Ο άνθρωπος που άφησε τον Μέσι στον πάγκο! (videos)

Ο άνθρωπος που άφησε τον Μέσι στον πάγκο! (videos)

Αργεντινή και Κολομβία ετοιμάζονται να συγκρουστούν στα προημιτελικά του CopaAmericaκαι ο σταρ της Μπαρτσελόνα θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον προπονητή που… τόλμησε να τον αφήσει στον πάγκο!

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του Χοσέ Πέκερμαν πριν τον αγώνα της Κολομβίας με την Ελλάδα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 ένας δημοσιογράφος υπενθύμισε στον τεχνικό των «καφετέρος» ότι είχε περιγράψει τον Λιονέλ Μέσι ως «ευλογία για το ποδόσφαιρο της Αργεντινής» το 2005. «Ευχαριστώ που το θυμάσαι αυτό. Οι περισσότεροι θυμούνται μόνο ότι τον άφησα στον πάγκο απέναντι στη Γερμανία», απάντησε ο Πέκερμαν.

Και έχει δίκιο. Ότι κι αν καταφέρει ο Πέκερμαν μέχρι να σταματήσει να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, οι οπαδοί στην πατρίδα του θα τον θυμούνται για εκείνη την επιλογή του κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2006 όταν οι περίεργες επιλογές του στις αλλαγές κόστισαν στην Αργεντινή μια θέση στα ημιτελικά.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο της Γερμανίας ήταν «ανοιχτό». Δεν υπήρχαν φαβορί και μετά τη φάση των ομίλων πολλοί στήριζαν την Αργεντινή του Πέκερμαν να φτάσει στην πηγή και να πιεί νερό. Οι Νοτιοαμερικανοί νίκησαν την Ακτή Ελεφαντοστού 2-1, διέσυραν 6-0 τη Σερβία και αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 με την Ολλανδία, τερματίζοντας στην κορυφή του ομίλου. Αναμετρήθηκαν με το Μεξικό στους «16» και το απέκλεισαν στην παράταση χάρη στο γκολ του Μάξι Ροντρίγκες, έτσι έδωσαν ραντεβού με τη Γερμανία στα προημιτελικά.

Παρότι η οικοδέσποινα έβρισκε ρυθμό με τον Γιούργκεν Κλίνσμαν στον πάγκο της, η «μάνσαφτ» δεν ήταν η γνωστή ομάδα. Το συναίσθημα ότι η Γερμανία μπορεί να χάσει έκανε άπαντες να χρίσουν φαβορί την Αργεντινή, δικαίως. Οι Αργεντινοί θα έπρεπε να νικήσουν στο Βερολίνο.

Με τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε σε εξαιρετική κατάσταση η Αργεντινή πήρε το προβάδισμα μόλις τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δεύτερου μέρους χάρη σε κεφαλιά του Ρομπέρτο Αγιάλα. Η «αλμπισελέστε» είχε ευκαιρίες για να κάνει το 2-0 αλλά δεν τα κατάφερε. Στο 71’ ο Πέκερμαν αναγκάστηκε να αλλάξει τερματοφύλακα λόγω τραυματισμού του Αμπονταντσιέρι με τον Λέο Φράνκο να μπαίνει στο ματς.

Στα λεπτά που ακολούθησαν όμως ο τεχνικός της Αργεντινής προχώρησε σε δυο αλλαγές οι οποίες έχουν αφήσει ενοχλημένους τους περισσότερους οπαδούς της «αλμπισελέστε» έκτοτε. Αρχικά, αντικατέστησε τον Ρικέλμε με τον Εστέμπαν Καμπιάσο, μετατρέποντας το σύστημα σε πιο αμυντικό. Στη συνέχεια με 11 λεπτά να απομένουν πέρασε στο γήπεδο τον Χούλιο Κρουζ αντί του Ερνάν Κρέσπο.

Με το που μπήκε ο Κρουζ στο ματς ο Μίροσλαβ Κλόζε ισοφάρισε για τη Γερμανία και ξαφνικά όλα είχαν αλλάξει για τους Αργεντινούς που κλήθηκαν να επιστρατεύσουν όλη τη δημιουργικότητα και τη… θετική τους ενέργεια για να αντιμετωπίσουν τους σπεσιαλίστες των πέναλτι στην ψυχοφθόρα διαδικασία.

Χωρίς Ρικέλμε και χωρίς Μέσι δεν είχαν και πολλές ελπίδες. Τελικά έχασαν 4-2 και αποκλείστηκαν με τον Πέκερμαν να πληρώνει το μάρμαρο κατά την επιστροφή της ομάδας στη βάση της. Έχει οδηγήσει τρεις φορές την Αργεντινή Under 20 στην κορυφή του κόσμου αλλά η αποτυχία στη μεγάλη… σκηνή είναι αυτό που θυμάται ο κόσμος.

Λίγες μέρες πριν το ματς με τη Γερμανία ο Μέσι μόλις είχε γίνει 19 ετών και έπαιζε στο πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα είχε τελειώσει τη σεζόν 2005-06 ως τραυματίας αλλά ξεπέρασε το πρόβλημά του και στο ματς με τη Σερβία ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει. Ήταν η αρχή για κάτι ξεχωριστό.

«Δεν μπορούσα να πιστέψω αυτό που έβλεπα όταν συνεργάστηκα για πρώτη φορά με τον Μέσι. Δεν είχα αμφιβολία ότι ο Λιονέλ θα γινόταν αυτό που έγινε –πάντα ονειρευόμουν ότι θα πετύχαινε αυτά που έχει καταφέρει. Γνωρίζαμε ότι βλέπαμε έναν παίκτη που θα γινόταν ο μεγαλύτερος σταρ τα επόμενα χρόνια», είπε πέρσι στο πλαίσιο του Μουντιάλ της Βραζιλίας ο Πέκερμαν.

Ενόψει του προημιτελικού της Κολομβίας με την Αργεντινή για το φετινό CopaAmerica, ο Αργεντινός τεχνικός εξήγησε: «Αν μπορούσα να του μιλήσω πριν το παιχνίδι, θα του έλεγα ότι ανέκαθεν τον θαύμαζα  και ότι πάντα ονειρευόμουν ότι θα γινόταν αυτό που έχει γίνει. Αλλά θα του έλεγα επίσης πως θα έπρεπε να νικήσουμε εμείς αυτό το ματς».

Δυστυχώς για τον Πέκερμαν, αυτή τη φορά δεν θα έχει καν τη δυνατότητα να αφήσει στον πάγκο τον Μέσι. Είναι πλέον αντίπαλοι…



Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
Πρόστιμο 30.000 ευρώ στη Φενέρμπαχτσε για το ντου οπαδών προς παίκτες της Μονακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved