Νέα εποχή με αφεντικό τον Μαρινάκη

Νέα εποχή με αφεντικό τον Μαρινάκη

O Σταύρος Γεωργακόπουλος γυρίζει πίσω το χρόνο και κάνει μια σύντομη αναδρομή στα γεγονότα που σημάδεψαν την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία της ΠΑΕ Ολυμπιακός...

Το καλοκαίρι του 2010 ο Ολυμπιακός αλλάζει χέρια. Ο Σωκράτης Κόκκαλης, έψαχνε τον κατάλληλο άνθρωπο για να παραδώσει τον Ολυμπιακό και τον βρήκε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο γνωστός εφοπλιστής, που είχε πάντα ιδιαίτερες σχέσεις με τον σύλλογο του Πειραιά, από την πρώτη ημέρα της αγοράς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, έδειξε πως θέλει να τα σαρώσει όλα.

Η επιστροφή Βαλβέρδε

Ο Ολυμπιακός είχε χάσει το πρωτάθλημα του 2010 από τον Παναθηναϊκό επί προεδρίας του Νικόλα Πατέρα, με τον οποίο ο Βαγγέλης Μαρινάκης ήταν πολύ καλοί φίλοι. Με την ανάληψη καθηκόντων από τον Μαρινάκη πολλοί διερωτήθηκαν τι μέλει γενέσθαι με τον Νικόλα Πατέρα, αλλά ο τελευταίος έφυγε γρήγορα από τον προεδρικό θώκο του Παναθηναϊκού, αφού διαφώνησε με τους μεγαλομετόχους και διαπίστωσε ότι δεν μπορεί να κοντράρει τον νέο ισχυρό του αντίπαλο…
Ο νέος ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού δηλώνει πως θέλει να κάνει πιο μεγάλο τον σύλλογο και το δείχνει αμέσως. Πρόεδρος παραμένει ο Σωκράτης Κόκκαλης αλλά ο Έβαλντ Λίνεν, ο οποίος ήταν επιλογή του πρώην μεγαλομετόχου, φεύγει μετά από τον απρόσμενο και πρόωρο αποκλεισμό από τη Μακάμπι, για να επιστρέψει ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τεχνικός του νταμπλ του 2009 πείθεται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη και είναι πάλι στον Ολυμπιακό ως το απόλυτο αφεντικό όπως δηλώνει ο ισχυρός άνδρας της ομάδας στην επίσημη παρουσίασή του.

Τίναξε την μπάνκα

Οι μεταγραφές του καλοκαιριού του 2010 ξεκίνησαν με τη διοίκηση Κόκκαλη και ολοκληρώθηκαν με αυτή του Μαρινάκη. Το μεγαλύτερο μπαμ του καλοκαιριού έγινε από τον νέο μεγαλομέτοχο, ο οποίος απέκτησε τον Άλμπερτ Ριέρα από την Λίβερπουλ. Το αεροδρόμιο… βουλιάζει στην άφιξη του Ισπανού μέσου, αλλά δεν είχε την παρουσία που όλοι περίμεναν και μετά από ένα χρόνο ο Ολυμπιακός τον παραχωρεί στην Γαλατασαράι. Μαζί με τον Ριέρα στον Πειραιά έρχεται ο Άριελ Ιμπαγάσα, ο Ντένις Ρόμενταλ, ο Κέβιν Μιραλάς, ο Φρανσουά Μοδεστό, ο Μάρκο Πάντελιτς και ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος αποδείχθηκε «λίρα εκατό». Συνολικά η ομάδα απέκτησε 14 ποδοσφαιριστές και έβαλε τις βάσεις από το καλοκαίρι για την επιστροφή στην κορυφή.

Πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ήταν πρόεδρος, αλλά μεγαλομέτοχος στον Ολυμπιακό, ωστόσο εκλέχτηκε πρόεδρος στη Σούπερ Λίγκα πριν αρχίσει το πρωτάθλημα της περιόδου 2010-11. Από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσε πως θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην λειτουργία του και όλα ξεκίνησαν με άλλο αέρα. Ο Ολυμπιακός φεύγει νωρίς από τα Κύπελλα Ευρώπης μετά από το στραπάτσο από την Μακάμπι και το μόνο που μένει είναι η επιστροφή στο θρόνο του ελληνικού πρωταθλήματος. Η ομάδα του Πειραιά ξεκινάει πολύ δυνατά και αυξάνει συνεχώς τη διαφορά από τους διώχτες της με βασικό της όπλο, τον επιθετικό πλουραλισμό και το απόλυτο στο «Καραϊσκάκη».

Τέλος εποχής με τη… βούλα

Την τελευταία ημέρα του 2010 ανακοινώνεται η αποχώρηση του Σωκράτη Κόκκαλη από την προεδρεία του Ολυμπιακού και την ανάληψη αυτής από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Ένα κεφάλαιο κλείνει και τυπικά για τον Ολυμπιακό και ο νέος πρόεδρος παίζει πλέον μόνος του. Ο Σωκράτης Κόκκαλης παραμένει στη διοίκηση ως απλό μέλος, ο μικρότερος γιος του Σωκράτης τζούνιορ αναλαμβάνει καθήκοντα πρώτου αντιπροέδρου, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης από το καλοκαίρι είχε επαναφέρει στο ΔΣ και τον πρώτο πρόεδρο της ΠΑΕ, τον Σταύρο Νταϊφά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου κάνει δώρο στην ομάδα άλλους δυο παίκτες. Τον Ραφίκ Τζιμπούρ και τον Γιάννη Μανιάτη…

Καταιγιστικός... στο γήπεδο

Ο Ολυμπιακός αποκλείεται από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο, αφού έσπασε τα δοκάρια στο πρώτο ματς του «Καραϊσκάκη», αλλά το πρωτάθλημα δείχνει πως δεν το χάνει με τίποτε. Κερδίζει τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι του β’ γύρου στο Καραϊσκάκη σ’ ένα ματς που οι αποφάσεις διαιτητή και βοηθών συζητήθηκαν για καιρό. Ο Ολυμπιακός βγάζει οριστικά νοκ άουτ τον Παναθηναϊκό και σφραγίζει τον τίτλο. Η ομάδα του Πειραιά καλπάζει προς την κούπα και στο δρόμο… διαλύει με 6-0 την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη, αποστομώνοντας εκείνους που έλεγαν ότι δεν μπορεί να… κερδίσει ντέρμπι. Οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν το 38ο πρωτάθλημα με 13 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Παναθηναϊκό και σχεδιάζουν ήδη τη νέα χρονιά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης γίνεται ο 2ος πρόεδρος στην ιστορία του Ολυμπιακού, μετά από τον Νταϊφά, που κατακτά το πρωτάθλημα από την πρώτη χρονιά.

Μεταγραφικός οργασμός

Το καλοκαίρι του 2011 ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρνει στον Ολυμπιακό άλλους 12 παίκτες, ενώ αγοράζει και τον Κέβιν Μιραλάς ενεργοποιώντας την οψιόν. Μεταξύ αυτών είναι ο Ζαν Μακούν ο οποίος αποκτήθηκε στο φινάλε με την ελπίδα να κάνει τη διαφορά και να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να πετύχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά από έξι χρόνια, ο Αντώνης Νικοπολίδης, κρέμασε τα γάντια του, και στη θέση του στον Ολυμπιακό ήρθε ο Αργεντινός Φράνκο Κοστάνζο. Η ομάδα του Πειραιά αγόρασε τον Λιούμπο Φέισα από την Παρτιζάν ως επένδυση για το παρών και το μέλλον, ενώ μέλη της ομάδας γίνονται μεταξύ άλλων και οι Γέστε, Μαρκάνο και Ορμπάιθ. Από την ομάδα φεύγει εκτός από τον Ριέρα και ο Ρόμενταλ, ενώ ο Ολυμπιακός περιμένει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα όντας και πάλι το μεγάλο φαβορί, ενώ το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν θα διεξαχθεί το βράδυ της Τρίτης με αντίπαλο τη Μαρσέιγ στο «Καραϊσκάκη».



Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ θα περιμένει τον Μπερνάρ μέχρι την τελευταία στιγμή
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved