Το αντίο του «ράμπο» (photos+videos)

Το αντίο του «ράμπο» (photos+videos)

Έμεινε στην ιστορία και χαραγμένος στις μνήμες - κυρίως - των φιλάθλων του Ολυμπιακού όχι για τα γκολ του ή τις ντρίπλες του, όπως συνηθίζεται σε άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά για την ψυχή, την αρχηγική του παρουσία και τον τσαμπουκά που έβγαζε μέσα στο γήπεδο. Σαν σήμερα, πριν από ακριβώς 14 χρόνια, ο Τάσος Μητρόπουλος έλεγε «αντίο» στην αγωνιστική δράση...

Ήταν 10 Δεκεμβρίου του 1997 στο ΟΑΚΑ. Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωνε την πρώτη του παρουσία στους ομίλους του Champions League και ο Τάσος Μητρόπουλος μια μεγάλη καριέρα. Το παιχνίδι με την Ρόζενμποργκ βρισκόταν στο 86' και οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν με 2-1. Εκείνη τη στιγμή ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποφάσιζε να περάσει στο γήπεδο τον «Ράμπο», στη θέση του Ηλία Πουρσανίδη.

Ο 40χρονος τότε Μητρόπουλος με την είσοδό του στο γήπεδο καταχειροκροτήθηκε από τους φιλάθλους, έσφιξε τις γροθιές του, ενθαρρύνοντας τους συμπαίκτες του και έκανε νόημα να σημαδεύουν το κεφάλι του. Πίστευε ότι θα σκοράρει στο «αντίο» του. Αυτό δεν έγινε, ωστόσο δύο λεπτά μετά την είσοδό του, στο 88', ο Τζόρτζεβιτς ισοφάριζε σε 2-2 με απευθείας εκτέλεση φάουλ, το οποίο είχε κερδίσει ο Μητρόπουλος.

Ο σκόρερ του πρώτου γκολ σε εκείνο το παιχνίδι, Δημήτρης Μαυρογενίδης, είχε αποδώσει την ισοφάριση στην παρουσία του «Ράμπο»: «Και μόνο η παρουσία του Τάσου στο γήπεδο μας βοήθησε να πετύχουμε το γκολ της ισοφάρισης», ενώ ο ίδιος συγκινημένος είχε απαντήσει: «Περίμενα ότι θα έπαιζα για λίγο. Έχω ταυτιστεί με τον κόσμο του Ολυμπιακού και του αφιερώνω τη μεγάλη βραδιά».

Γεννημένος στις 23 Αυγούστου 1957, ο Μητρόπουλος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Άρη Πετρούπολης, ενώ το 1976 πήγε στον Εθνικό. Μετά από μια πενταετία, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και το 1981 μεταγράφηκε στη μεγάλη ομάδα του Πειραιά, τον Ολυμπιακό και μεγάλη του αγάπη.

Έντεκα χρόνια στους «ερυθρόλευκους», με 240 συμμετοχές και 51 γκολ. Αμέσως δέθηκε με την εξέδρα, καθώς είχε όλα τα στοιχεία που γούσταρε να βλέπει ο κόσμος της ομάδας. Πάθος, ψυχή, τσαμπουκά. Ήταν αρχηγός, ήταν ένας από τους αγαπημένους των οπαδών.

Μετά από 11 χρόνια, το 1992 μετακινήθηκε στην ΑΕΚ, στην οποία έπαιξε για δύο σεζόν, ενώ το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 1994-'95 φόρεσε για μόλις ένα παιχνίδι τη φανέλα του Παναθηναϊκού, από τον οποίο έφυγε, καθώς δεν τον... σήκωνε το κλίμα.

Πάντως, αυτό το γεγονός ήταν αρκετό για να τον κάνει τον μοναδικό που έχει αγωνιστεί και στις τρεις μεγάλες ομάδες.

Στη συνέχεια, ακολούθησαν Απόλλων Σμύρνης, Ηρακλής και Βέροια, για να επιστρέψει το 1997 στον Ολυμπιακό, με τον οποίο αγωνίστηκε μόλις σε ένα παιχνίδι, αυτό με την Ρόζενμποργκ, για να κλείσει τη σπουδαία του καριέρα.

Μια καριέρα με συνολικό απολογισμό στην Α' Εθνική 459 αγώνες και 90 γκολ, 34 αγώνες και 4 γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Κατέκτησε συνολικά έξι πρωταθλήματα, τα τέσσερα με τον Ολυμπιακό (1982, 1983, 1987, 1998) και τα δύο με την ΑΕΚ (1993, 1994), αλλά και δύο Κύπελλα με τους «ερυθρόλευκους» (1990, 1992).

Με την Εθνική μας ομάδα είχε 77 συμμετοχές με 8 γκολ. Έκανε το ντεμπούτο του στις 11 Ιανουαρίου 1978 με προπονητή τον Αλκέτα Παναγούλια, όταν ξεκίνησε βασικός και αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά στο φιλικό με την Κύπρο στην Λευκωσία, όπου η Εθνική κέρδισε με 2-0. Παράλληλα, ήταν μέλος της ομάδας που το 1994 πήγε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα των ΗΠΑ.

Ο Τάσος Μητρόπουλος συνεχίζει να είναι... κολλημένος με τον Ολυμπιακό, καθώς πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αγαπημένη του ομάδα από το πόστο του γενικού αρχηγού.

http://www.onsports.gr/soccer/Olympiakos

Το αντίο του «ράμπο» (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Παναθηναϊκός AKTOR, Αταμάν: «Να υπερασπιστούμε τη δεύτερη θέση με ομαδικότητα και επιθετική άμυνα»
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Δεν θα υπολόγιζε τίποτα ο Φελίπε Μέλο!
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Τσιτσιπάς και Μπαντόσα συναντήθηκαν και κουβέντιασαν με τον Νεϊμάρ
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
Συγκλονιστικός Γιακουμάκης: «Δέχτηκα άπειρες... ευχές από ανθρώπους που δεν πήραν αγκαλιές κι αγάπη»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved