Vamos Vamos Argentina, Vamos Panathinaikos (videos+photos)

Vamos Vamos Argentina, Vamos Panathinaikos (videos+photos)

Ο Παναθηναϊκός ενεργοποίησε τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και το Onsports σας θυμίζει τους ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή που έκαναν καριέρα στο «τριφύλλι».

Η πατρίδα του τάνγκο έχει προσφέρει παίκτες-διαμάντια στην ιστορία του Παναθηναϊκού, που έχουν αγαπηθεί και αγαπήσει όσο λίγοι με την πράσινη φανέλα. Από την «bruja», Χουάν Ραμόν Βερόν, στον «ινδιάνο», Χουάν Ραμόν Ρότσα και από τον «Χότα-Χότα», Χουάν Χοσέ Μπορέλι, στον «Σέμπα», τον Σεμπάστιαν Λέτο. Οι ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού είναι συνολικά 16, με τους περισσότερους από αυτούς να κάνουν τη διαφορά.

1. Λίναρης Κάρλος (1971-1973)

Από τους πρώτους που ήρθαν στην Ελλάδα στη... λαίλαπα της δεκατίας του '70, ήταν ο Κάρλος Λίναρις, ή Κάρολος Λίναρης στο πλαίσιο της ελληνοποίησης. Οι απόψεις για την πραγματική του πατρίδα είναι συγκεχυμένες, πάντως οι περισσότεροι τον θυμουνται ως Αργεντινό. Οι 3 συμμετοχές του με τα πράσινα ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα...

2. Βερόν Χουάν Ραμόν (1972-1974)

1 copy

Το πρώτο τεράστιο όνομα που ήρθε από τη χώρα του τάνγκο, ήταν ο Χουάν Ραμόν Βερόν. Ο μεγάλος άσος της Εστουντιάντες και της Εθνικής Αργεντινής ήταν η «βόμβα» του 1972 για τον Παναθηναϊκό κι έμεινε στην Αθήνα ως το 1975, σκοράροντας 22 φορές με την πράσινη φανέλα στα 55 ματς που έπαιξε. Το παρατσούκλι του ήταν «bruja» (σ.σ. μπρούχα που σημαίνει μάγισσα), εξαιτίας της σπάνιας τεχνικής κατάρτισης που είχε.

3. Γραμάχο Ρομπέρτο Αρτέμιο (1972-1974)

2

Ήρθε μαζί με τον Βερόν αλλά δεν είχε την κλάση και την ποιότητα του διάσημου άσου. Στις δυο σεζόν που έμεινε έκανε μόνο 9 συμμετοχές και 2 τέρματα...

4. Άλβαρες Όσκαρ (1976-1980)

3 copy

Ο πρώτος «ινδιάνος» που πάτησε στη Λεωφόρο ήταν ο Όσκαρ Άλβαρες που ήρθε το 1972 στην Ελλάδα, αλλά αγωνίστηκε πρώτα στον ΠΑΣ Γιάννινα για τέσσερα χρόνια και μετά πήρε τον δρόμο για τη «Λεωφόρο». Στον Παναθηναϊκό έμεινε ως το 1980 και σκόραρε 57 φορές, ξεσηκώνοντας πολλές φορές την κερκίδα με το πάθος και τις περίτεχνες ενέργειές του στα 120 ματς που αγωνίστηκε.

5. Μπάλιαν Ραούλ Όσκαρ (1976-1977)

Μαζί με τον Άλβαρες στον Παναθηναϊκό έπαιξε το 1976 και ο Μπάλιαν. Λίγοι όμως θυμούνται τις 11 συμμετοχές που έκανε, αφού δεν μπόρεσε να καθιερωθεί.

6. Χουάν Ραμόν Ρότσα (1979-1989)

4 copy

Ο επόμενος άσος από τη «χώρα του ταγκό», που φόρεσε την πράσινη φανέλα, είναι αυτός που πια θεωρείται… Έλληνας. Ο λόγος για τον Χουάν Ραμόν Ρότσα. Ο «Ινδιάνος» ήταν το μεγάλο αστέρι της Μπόκα Τζούνιορς και ένας από τους βασικούς ποδοσφαιριστές της Εθνικής Αργεντινής όταν ο Παναθηναϊκός τον έφερε στην Ελλάδα το 1979. Σαν ποδοσφαιριστής μεγαλούργησε για μια δεκαετία, κατέκτησε τρόπαια, ενώ και σαν προπονητής, προσέφερε πολλάκις τις υπηρεσίες του και το κάνει ακόμα και σήμερα όποτε του ζητηθεί, ενώ στην κορυφαία στιγμή του στον «πράσινο» πάγκο οδήγησε την ομάδα στο νταμπλ του 1996 και στους «τέσσερις» του Champions League της ίδιας χρονιάς. Σαν ποδοσφαιριστής ο Ρότσα είχε 242 συμμετοχές και 13 γκολ, υπηρέτησε ξανά την ομάδα πολλές φορές ως προπονητής και τώρα ανέλαβε τον νεό του ρόλο.

7. Αγουερόπολις Ρομπέρτο Νέστορ (1980-1982)

5

Μετά τον Ρότσα, που ήρθε ως... Πουμπλής, ήρθαν κι άλλοι συμπατριώτες του με ελληνικά ονόματα. Ο Ρομπέρτο Αγουερόπολις έπαιξε ως Αργυρόπουλος για 26 ματς, σε δυο σεζόν με τον Παναθηναϊκό πριν συνεχίσει την καριέρα του στη Ρόδο.

8. Άλφαρο Ρόκε Ραούλ (1980-1981)

Στην ίδια κατηγορία και ο Ρόκε Ραούλ Αλφάρο που έγινε γνωστός ο Αλφάρο Μπιστάκης! Με 12 συμμετοχές και 2 γκολ σε μια χρονιά δεν πήγε άσχημα, αλλά δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί εύκολα στη χώρα και αποχώρησε...

9. Αντρεούτσι Λουίς Αντόνιο (1980-1981)

6

Ένας από τους πιο ταλαντούχους επιθετικούς που ήρθαν από την Αργεντινή στην Ελλάδα ήταν ο Αντρεούτσι. Ο οξύθυμος χαρακτήρας του, όμως, δεν τον άφησε να προσφέρει περισσότερα στον Παναθηναϊκό από 4 γκολ σε 18 ματς.

10. Ντελγάδο Βίκτορ Ούγκο (1991-1992)

7

Από τους λίγους που πέρασαν και... δεν ακούμπησαν, από την Αργεντινή, ήταν ο Ντελγάδο. Ήρθε τον Γενάρη του 1991 από τον ΟΦΗ αλλά έκανε μόνο μια συμμετοχή και αποχώρησε από το τριφύλλι.

11. Χουάν Χοσέ Μπορέλι (1991-1997)

8

Η πρώτη... εισαγωγή του Ρότσα ήταν κι ο επόμενος Αργεντινός που ατρεύτηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού». Ο λόγος, για τον Χουάν Χοσέ Μπορέλι. Το 1991 ο «Χότα-Χότα» ήρθε στην Ελλάδα από τη Ρίβερ Πλέιτ, έχοντας «χτυπήσει» την πόρτα της Εθνικής Αργεντινής. Ο Μπορέλι έκανε… μαγικά με τη μπάλα στα πόδια μετά τον πρώτο χρόνο προσαρμογής του, πήρε πρωταθλήματα και κύπελλα με τον Παναθηναϊκό κι ακόμα μνημονεύεται από τον κόσμο του «τριφυλλιού», που τον θυμάται σε κάθε ένα από τα 136 ματς που έπαιξε και σκόραρε 30 τέρματα...

12. Γκαλέτο Φερνάντο Έντγκαρ (1999-2002)

9

Οκτώ χρόνια μετά την έλευση του Μπορέλι, ο Παναθηναϊκός έφερε ξανά στην Ελλάδα παίκτη από την Αργεντινή. Οι «πράσινοι» το καλοκαίρι του 1999 απέκτησαν τον Φερνάντο Γκαλέτο, αμυντικό χαφ της Σαν Λορέντζο. Παίκτης που δεν έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στα πρώτα του παιχνίδια, έγινε συμπαθής στον κόσμο μετά τις πρώτες του εμφανίσεις στην Ευρώπη και μετά το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό το 2000 σ’ ένα ντέρμπι «αιωνίων». Συνολικά έπαιξε σε 90 παιχνίδια και πέτυχε δυο τέρματα.

13. Γκονζάλες Εζεκίελ (2003-2008)

eki

Ο Αργεντινός της δεκαετίας του 2000, για τον Παναθηναϊκό, έμελλε να είναι κι ένας από αυτούς που αναδείχθηκαν ως ηγέτες της ομάδας. Ο Εζεκίελ Γκονζάλες ήρθε στην Ελλάδα το 2004, βοήθησε στην κατάκτηση του νταμπλ από το «τριφύλλι» κι έγινε ο αγαπημένος «Έκι» της εξέδρας. Στους «πράσινους» έμεινε ως το 2008, ωστόσο μετά τον σοβαρό του τραυματισμό το 2006 δεν ήταν ποτέ ξανά ο ίδιος και δεν μπορούσε να λειτουργήσει ως το «δεκάρι» που μάγεψε τον κόσμο στον πρώτο 1,5 χρόνο της καριέρας του στον Παναθηναϊκό. Ο λατρεμένος Έκι είχε 97 συμμετοχές και 18 γκολ με την ομάδα...

14. Ρομέρο Σεμπάστιαν Αριέλ (2006-2008)

11

Ο πλέον… αδιάφορος από τους Αργεντινούς που φόρεσαν την πράσινη φανέλα, ήταν ο Σεμπάστιαν Αριέλ Ρομέρο. Ο «Τσιρόλα», όπως ήταν το παρατσούκλι του, ήρθε στον Παναθηναϊκό με… περγαμηνές από την Ρασίνγκ Κλουμπ, όμως στη διετία που έβαλε τη φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να ακολουθήσει τα χνάρια των συμπατριωτών και κυρίως να αγαπηθεί από τον κόσμο της ομάδας που τον είδε σε 59 ματς να σκοράρει 5 φορές.

15. Λέτο Σεμπάστιαν Εντουάρντο (2009-2013)

12

Αυτό, το κατάφερε στον μέγιστο βαθμό ο αμέσως επόμενος άσος από τη «χώρα του ταγκό». Ο Σεμπάστιαν Λέτο, ήταν από τους ποδοσφαιριστές-σύμβολα για την εξέδρα του Παναθηναϊκού. Προερχόμενος από τη Λίβερπουλ και με μια χρονιά στα «ερυθρόλευκα» του «αιώνιου» αντιπάλου, ήρθε το 2009 στο «τριφύλλι» κι αμέσως ξεχώρισε για το πάθος του, την τεχνική του κατάρτιση και το «δέσιμο» με τον κόσμο. Χάρισε ένα νταμπλ, κυρίως με το γκολ του στον τελικό Κυπέλλου του 2010, και πολλές στιγμές αργεντίνικης μαγείας ως τη στιγμή που αποχώρησε με προορισμό την Ιταλία και την Κατάνια όπου συνέχισε την καριέρα του πριν επιστρέψει στη Λανούς. Στον Παναθηναϊκό είχε 94 συμμετοχές και 27 γκολ.

16. Φιγκερόα Λουτσιάνο Γκαμπριέλ Ερέρα (2012-2014)

13

Ο τελευταίος των... Αργεντινών μπορεί να μην είχε μεγάλα νούμερα συμμετοχών και γκολ, αλλά όπως οι περισσότεροι συμπατριώτες του λατρεύτηκε από την κερκίδα. Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα ήρθε τον Ιανουάριο του 2013 στους «πράσινους» και κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει ένας από τους αγαπημένους της εξέδρας. Όχι μόνο για τα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του, που «φτιάχνουν» τον κόσμο, αλλά και για το γκολ που πέτυχε στο περσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», επέστρεψε στις αρχές της περσινής σεζόν αλλά στα μισά της έφυγε για τη Μαλαισία όπου του πρόσφεραν απίστευτα χρήματα για την ηλικία του! Ο Λούτσο κατάφερε σε 16 ματς με τον Παναθηναϊκό, να... ματώσει 6 φορές τα αντίπαλα δίχτυα.

Βίντεο με τους Αργεντινούς του Παναθηναϊκού...

Vamos Vamos Argentina, Vamos Panathinaikos (videos+photos)



Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
Μπαίνει στο χειρουργείο ο Έντσο Φερνάντες
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
ΑΕΚ: «Συμπεριφορές προβοκατόρων προκαλούν ανυπολόγιστη ζημιά στην ομάδα μας»
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Euroleague, Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός 77-69: Έμεινε από ενέργεια και η Μπάρτσα έκανε το 1-1
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
Λίβερπουλ: Συμφωνία με Σλοτ, αυτός ο αντικαταστάτης του Κλοπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved