Παναθηναϊκός: «Rock you like Mike» (photos+videos)

Παναθηναϊκός: «Rock you like Mike» (photos+videos)

Ο Μάικ Μπατίστ έγραψε ιστορία στον εκτός έδρας αγώνα του Παναθηναϊκού με τον ΚΑΟΔ καθώς συμπλήρωσε τις 300 συμμετοχές στην Α1 κι έγινε ο πρώτος ξένος μπασκετμπολίστας ο οποίος πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Το Onsports του ετοίμασε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα!

Ο Αμερικανός αποτελεί τον αγαπημένο «μπουλντόζα» των οπαδών του Εξάστερου οι οποίοι έχουν «δεθεί» μαζί του και νιώθουν απόλυτα ικανοποιημένοι που ο βετεράνος άσος θα κλείσει την καριέρα του στους «πράσινους».

Οι πρώτες –δύσκολες- μέρες

Όταν το καλοκαίρι του 2003 ο Παναθηναϊκός αποκτούσε τον Μάικ Μπατίστ αρκετοί ήταν εκείνοι οι οποίοι υποστήριζαν ότι ο άσημος –τότε- Αμερικανός δεν θα άντεχε για πολύ καιρό την πίεση του «τριφυλλιού» κι ενός προπονητή με ξεχωριστές απαιτήσεις από τους παίκτες του, όπως ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η πρώτη συμμετοχή του 26χρονου –τότε- Αμερικανού έγινε στο Ιβανώφειο στις 4/10/2003, όταν στην πρώτη αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1 εκείνης της σεζόν οι «πράσινοι» είχαν χάσει 77-70 από τον Ηρακλή. Μάλιστα ηγέτης του «Γηραιού» ήταν ο... Δημήτρης Διαμαντίδης, στην τελευταία του σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και λίγο πριν μετακομίσει στην Αθήνα και τελικά γίνει εξαιρετικός συμπαίκτης και φίλος του Μπατίστ! Σε εκείνη την αναμέτρηση το άστρο του Καλιφορνέζου είχε λάμψει, καθώς ήταν ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού με 19 πόντους οι οποίοι πάντως δεν αποδείχτηκαν αρκετοί. Ωστόσο, ο «μπουλντόζας» δεν συνέχισε στους ίδιους ρυθμούς στο υπόλοιπο εκείνης της αγωνιστικής περιόδου. Γι’ αυτόν τον λόγο άλλωστε είχαν κυκλοφορήσει και φήμες περί αποχώρησης, ενώ όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος μερικά χρόνια αργότερα, το καλοκαίρι του 2004 μειώθηκαν τα χρήματα που λάμβανε –καθώς δεν ήταν αντίστοιχη η προσφορά του εκείνη την περίοδο-. Ο ίδιος προτίμησε να συνεχίσει στον Παναθηναϊκό και δικαιώθηκε απόλυτα για την απόφασή του, μιας και τα χρόνια που ήρθαν τον βρήκαν να τα κατακτά όλα με το «τριφύλλι» και να αποτελεί έναν από τους κορυφαίους σέντερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα.

Μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας και... Triplecrown!

Αν κι αρχικά ο Μπατίστ ήρθε στην Ελλάδα ως φόργουορντ ο οποίος έπαιζε τόσο στο «3» όσο και στο «4», ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποφάσισε ότι -αν κι όχι τόσο ψηλός- θα μπορούσε να αγωνιστεί ως σέντερ. Σιγά – σιγά ο «BigMike» σταμάτησε να σουτάρει συχνά τρίποντα κι άρχισε να παίζει κυρίως μέσα στη ρακέτα, τελειώνοντας συχνά τις φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα. Μετά από τρία χρόνια παρουσίας στους «πράσινους» ο Μπατίστ είχε ήδη καθιερωθεί στις συνειδήσεις των φίλων της ομάδας. Άλλωστε δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά, καθώς ο Παναθηναϊκός του πρόσφερε όλα όσα ήθελε, η Αθήνα του άρεσε, η σχέση του με τον προπονητή ήταν άριστη και φυσικά ο κόσμος τον λάτρευε. Η αγωνιστική περίοδος 2006-07 βρήκε τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει το πρώτο τρεμπλ της ιστορίας του με τον Μπατίστ να παίζει σημαντικότατο ρόλο. Αρχικά υπέγραψε με έξι πόντους σε 50’’ το επικό διπλό στο ΣΕΦ τον Οκτώβριο του 2006 (μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο παρακάτω). Παράλληλα η απόδοσή του στο Φάιναλ Φορ της Αθήνας ήταν καταπληκτική. Μάλιστα στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (93-91) πέτυχε το πιο κρίσιμο καλάθι του αγώνα, με λιγότερο από ένα λεπτό για το τέλος.

«Μιχάλης Μπατίστας» για πάντα πράσινος!

Τα χρόνια κυλούσαν, ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 2009 για δεύτερη φορά το triplecrownκι ο κόσμος της ομάδας είχε συνδυάσει το νούμερο 8 στη φανέλα με τον Μάικ Μπατίστ. Κι όχι άδικα! Σε όλες τις μεγάλες στιγμές ο Αμερικανός ήταν μέσα και συνήθως έχοντας σπουδαίο ρόλο. Δεν είναι τυχαίο ότι υπήρξε η φήμη ότι ο «μπουλντόζας» θα γινόταν Έλληνας και θα αποκτούσε ελληνικό διαβατήριο. Μέχρι το 2011 ο Μπατίστ είχε κατακτήσει όλα τα πρωταθλήματα στα οποία είχε λάβει μέρος στην Ελλάδα, σε μία μοναδική επίδοση! Κανείς δεν πίστευε ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα έφευγε, αλλά μετά το τέλος της σεζόν 2011-12 –που βρήκε τον ίδιο για πρώτη φορά χωρίς τον τίτλο του πρωταθλητή- πήρε την απόφαση να μετακομίσει στην Κωνσταντινούπολη για λογαριασμό της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.

Η βραδιά που το ΟΑΚΑ... δάκρυσε και η επιστροφή...

Ήταν 7/12/2012 όταν ο Μάικ Μπατίστ βρέθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο ΟΑΚΑ, για να παίξει ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Και δεν έμελλε να υπάρξει άλλη! Οι «πράσινοι» στο ημίχρονο του αγώνα τίμησαν τον Αμερικανό για την παρουσία του, σε μία βραδιά που όσοι την έζησαν από κοντά δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ. Ο «μπουλντόζας» δάκρυσε από συγκίνηση όταν ο Παύλος Γιαννακόπουλος τον βράβευσε, ενώ οι φίλοι του Εξάστερου ανατρίχιασαν... Παίρνοντας το μικρόφωνο δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πάντες, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμα περί επιστροφής. Κι αυτή δεν θα αργούσε πολύ! Το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την επιστροφή του «Big Mike» στο... σπίτι του, για να κλείσει την καριέρα του όπως ακριβώς του αρμόζει! Με τη φανέλα της ομάδας που μεγαλούργησε.

Το σήμερα...

Ο Μάικ Μπατίστ βρίσκεται πλέον στα 37 του, αλλά το πάθος του για το μπάσκετ, η αγάπη του για το παιχνίδι και η προσφορά του παραμένει ανεκτίμητη. Πιθανότατα όποιος στέκεται μόνο στους αριθμούς να νομίζει ότι ο «μπουλντόζας» δεν προσφέρει φέτος στους «πράσινους», ωστόσο μόνο και μόνο η παρουσία του στο παρκέ και τα αποδυτήρια δείχνουν στους νεότερους τον δρόμο. Άλλωστε ο Καλιφορνέζος είναι το παράδειγμα ανθρώπου ο οποίος με σκληρή δουλειά, αγάπη, πάθος και πίστη κατόρθωσε να φτάσει εκεί που του άξιζε...

Δείτε αποκλειστικά βίντεο στο Onsports TV

Παναθηναϊκός: «Rock you like Mike» (photos+videos)



Άρης - ΠΑΟΚ: Πορεία χιλιάδων οπαδών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την πόλη (vid+pics)
Άρης - ΠΑΟΚ: Πορεία χιλιάδων οπαδών - Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την πόλη (vid+pics)
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Ατρόμητος: Το «αντίο» του Τζαβέλλα στην Εθνική Ελλάδας και το μήνυμα των Περιστεριωτών
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
Άρης - ΠΑΟΚ, Τόμας Κεντζιόρα: «Θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
ΑΕΚ: Ζητά την προσοχή των οπαδών - «Το γήπεδο είναι περιουσία όλων»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved