Η επιστροφή του Νίνη, στο «σπίτι» του (photos-video)

Η επιστροφή του Νίνη, στο «σπίτι» του (photos-video)

Σωτήρης Νίνης, είναι ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ποδοσφαιρικά ταλέντα, της πατρίδας μας.

Αγαπήθηκε γρήγορα, από τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ολόκληρη η ποδοσφαιρική Ελλάδα μίλαγε για το ταλέντο, του Σωτήρη. Οι μικροί οπαδοί της ομάδας, κυκλοφορούσαν με την φανέλα του Νίνη. Ήταν το είδωλο τους. Όλοι οι πιτσιρικάδες ήθελαν να μοιάσουν στον Σωτήρη Νίνη .Στο τριφύλλι, θεωρούσαν ότι ο Παναθηναϊκός βρήκε στο πρόσωπο του  νεαρού τότε, τον μελλοντικό αρχηγό, τον ποδοσφαιριστή που θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό, σε μεγάλα πράγματα, σε Ελλάδα και Ευρώπη. 

Η επιστροφή

Ο Σωτήρης Νίνης, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, μετά από δύο χρόνια απουσίας. Για το Νίνη, αποτελεί η επανεκκίνηση, στην καριέρα του, που τα τελευταία χρόνια, δεν ήταν η ιδανική.

Ο Νίνης επιστρέφει, στον Παναθηναϊκό σε μια καλή ποδοσφαιρική ηλικία. Αποτελεί για τον ίδιο μια ευκαιρία, να ζεστάνει την καριέρα του. Άλλοι ποδοσφαιριστές στην ηλικία του, δεν έχουν κάνει το μεγάλο μπαμ. Το μπαμ του Νινη έχει γίνει, τώρα να αποδείξει ότι μπορεί να παίζει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο. Από την επιστροφή του Νίνη έχει να κερδίσει και ο Παναθηναϊκός. Στο πρόσωπο του, θα ψάξει να βρει τον ηγέτη του. Ένας  καλός Νίνης, θα μπορεί να ηγηθεί του τριφυλλιού.

Το ντεμπούτο

Παραμονές Χριστουγέννων του 2006, στις 22 Δεκεμβρίου, υπογράφει το πρώτο του συμβόλαιο. Το πρώτο βήμα, στην καριέρα του.  Η αλήθεια είναι, ότι κάνεις δεν θυμάται εκείνη την ημερομηνία.

388028

Κάνεις δεν ξεχάσει τι θ συμβεί λίγες μέρες αργότερα. Το ημερολόγιο, έγραψε 7 Ιανουαρίου του 2006.  Ο Νίνης πραγματοποιεί ντεμπούτο. Ο τότε προπονητής του Παναθηναϊκού, ο Βίκτώρ Μουνιόθ του δίνει θέση στην ενδεκάδα. Αντίπαλος το Αιγάλεω.  Όλοι  ρωτούσαν ποιος είναι αυτός Νίνης! Ο ίδιος έβγαλε ασπροπρόσωπο τον Ισπανό για την επιλογή του. Το βάπτισμα του πυρός στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ήταν ο νεαρότερος παίκτης του Παναθηναϊκού που αγωνίστηκε με την πράσινη φανέλα. Ήταν 16 ετών, 20 μηνών κα 4 ημερών!

Το πρώτο γκολ

Ποιος μπορούσε να σταματήσει τον Νίνη, να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο; Η αύρα της επιτυχίας και το  πλούσιο ταλέντο, ήταν ένα αρμονικό κοκτέιλ για την άνοδο του νεαρού ποδοσφαιριστή. Λίγες μέρες μετά την πρώτη του συμμετοχή, ο Νίνης σκοράρει.

390977

Στις 27 Ιανουαρίου, ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Πανιώνιο.  Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, γίνεται κάτοχος της μπάλας. Ήταν λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, τρίπλαρε δύο αντιπάλους του, σουτ και γκολ! Το πρώτο γκολ του Νίνη! Ταυτόχρονα καθίσταται ο νεότερος σκόρερ του Παναθηναϊκού στην Α' Εθνική (σε ηλικία 16 ετών 10 μηνών 24 ημερών) και ο δεύτερος νεότερος συνολικά, μετά τον Θωμά Μαύρο.

Νέο συμβόλαιο

Την  1η Φεβρουαρίου 2007, έρχεται η πρώτη επιβράβευση. Καλείται,  από τον  τότε μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη, για να υπογράφει νέο συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές 20.000 ευρώ και πρόσθετη αμοιβή 40.000 ευρώ σε περίπτωση που αγωνιστεί στο 60% των αγώνων κάθε σεζόν.

Η πρωτιά στην Ευρώπη

Τα ρεκόρ του Νίνη δεν σταματούν εδώ.  Στις 15 Φεβρουαρίου 2007, θα αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό  παιχνίδι. Μπήκε ως αλλαγή στο 81’ με αντίπαλο την Γαλλική Λανς . Ο  Νίνης ήταν 16 ετών 10 μηνών και 12 ημερών, και πήρε το ρεκόρ, από τον Οφορίκουε. Ήταν ο νεότερος παίκτης ελληνικής ομάδας που αγωνίζεται σε αναμέτρηση ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

395032

Γκολ σε ντέρμπι

Στις 18  Φεβρουαρίου 2007, ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε την ΑΕΚ, στο Ολυμπιακό Στάδιο, ως φιλοξενούμενος. Στο 8' πετυχαίνει με σουτ το δεύτερο γκολ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι εναντίον της ΑΕΚ που λήγει με νίκη  με 4-1 των πρασίνων. Ο Νίνης κέρδισε και την επιβράβευση των δημοσιογράφων, καθώς ψηφίστε ο καλύτερος ποδοσφαιριστής  του ντέρμπι.

Η ευρωπαϊκή καταξίωση

Την περίοδο 2009-2010 η καριέρα του γνώρισε μεγάλη άνθιση και πολλές ομάδες μεγάλης κλάσης εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τον νεαρό μέσο του "τριφυλλιού". Βασικότατος πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παιχνίδι ορόσημο για την καριέρα του, ήταν η καταπληκτική εμφάνιση στο Ολύμπικο της Ρώμης κόντρα στην Ρόμα.  Οι πράσινοι κέρδισαν 3-1 και ο Νίνης τα έκανε όλα, σκόραρε, κέρδισε πέναλντι και έδωσε  ονειρική ασίστ στον Τζιιμπρίλ Σισέ !

653079

Σύλλογοι  όπως η  Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ατλέτικο  Μαδρίτης η Γιουβέντους, το παρακολουθούσαν ανελλιπώς. Το Ιανουάριο του 2012, ήρθε σε συμφωνία με την Ιταλική Πάρμα. Ο Νίνης υπέγραψε  τριετές συμβόλαιο. Ο παίκτης το καλοκαίρι έμενε ελεύθερος, οπότε από την μεταγραφή εισέπραξε μόνο τα τροφεία.  

Εκεί τα πράγματα δεν ήταν όπως τα περίμενε. Το κλίμα δεν το σήκωσε. Την προηγούμενη σαιζόν οι Ιταλοί τον παραχώρησαν στον ΠΑΟΚ με την μορφή του δανεικού.  Στις αρχές του καλοκαιριού, επέστρεψε στην Πάρμα, πήρε μέρος στην προετοιμασία και τον Αύγουστο έμεινε ελεύθερος.  

Οι δύο πλευρές, ο Παναθηναϊκός και ο παίκτης ήταν σε επαφή εδώ και αρκετό καιρό. Τίποτα δεν έβγαινε προς τα έξω. Αντίθετα, στα μέσα ενημέρωσης γινόταν λόγος για ομάδες από την Ολλανδία, το Βέλγιο. Στο βάθος  όμως παραμόνευε ο Παναθηναϊκός!  

Εθνικές ομάδες

Τον Μάρτιο του 2007, ο 17χρονος τότε Νίνης κλήθηκε στην ομάδα των Ελπίδων. Πρώτη συμμετοχή στον αγώνα εναντίων της Δανίας.

Το καλοκαίρι του ίδιου έτους ονειρικό. Με την εθνική ελπίδων κατέκτησε την δεύτερη στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων .

424513

Οι σπουδαίες εμφανίσεις του με Παναθηναϊκό και εθνική ελπίδων, «ανάγκασε» τον Ότο Ρεχάγκελ, να τον καλέσει στην Εθνική ανδρών. Τον Μάιο του 2008 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Ανδρών. Η πρώτη του συμμετοχή ήταν σε φιλικό αγώνα με την Κύπρο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στις 19 Μαΐου 2008. Σκόραρε για πρώτη φορά φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο στον ίδιο αγώνα εναντίον της Κύπρου και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Ελλάδας, σε ηλικία 18 χρονών και 40 ημερών.]

Συμμετείχε στα τελικά του Μουντιάλ 2010 στη Νότια Αφρική καθώς και στο Euro 2012 που διεξήχθη στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Οι συμμετοχές

 Παναθηναϊκός

Ελλάδα: 104 συμμετοχές, 11 γκολ

Ευρώπη: 25 συμμετοχές, 1 ηκολ

Κύπελλο: 15 συμμετοχές, 3 γκολ

Με ΠΑΟΚ

Ελλάδα: 12 συμμετοχές

Ευρώπη: 7 συμμετοχές, 1 γκολ

Κύπελλο: 4 συμμετοχές

Με Πάρμα

Πρωτάθλημα 14 συμμετοχές

Εθνικές ομάδες

Νέων: 13 συμμετοχές, 2 γκολ

Ελπίδων 3 συμμετοχές, 1 γκολ

Ανδρών 31 συμμετοχές, 3 γκολ

Η επιστροφή του Νίνη, στο «σπίτι» του (photos-video)



Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Παναθηναϊκός AKTOR: «Απομένουν 5 παιχνίδια κι όλα είναι σαν τελικοί» - Οι δηλώσεις του Εργκίν Αταμάν
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Ντιέγκο Μαραντόνα: Δικάζονται οι ύποπτοι για το θάνατό του
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
Θρήνος στον αθλητισμό: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του ο σύντροφος της τενίστριας Αρίνα Σαμπαλένκα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved