Τζαβέλλας: Παρεξηγημένος ή λατρεύει... να τον μισούνε;

Τζαβέλλας: Παρεξηγημένος ή λατρεύει... να τον μισούνε;

Θα ησυχάσει ή θα κάνει και στην Τουρκία εχθρούς;

«Είμαι απότομος και παρορμητικός, αλλά στην πορεία χάνομαι» έχει πει σε παλιότερη συνέντευξή του. Με βάση τη μέχρι τώρα πορεία του, την παραπάνω δήλωση την έχει τιμήσει και με το παραπάνω. Είτε εντός είτε εκτός αγωνιστικού χώρου, ο άλλοτε αρχηγός του ΠΑΟΚ και νυν αμυντικός της Αλάνιασπορ κατά τη θητεία του στο Δικέφαλο έκανε φίλους και κυρίους πολλούς εχθρούς.

Η επιστροφή που γέννησε… ερυθρόλευκο μίσος

Το 2013 ο Τζαβέλλας ψάχνεται για επιστροφή στην Ελλάδα και πρώτη του επιλογές είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ. Στο λιμάνι βρίσκονταν σε αναζήτηση αριστερού μπακ καθώς υπήρχε μεγάλη φημολογία για αποχώρηση του Χοσέ Χολέμπας, ωστόσο ο Δικέφαλος μπαίνει «σφήνα» στην υπόθεση και αποκτά τον αριστερό μπακ της Εθνικής. Και λίγους μήνες αργότερα θα άρχιζαν τα… ωραία.

Η σχέση μίσους με την «ερυθρόλευκη» εξέδρα σαφώς και δεν ξεκίνησε εξαιτίας της μετακίνησής του στην Τούμπα, αλλά επειδή τη σεζόν 2013-14 βρισκόταν όλη την ώρα μέσα σε όποιον καβγά συνέβη μεταξύ των δύο ομάδων. Και όπως πολύ καλά θυμάστε δεν ήταν και λίγοι.

Τα πάντα ξεκίνησαν στον αγώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα εκείνης της σεζόν στην Τούμπα (9/3/2014) όταν ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό. Ήταν το 56ο λεπτό του αγώνα όταν ο Ινσαουράλντε μπροστά στην κάμερα «ξάπλωσε» τον Εντιγκά στο χορτάρι με ένα αριστερό κροσέ, με αποτέλεσμα να επικρατήσει χαμός για λίγα λεπτά. Μπορεί βέβαια να μην ήταν αυτός που έριξε την μπουνιά στον Εντιγκά, παρόλα αυτά ήταν μέσα στον καβγά που ξέσπασε στη συνέχεια της κίνησης του συμπαίκτη του. Σε εκείνο το ματς κιόλας ο Τζαβέλλας ήταν αυτός που σημείωσε το νικητήριο γκολ του αγώνα.

Το αποκορύφωμα βέβαια ήρθε λίγες μέρες αργότερα στη ρεβάνς του 2-1 του Καραϊσκάκη. Τι να πρωτοθυμηθούμε από αυτό το παιχνίδι.

Ουσιαστικά ο Τζαβέλλας συμμετείχε σε όλες τις «καλές» στιγμές εκείνου του ματς. Εκείνος ήταν που έβγαλε τη σέντρα στον Κλάους Αθανασιάδη για το γκολ πρόκρισης του ΠΑΟΚ στον Τελικό του Κυπέλλου, εκείνος έπιασε τον Μπονγκ από τα μαλλιά στα πρώτα λεπτά αγώνα και εκείνος είχε επεισόδιο με τον Τσόρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα μάλιστα παραλίγο να πιαστεί στα χέρια με τον συμπαίκτη του στην Εθνική Κώστα Μανωλά!

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα λίγες μέρες αργότερα άγνωστοι να επιτεθούν με μολότοφ στο μαγαζί του στην περιοχή του Βύρωνα, ενώ στον περσινό αγώνα του Καραϊσκάκη βίωσε το μίσος 25.000 θεατών απέναντί του, και μην μπορώντας να συγκρατηθεί, πήρε κόκκινη κάρτα από το πρώτο κιόλας ημίχρονο.

Ανοιχτό «μέτωπο» και στην Εθνική

Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ, οι «πληγές» από τον ημιτελικό Κυπέλλου δεν είχαν επουλωθεί. Η «τριάδα» Κατσουράνη-Τζαβέλλα-Μανιάτη ήταν έτοιμη για έκρηξη και δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώθηκαν.

tzav

Σε μια προπόνηση Τζαβέλλας και Μανιάτης είχαν θερμό επεισόδιο σε μία άσκηση τακτικής καθώς είχαν έντονη λογομαχία. «Εδώ δεν είναι ΠΑΟΚ» του είπε ο νυν μέσος του Ατρομήτου.

Κάτι τρέχει με τους προπονητές

Όταν ο διεθνής αμυντικός υπέγραφε το καλοκαίρι του 2013 στον ΠΑΟΚ, κανείς δεν περίμενε ότι αυτή η «σχέση» θα περνούσε από «χίλια κύματα». Μία σχέση αγάπης και μίσους.

Στην αρχή κιόλας ο κόσμος του Δικεφάλου δεν είδε με καλό μάτι τη μεταγραφή του, αλλά γρήγορα οι αποδοκιμασίες μετατράπηκαν σε χειροκρότημα και αποθέωση. Στις αρχές της σεζόν 2015-16 όμως το πράγμα έδειχνε να στραβώνει για τα καλά.

Ήταν τότε που στην τεχνική ηγεσία ήρθε ο Άγγελος Αναστασιάδης, το ίδιο διάστημα που ο Τζαβέλλας χάνει πολλά παιχνίδια λόγω τραυματισμού. Ο διεθνής αμυντικός έχει παράπονα από το γιατρό της ομάδας για το πρόγραμμα αποθεραπείας, γεγονός που εξοργίζει τον Έλληνα τεχνικό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τον αφήσει εκτός από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τότε ήταν που άρχισε για τα καλά η βεντέτα.

anastasiadis tzavellas

Ο 29χρονος αμυντικός έπειτα από ανάρτησή του στα social media «Η Παναγιά και το ψέμα δεν πάνε μαζί...» θα βρεθεί στην Κ20 και θα προπονείται με τον Βλάνταν Ίβιτς!

Λίγους μήνες αργότερα ο Αναστασιάδης απομακρύνεται από την τεχνική ηγεσία και ο Τζαβέλλας «ενεργοποιείται» ξανά, όμως ο κόσμος του ΠΑΟΚ τον αποδοκιμάζει διαρκώς.

Με το που αναλαμβάνει ο Βλάνταν Ίβιτς, ο διεθνής αμυντικός αναγεννιέται και αλλάζει το σε βάρος του κλίμα. Όλα αυτά μέχρι την ήττα με τον Ατρόμητο. Τότε κατά τη συνέντευξη ο Σέρβος τεχνικός, κάνει τη δήλωση: «ή εγώ ή αυτοί». Μετά από αυτό ο Ίβιτς έμεινε στη θέση του και ο Τζαβέλλας επέστρεψε στην Κ20. Το «διαζύγιο» ήταν θέμα χρόνου, παρά το γεγονός ότι το καλοκαίρι οι δυο πλευρές είχαν ανανεώσει τη συνεργασία τους…

 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα βρήκε με ΠΑΟΚ και φεύγει ο Τζαβέλλας

Τα βρήκε με ΠΑΟΚ και φεύγει ο Τζαβέλλας

Επίσημα στην Αλάνιασπορ ο Τζαβέλλας (photo)

Επίσημα στην Αλάνιασπορ ο Τζαβέλλας (photo)

Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Πρώτο εμπόδιο ο Μοντέιρο για τον Τσιτσιπά
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Η επιστροφή του Δ. Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ – Τα φιλιά στα παιδιά του και η αποθέωση του κόσμου
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Κοκκαλάνης εξασφάλισε την πρόκριση για το Παρίσι!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved