Ο άνθρωπος που πλάκωσε τον Τάισον
SHARE

Ο άνθρωπος που πλάκωσε τον Τάισον

Όταν ο Δαυίδ του μποξ υπέταξε τον Γολιάθ

Είναι στιγμές που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να χαρίσει. Συγκινήσεις, θέαμα. Είναι εκείνες οι στιγμές που η καρδιά και η θέληση ξεπερνoύν τα στερεότυπα και τη λογική. Κάτι τέτοιο συνέβη σαν σήμερα πριν από 17 χρόνια. Τότε που ο ανίκητος και κτηνώδης πρωταθλητής του μποξ, Μάικ Τάισον αντιμετώπιζε το απόλυτο αουτσάιντερ, Μπάστερ Ντάγκλας. Ούτε ο ίδιος ο Δαυίδ της μονομαχίας (ο Μπάστερ) δεν ήξερε ότι μετά από αυτόν τον αγώνα θα έμενε για πάντα στην ιστορία του μποξ με ολόχρυσα γράμματα.

Από τη μία γωνία ο Δαυίδ και από την άλλη το... Κτήνος

Ο «Άιρον» Μάικ Τάισον ήταν ένα φαινόμενο που αντίστοιχό του χρόνια είχε να δει ο κόσμος. Ο πρώτος πυγμάχος που φαινόταν ανίκητος όσο ο Τζο Λούις. Μόνο που σε αντίθεση με τον άλλοτε μποξέρ θρύλο των ΗΠΑ, ο Τάισον ήταν αδίστακτος μέσα στο ρινγκ. Έβγαζε απίστευτο μίσος με τα χτυπήματά του ενώ είχε ένα κροσέ που όμοιό του δεν είχε ξαναδεί κανείς. Επί πέντε χρόνια πολλοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν, αλλά κανείς δεν το κατάφερε.

Mike Tyson Wallpapers 6 e1384458125610

Σε 37 αγώνες είχε ισάριθμες νίκες, ενώ από τον 28ο αγώνα έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής. Έκτοτε 9 πυγμάχοι θέλησαν να τον κοντράρουν, και οι 9 έφυγαν με σκυμμένο και πολλούς μώλωπες κεφάλι.  

Από την άλλη ο Μπάστερ ο οποίος ήταν επαγγελματίας για 4 χρόνια δεν τρόμαζε κανέναν. Πάντοτε το σερί του διακοπτόταν στις 6 νίκες, και όπως όλα έδειχναν αυτό θα γινόταν και στον αγώνα του Τόκιο απέναντι στον Τάισον.

Ο Ντάγκλας όλο άκουγε πως είναι το απόλυτο αουτσάιντερ. Δεν του άρεσε καθόλου ο χαρακτηρισμός και από την αρχή του αγώνα έδειξε σε όλους, και ιδιαίτερα στον αντίπαλό του, ότι δεν είχε πάει στο Τόκιο μόνο για… σούσι.

buster douglas lead image si vault story

Ο αγώνας

Από το πρώτο καμπανάκι αιφνιδίασε τον Τάισον ο οποίος δεν έβρισκε δίοδο να περάσει κάποιο χτύπημα, ενώ όσο πέρναγε η ώρα ένιωθε το αριστερό του μάτι να πρήζεται από τα κροσέ το αντιπάλου του. Οι γύροι περνούσαν και αν τελείωνε στα σημεία η νίκη του Μπάστερ ήταν βέβαιη.

tys2

Ο Τάισον κάποια στιγμή αποφάσισε πως ήταν καιρός να βάλει τέλος στον αγώνα, και στον 8ο γύρο πέρασε ένα απίστευτο άπερκατ στον Ντάγκλας σωριάζοντάς τον στο έδαφος. Το αουτσάιντερ ωστόσο δεν το έβαλε κάτω και σηκώθηκε για να τελειώσει αυτό που με τόσο κόπο και πόνο είχε ξεκινήσει.

Με απίστευτη θέληση και δύναμη μπήκε σαν θηρίο στους δύο επόμενους γύρους με αποτέλεσμα μετά από έναν απίστευτο συνδυασμό χτυπημάτων στον 10ο, να κερδίσει τον αγώνα με νοκ ντάουν.

tys3

Μία από τις πιο ιστορικές σελίδες του μποξ είχαν μόλις γραφτεί. Ο Μπάστερ Ντάγκλας βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου την ίδια ώρα που ο Τάισον δεν θα επέστρεφε ποτέ ξανά ο ίδιος πυγμάχος στα ρινγκ.

Mike Tyson vs Buster Douglas highlights

Παναθηναϊκός: «Απευθυνθείτε σε Καραμπέτσο-Ταρνατορο»
Παναθηναϊκός: «Απευθυνθείτε σε Καραμπέτσο-Ταρνατορο»
Nomads 2:Τα tweets της Ψυχίδου για τον Κοργιαλά: «Αυτό το δημόσιο «κατηγορώ»… θα το πληρώσεις»
Nomads 2:Τα tweets της Ψυχίδου για τον Κοργιαλά: «Αυτό το δημόσιο «κατηγορώ»… θα το πληρώσεις»
Σοκ με Ναϊνγκολάν στην Ίντερ
Σοκ με Ναϊνγκολάν στην Ίντερ
Με κεκτημένη ταχύτητα στο ΟΑΚΑ η Ζαλγκίρις (photos)
Με κεκτημένη ταχύτητα στο ΟΑΚΑ η Ζαλγκίρις (photos)


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies