «κόλπο γκρόσο». Η μεταγραφή ανακοινώθηκε στις 15 Ιουλίου μέσω δήλωσης της Πόρτο στο χρηματιστήριο της Λισαβόνας.

Επισήμως στοίχισε 3.9 εκ ευρώ. Τόσα, φέρεται να, πλήρωσαν οι «Δράκοι» για να αποκτήσουν το 60% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. «Ψίχουλα», αν σκεφτεί κανείς ότι λίγες πριν είχαν εισπράξει 20 εκ ευρώ από την πώληση του ΛισάντροΛόπες στη Λυόν.

Όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο ντιλ που θα κάνει ο πρόεδρος της Πόρτο, Πίντο Ντα Κόστα, καθώς η αξία του Φαλκάο μετά τα φετινά του κατορθώματα στο EuropaLeagueέχει εκτοξευτεί πάνω από 30 εκ ευρώ.



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved