Νικολάου: «Η ΑΕΚ δεν γίνεται να χαθεί»

Νικολάου: «Η ΑΕΚ δεν γίνεται να χαθεί»

Την αισιοδοξία του ότι η ΑΕΚ, ακόμα κι αν χρειαστεί ν’ αναγεννηθεί από τις… στάχτες της, δεν θα «σβήσει» από το χάρτη του ελληνικού ποδοσφαίρου, εξέφρασε ο Λάκης Νικολάου, ενώ υπογράμμισε ότι την «Ένωση» πρέπει ν’ αναλάβουν έμπειρα και αξιόπιστα άτομα και όχι βετεράνοι ποδοσφαιριστές… 

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, Λάκης Νικολάου, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό «NovaΣΠΟΡ FM» για την κατάσταση που επικρατεί στην «Ένωση» και το ενδεχόμενο να βγει από το αδιέξοδο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Λάκης Νικολάου: 

«Μια ομάδα σαν την ΑΕΚ δεν γίνεται να χαθεί. Έστω και την τελευταία στιγμή θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε. Να πούμε τώρα τι έγινε στο παρελθόν και τι όχι, δεν θα δώσει λύση», είπε αρχικά ο Λάκης Νικολάου και συνέχισε: « Ίσως πρέπει να κάνουμε όλοι μας μια αυτοκριτική σε σχέση με αυτό που υπηρετούμε και πιστεύουμε. Να πούμε ότι έγινε κακοδιαχείριση ή ότι πετάχτηκαν πολλά χρήματα, δεν θα δώσουμε λύση»

Για την εικόνα της ΑΕΚ στα τελευταία ματς:

«Είδαμε μια ομάδα που παλεύει στο χορτάρι, με βάση Έλληνες παίκτες πλέον. Στους 14 παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι 11 ήταν Έλληνες, ενώ ο μέσος όρος έχει πέσει πάρα πολύ. Η ΑΕΚ μας έδειξε ότι αγωνιστικά έχει πολλές πιθανότητες για κάτι καλό».

Για το θέμα του υποψήφιου επενδυτή:

«Κάποτε η ΑΕΚ ήταν από τις πιο δημοφιλείς στην Ελλάδα, τόσο από πλευράς ποιότητας, όσο και από πλευράς φιλάθλων. Έχουμε ένα χώρο που μπορούμε να κατασκευάσουμε το γήπεδο και να διορθώσουμε το λάθος των προηγούμενων ετών. Μπορεί κάποιος επενδυτής να το δει θετικά. Είναι ότι καλύτερο στο τομέα του ποδοσφαίρου. Διαφωνείτε;

Έχει ιστορική σημασία η ομάδα. Δεν μπορούμε να βγάλουμε από πάνω μας το Βυζάντιο και τις καταβολές τις προσφυγιάς και των χαμένων πατρίδων που πρεσβεύει αυτή η ομάδα».

Για την ιδιότητα που πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι επενδυτές:

«Ίσως ψάχνουμε σε λάθος χώρους. Έχουν στρέψει όλοι την προσοχή σε κάποιους συγκεκριμένους χώρους, στους οποίους επικρατεί απογοήτευση λόγω της κακοδιαχείρισης. Νομίζω ότι πρέπει να στραφούμε κάπου διαφορετικά. Να βρούμε καινούργιες δυνατότητες χρηματοδότησης.

Ότι κακό κι αν γίνει, πάντως, η ΑΕΚ δεν θα χάσει την ιστορική καταβολή της και το σήμα της. Δεν είναι ένα εμπορικό σήμα που απλά μπορούμε να αλλάξουμε. Ακόμα κι αν πέσει στη Football League δεν θα χαθεί η ΑΕΚ.

Είναι δυνατόν μέσα σε τόσο λίγα χρόνια, από την εξυγίανση του 2004, να πήγαν χαμένα τόσα χρήματα; Έχει δυνατότητες αυτή η ομάδα να καλύψει αυτές τις απώλειες και να προχωρήσει μπροστά. Αρκεί να ξέρουμε ότι υπάρχει αξιοπιστία στα άτομα που θ’ αναλάβουν τη διοίκηση του συλλόγου.

Κάποιοι άνθρωποι που επένδυσαν, όπως οι κ.κ. Νοτιάς και Παππάς, δεν είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν επαγγελματικά με την ΑΕΚ, όπως ασχολούνται με τις υπόλοιπες επιχειρήσεις. Δόθηκε η ομάδα σε κάποιους διαχειριστές. Το να ήσουν καλός παίκτης, δεν σε κάνει απαραίτητα και καλό καθοδηγητή σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Είναι λάθος να ψάχνουμε λύση σε βετεράνους ποδοσφαιριστές.

Όλα σπουδάζονται πλέον. Στην ΑΕΚ που ξέρω εγώ ξεκινάμε λάθος για να βρούμε τον Νικολάου για να τον κάνουμε πρόεδρο. Δεν έχει ιδέα ο Νικολάου και ο κάθε Νικολάου. Μπορεί να βοηθήσει, να σταθεί δίπλα στην ομάδα, όπως άλλωστε έκανα, αλλά δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει επιχειρησιακή δουλεία.

Πάρτε παράδειγμα τον Ντέμη. Τι ήξερε το παιδάκι από διαχείριση εκατομμυρίων; Δεν είχε τη δυνατότητα να βοηθήσει. Άλλο να βάζεις γκολ, άλλο να χειρουργείς κι άλλο να διοικείς μια μεγάλη ομάδα, όπως η ΑΕΚ».

Για το πώς μπορούν να βοηθήσουν βετεράνοι ποδοσφαιριστές, καθώς και άνθρωποι που έχουν σταθεί κατά καιρούς δίπλα στην ΑΕΚ:

«Παππάς και Νοτιάς μπορεί να λένε τώρα «τι κάναμε; Που επενδύσαμε;». Ο Ντέμης, για παράδειγμα, μπορεί να βοηθήσει στο θέμα των ποδοσφαιριστών. Ο Νικολάου στην ιατρική. Ο Μανωλάς μπορεί να είναι κοντά στους παίκτες, όπως άλλωστε και ο Μαύρος.

Δεν γίνεται να πεις στον Νικολάου πάρε την ομάδα. Που ξέρω εγώ να χειριστώ σωστά πράγματα;»

Για το αν αποτελεί λύση η αναγέννηση της ΑΕΚ μέσα από τις… στάχτες της:

«Η ομάδα παλιότερα είχε ως σήμα τον Φοίνικα. Δεν ήταν τότε ο Δικέφαλος. Η σφραγίδα μας είχε τον Φοίνικα, η οποία έδειχνε ότι ξαναγεννηθήκαμε από τις στάχτες μας. Πρέπει να σκεφτούμε πάλι τον αναγεννημένο φοίνικα». 



Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Χαλάει ο καιρός με πτώση θερμοκρασίας μέχρι το Σάββατο
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Champions League: Η καρδιά της Ρεάλ Μαδρίτης δε λυγίζει - Επική πρόκριση στον τελικό!
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
Euroleague: Σπουδαίο "διπλό" και πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
ΑΕΚ: Απέκτησε την Σακραντζίγια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved