Παρί Σεν Ζερμέν: Το «μαύρο κουτί» της αποτυχίας (photos+video)

Παρί Σεν Ζερμέν: Το «μαύρο κουτί» της αποτυχίας (photos+video)

Παρί Σεν Ζερμέν: Για ακόμα μια σεζόν, η πανάκριβη και νεόπλουτη ομάδα του Παρισιού δεν κατάφερε να ξεφύγει από τη μετριότητα και την περιορισμένη χαρά που προσφέρουν οι εγχώριοι τίτλοι στη Γαλλία. Το OnSports αναλύει τη γενικότερη αποτυχία της Παρί Σεν Ζερμέν.

Στις 9 Μαρτίου γράφτηκε ακόμα μια σπουδαία ευρωπαϊκή βραδιά στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, όταν με μια επική ανατροπή, υπερκέρασε το εμπόδιο του φαβορί για πολλούς (και) του φετινού Champions League.

Διότι κάθε χρόνο, τουλάχιστον την τελευταία 5ετία, η Παρί Σεν Ζερμέν μπαίνει σφήνα στις κουβέντες για τις ομάδες που θα διεκδικήσουν τον θρόνο της Ευρώπης.

Και μέχρι σήμερα, οι Παριζιάνοι δικαιολογούν με τις πορείες τους, ατάκες όπως «φανέλα-πούπουλο», «νεόπλουτοι» και άλλα τέτοια χαριτωμένα.

Το OnSports έψαξε, μάζεψε τα απίστευτα ποσά που έχουν ξοδευτεί από το 2011 σε αγορές ποδοσφαιριστών, προπονητών και αποζημιώσεις, όταν και η Qatar Sport Investment και ο Νασέλ Αλ Κελαιφί μπήκαν στην ομάδα του Παρισιού, θέλοντας να δείξουν πως τα λεφτά φέρνουν πάντοτε την ευτυχία και μάλιστα άμεσα. Ωστόσο κάτι δεν έχουν υπολογίσει σωστό. Μέχρι και σήμερα.

Η αρχή των πάντων

Η Παρί Σεν Ζερμέν διανύει τον 52ο χρόνο της ύπαρξής της (12 Αυγούστου τα γενέθλα του συλλόγου) και πάντοτε αποτελούσε τον «φτωχό» συγγενή του γαλλικού ποδοσφαίρου, πίσω από τις διαχρονικά κυρίαρχες Σεντ Ετιέν, Μαρσέιγ και από τις αρχές του 2000 την εντυπωσιακή Λιόν. Σκόρπιες παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, δυο πρωταθλήματα (1986, 1994), μια ομάδα-Κυπέλλου καθώς στην προ-Κελαιφί περίοδο είχε πανηγυρίσει 8 κατακτήσεις. Αλλά πάντοτε σου έδινε την εντύπωση της κοσμοπολίτισσας. Διότι... Παρίσι. Η μητρόπολη της Ευρώπης, σύμβολο για πολλούς και διάφορους λόγους, που δεν θα αναλυθούν εδώ. 

Ίσως αυτό και τα περιθώρια γιγάντωσης που υπήρχαν, να έφεραν το 2011 την Qatar Investment Authority, βασιλική επενδυτική εταιρεία του Εμιράτου του Κατάρ, αγόρασει την ομάδα, προσφέροντάς της, με αυτό τον τρόπο ατελείωτα χρήματα και κάθε επιθυμία των φιλάθλων της.

3748852 2017 08 05T143058Z 981804945 RC1B4350AD90 RTRMADP 3 SOCCER FRANCE PSG AMI NEYMARΟ Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, κύριος εκπρόσωπος της μεγαλομετόχου εταιρείας αρχικά αναλαμβάνει το πόστο του πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, ενώ μέσα στα χρόνια έλαβε αναβαθμισμένο στον ρόλο. Ο ίδιος σαν πρώτη κίνηση στη νέα εποχή της Παρί, φέρνει ως τεχνικό διευθυντή, την παλιά δόξα του συλλόγου, Λεονάρντο, ώστε να αρχίσουν το «πανηγύρι» μεταγραφών. Οι Παριζιάνοι τον Γενάρη του 2012 δίνουν μια πρώτη γεύση δυναμικής, φέρνοντς στο «Parc Des Princes» τους Τιάγκο Μότα (από Ίντερ), Άλεξ (από Τσέλσι) και Μάξγουελ (από Μπαρτσελόνα), δίνοντας με χαρακτηριστική ευκολία των 20 εκατ. ευρώ για τη χειμερινή ενίσχυση της ομάδας.

Το πρωτάθλημα μπορεί να μην ήρθε τη σεζόν 2011/2012, ωστόσο μπήκαν οι βάσεις για την εγχώρια κυριαρχία, καθώς η Παρί θα καταφέρει να πανηγυρίσει 8  πρωταθλήματα (2013-2016, 2017-2020), 6 Κύπελλα Γαλλίας (2015-2018, 2020, 2021), παίρνοντας τα σκήπτρα του θρόνου του γαλλικού ποδοσφαίρου και φέρνοντας μυθικούς αστέρες στην πόλη του φωτός.

hi res 148526582 nasser al khelaifi and leonardo nascimento de araujo crop north

Οι κινήσεις της νέας εποχής, τα υπέρογκα ποσά και οι συνεχόμενες αποτυχίες στην Ευρώπη

Η Ευρώπη και ολόκληρος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης παραμιλά, χάνει τα λόγια του, για τον γαλαξία αστέρων που συγκεντρώνεται στο Παρίσι, αλλά και τα ποσά που ξοδεύονται από τους νέους ιδιοκτήτες της Παρί, χωρίς να λογαριάζουν UEFA, FIFA, Financial Fair Play και κάθε άλλο κανόνα και λογικής.

Γενάρη και καλοκαίρι του 2012, ξοδεύονται 107 εκατ. ευρώ και έρχονται στο Παρίσι ποδοσφαιριστές όπως ο Χαβιέ Παστόρε (42 εκατ.), ο Κέβιν Γκαμειρό, ο Μπλες Ματουιντί και άλλοι, ενώ προπονητής αναλαμβάνει ο Κάρλο Αντσελότι, σε μια κίνηση που έδειξε από νωρίς την κύρια πρόθεση των ιδιοκτητών: Την κατάκτηση του Champions League.

Τη σεζόν 2012-2013, η μπίλια κάθεται στα 151 εκατ. ευρώ και υπογράφουν στην Παρί οι κύριοι Τιάγκο Σίλβα, Λούκας Μόουρα, Εζέκιελ Λαβέτσι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Μάρκο Βεράτι και Ντέιβιντ Μπέκαμ, κινήσεις που δίνουν ακόμα μεγαλύτερη λάμψη στο ήδη ισχυρό ρόστερ της ομάδας και προσωπικότητες ικανές, να φέρουν το «Άγιο Δισκοπότηρο» στο Παρίσι. Τη σεζόν εκείνη ωστόσο, η πορεία της, σταματά πάνω στην Μπαρτσελόνα στα προημιτελικά.

Σεζόν 2013-2014 και ξανά το χέρι βαθιά στην τσέπη. Με τον Λοράν Μπλαν πλέον στην τεχνική ηγεσία, έναν άνθρωπο που γνωρίζει το γαλλικό ποδόσφαιρο. Έντινσον Καβάνι (64,5 εκατ.), Μαρκίνιος (31,4 εκατ.), Καμπάιγ (25 εκατ.) και Λούκας Ντιν (15 εκατ.) στο Παρίσι. Ξανά όνειρα, ξανά φιλοδοξίες για την κατάκτηση της Ευρώπης. Ξανά όμως και αποκλεισμός στα προημιτελικά από την Τσέλσι, παρά το γεγονός πως επικράτησε η Παρί με 3-1 στην πρώτη αναμέτρηση.

Νέα σεζόν. Χωρίς ιδιαίτερες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, Μόλις... 49,5 εκατομμύρια για να αφήσει ο Νταβίντ Λουίζ την Τσέλσι. Υπάρχει ο κορμός, υπάρχει η δίψα. Υπάρχει ωστόσο και η στάση «προημιτελικά» του Champions League και η Μπαρτσελόνα, που με δυο άνετες νίκες, αφήνει εκτός και πάλι στη φάση των «8» την Παρί, δείχνοντας ξεκάθαρα στους ανυπόμονους Παριζιάνους, πως η κορυφή θέλει πλάνο, δουλειά και όχι μόνο έναν σκασμό λεφτά. Όλοι πιστεύουν πως θα μάθουν. Αμ δε...

Το έργο επαναλαμβάνεται. Πολλά εκατομμύρια το καλοκαίρι, 116 για την ακρίβεια, κυρίως για τους Ντι Μαρία και Κουρζαβά, άνετο πρωτάθλημα, αποκλεισμός στους «8» του Champions League, αυτή τη φορά από την Μάντσεστερ Σίτι. Όμως η στιγμή που θα μείνει χαραγμένη σε όλους στην Παρί, η μέρα που άπαντες στο γαλλικό σύλλογο θα καταλάβουν πως έχουν πολλά ψωμιά ακόμα μπροστά τους, προκειμένου να μπουν στην πραγματική elite του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου θα ερχόταν σε λίγους μήνες.

psg cropped 1acpqetb29bxg1qqo1jt5orf9m

Σεζόν 2016-2017. Συνολικά καλοκαίρι και Γενάρη ξοδεύονται 134 εκατομμύρια ευρώ, για χάρη των Γιούλιαν Ντράξλερ, Γκονζάλο Γκουέντες, Γκρέγκορζ Κριχόβιακ, Τζιοβάνι Λο Σέλσο, Χεσέ και Τομά Μενιέ. Νέος προπονητής, ο Ουνάι Έμερι. Τεχνικός με εμπειρία και επιτυχίες, ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Το μήνυμα ξεκάθαρο. Η Παρί θα τερματίσει αήττητη στον όμιλο και στη φάση των «16», πέφτει πάνω στην Μπαρτσελόνα. Στο Παρίσι έδειχναν έτοιμοι για την πρώτη πραγματικά μεγάλη πρόκριση. Και μάλιστα το βροντοφώναξαν στο πρώτο παιχνίδι, όταν ισοπέδωσαν τους «μπλαουγκράνα» με 4-0.

 
Η πρόκριση θεωρήθηκε δεδομένη. Η Ευρώπη έδειχνε να έχει δεχτεί πως η νέα «βασίλισσα» είναι εδώ. Όταν σκορπάς έτσι, την παρέα του Μέσι, του Ινιέστα, του Σουάρεζ και του Νεϊμάρ, μια ομάδα που μόλις 1,5 χρονο πριν, είχε κατακτήσει το τρόπαιο, τότε δείχνεις έτοιμος επιτέλους. Και όλα άλλαξαν σε μια νύχτα. Μια μαγική βραδιά στη Βαρκελώνη, όπου η Μπαρτσελόνα, έχοντας σχεδόν 100 χιλιάδες κόσμου στο πλευρό της (96,290 για την ακρίβεια), διαλύει με 6-1 την Παρί, προκρίνεται εκείνη στα προημιτελικά και ρίχνει την πιο γερή (μέχρι την επόμενη) σφαλιάρα στους νεόπλουτους Γάλλους.
 
gettyimages 650004916
 
 
 
Το καλοκαίρι του 2017, αποτέλεσε μια νέα αρχή για την Παρί. Παρά το στραπάτσο στο Champions League, ο Ουνάι Έμερι διατήρησε τη θέση του, με τη διοίκηση της ομάδας να δείχνει και σημάδια... selling club, βάζοντας στα ταμεία της, σχεδόν 100 εκατ. από τις πωλήσεις των Μόουρα, Οριέ, Ματουιντί και Ογκουστίν. Ο Νασέρ Αλ-Κελαιφί όμως στις 3 Αυγούστου ρίχνει μια «βόμβα» στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. «Βόμβα» αξίας 222 εκατ. ευρώ. Ο Νεϊμάρ στο Παρίσι.
 
PSG 957x598
 
Και μπορεί, η αύρα του Βραζιλιάνου σταρ να φαίνεται στο εγχώριο πρωτάθλημα, εκεί όπου η Παρί κάνει θραύση, κατακτώντας το έχοντας 108 γκολ ενεργητικό, ωστόσο στην Ευρώπη τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα περίμεναν. Διότι υπήρξε η γνωστή στάση στη φάση των «16» του Champions League, με τη Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη φορά να στέλνει γρήγορα τους Γάλλους σπίτι με δυο άνετες νίκες (3-1, 1-2).
 
 
Ο νέος αποκλεισμός, έφερε και τον τερματισμό της συνεργασίας της Παρί, με τον Ουνάι Έμερι. Ο Ελ Κελαιφί αυτή τη φορά, δίνει τα κλειδιά στον Τόμας Τούχελ, θέλοντας να φέρει το γερμανικό στιλ στο Παρίσι, δημιουργώντας τον δικό του... Γιούργκεν Κλοπ. Και ο Καταριανός διοικητικός ηγέτης δεν έμεινε εκεί. Την 1η Ιουλίου του 2018, οι πρωταθλητές Γαλλίας ανακοινώνουν την απόκτηση του Κιλιάν Εμπαπέ από τη Μονακό, έναντι 145 εκατ. ευρώ, βάζοντας το next big thing του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, στο πλάι του Νεϊμάρ. Κίνηση που προκάλεσε απόλυτη τρέλα στον κόσμο της ομάδας, ενώ συνολικά οι Παριζιάνοι ξόδεψαν εκείνο το καλοκαίρι 227 εκατ. ευρώ για την ενίσχυσή τους, ενώ ως ελεύθερος άφησε τη Γιουβέντους, ο Τζίτζι Μπουφόν.
 
Ωστόσο, μπορεί στη Γαλλία να έκανε πλάκα, αλλά η Ευρώπη έδειξε το σκληρό της πρόσωπο once more. Κλήρωση στη φάση των «16» με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που αναζητά την ταυτότητά της. Επιβλητική νίκη με 2-0 στο «Όλντ Τράφορντ» και τα πράγματα δείχνουν ιδανικά για τους Παριζιάνους. Ωστόσο η ρεβάνς εξελίσσεται σε μέγα κάζο, με τον Μάρκους Ράσφορντ να σφραγίζει με πέναλτι στις καθυστερήσεις το τελικό 1-3 για τους «κόκκινους διαβόλους» δείχνοντας, για ακόμα μια φορά, πως για να προχωρήσεις στην Ευρώπη δεν φτάνουν μονάχο τα λεφτα. Παίζει ρόλο και κάτι που αρκετοί το αποκαλούν «φανέλα».
 
 

Έφτασε στην πηγή αλλά...

 
Η χρονιά 2019/2020 ήταν και αυτή που έφερε τη μεγαλύτερη διάκριση της Παρί, στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Αν και δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν, πως η ομάδα του Τούχελ έφτασε ως τον τελικό του Final-8 της Λισαβόνας, επειδή την βόλεψε το σύστημα διεξαγωγής των μονών αγώνων που έφερε η UEFA, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Champions League, που είχε αναβληθεί μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού.
 
Η Παρί παίρνει εργαλεία» έχοντας και πλεόνασμα στα οικονομικά της (έσοδα 105 εκατ. έναντι 95 εκατ. εξόδων) και ο Τούχελ παρουσιάζει ένα δυσκολοκατάβλητο σύνολο, που έφτασε μέχρι τον τελικό, αφήνοντας εκτός τις Ντόρτμουντ (2-1, 2-0), Αταλάντα (2-1) και Λειψία (3-0). Όμως η Μπάγερν και ο Κομάν έβαλαν τέλος στα όνειρα των Γάλλων για την κατάκτηση του τροπαίου, αφήνοντας όμως μια ελπίδα για καλύτερο μέλλον στη διοργάνωση.
 
 
 
r0 0 800 600 w1200 h678 fmax
 
Και φτάνουμε στη σεζόν 2020/2021. Μια σεζόν όπου η Παρί ξοδεύει μόλις... 62 εκατ. ευρώ, 50 εκ των οποίων πήγαν για την αγορά του Μάουρο Ικάρντι από την Ίντερ, με τον Τόμας Τούχελ ωστόσο να πληρώνει το «μάρμαρο» των άσχημων εμφανίσεων στη Γαλλία και να αποχωρεί τον Δεκέμβριο του 2020. Τη θέση του, αναλαμβάνει ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο που έχει μείνει ελεύθερος από την Τότεναμ, με την Παρί να δίνει μάχη σε δυο μέτωπο: Ligue 1 και Champions League. Στη Γαλλία η εντυπωσιακή Λιλ, με τον 36χρονο Γιλμάζ πρώτο βιολί, κάνει τη μεγάλη έκπληξη και της παίρνει τον τίτλο, ενώ στην Ευρώπη, η πορεία της Παρί σταματά πάνω στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα (1-2, 0-2), σε μια μονομαχία που έδειξε ξεκάθαρα την αγωνιστική «γύμνια» της Παρί, απέναντι ακόμα και σε ομάδες με το ίδιο... νεόπλουτο στιλ σαν και αυτή.
 
 

Η χρονιά του Μέσι και της απόλυτης κατάρρευσης

 
Η τρέχουσα περίοδος ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Γάλλους. Η παραμονή τόσο του Κιλιάν Εμπαπέ, όσο και του Νεϊμάρ, σε συνδυασμό με την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι, αλλά και άλλων σπουδαίων προσωπικοτήτων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (Σέρχιο Ράμος, Τζίνι Βαϊνάλντουμ, Τζίτζι Ντοναρούμα), αλλά και μεταγραφές που έδειξαν τη δύναμη των Γάλλων (Χακίμι, Ντανίλο Περέιρα) εφεραν την Παρί στο θρόνο της Ευρώπης από το καλοκαίρι κιόλας, καθώς κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα γινόταν αυτός ο γαλαξίας αστέρων να αποτύχει. Κι όμως...
 
w1280 p4x3 coletiva MESSI
 
Από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες, ήταν εμφανή η απουσία οποιασδήποτε πειθαρχίας, στους κόλπους της ομάδας, με παίκτες να αργούν στις προπονήσεις, να υπάρχουν κόντρες ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και τεχνικό επιτελείο, ακόμα και αναφορές για... μεθυσμένους αστέρες κατά τη διάρκεια των προπονήσεων. Όλα αυτά φαινόντουσαν και στον αγωνιστικό χώρο. Ο Λιονέλ Μέσι δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που λάτρεψε ο πλανήτης με την Μπαρτσελόνα, ο Νεϊμάρ δείχνει όλο και περισσότερο την εικόνα ενός παλαιμάχου, ενώ ο Εμπαπέ απόλυτα ξενερωμένος, έχει συμβιβαστεί με την ιδεά πως το καλοκαίρι θα φορά τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.
 
Μέσα σε όλο αυτό, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο που έχει στα χέρια του, ένα απίστευτο ρόστερ, παρουσιάζε όμως μια ομάδα, χωρίς αρχή, μέση και τέλος, που απλά κέρδιζε παιχνίδια στη Γαλλία, μόνο με τα ονόματα που διαθέτει. Αλλά στην Ευρώπη αυτό δεν φτάνει. Η κλήρωση της φάσης των «16», την έφερε ξανά αντιμέτπη με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Για πολλούς είχε φτάσει η ώρα, η τριάδα των Εμπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ να δείξουν την πραγματική τους, κλάση. Στο Παρίσι, έπαιξαν σαν τη γάτα με το ποντίκι την ομάδα του Αντσελότι και τελικά το μαγικό τέρμα του Κιλιάν Εμπαπέ, έφερε σε ρόλο οδηγού την αρμάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο.
 
 
Και έφτασε η ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Το παιχνίδι που έμελλε να φέρει τις τέραστιες εξελίξεις και τις αντιδράσεις των οπαδών της Παρί, που ζητούν ακόμα και σήμερα την αποπομπή του Νεϊμάρ, αλλά και την αποχώρηση του Αλ Κελαιφί από τα κοινά της ομάδας. Η ήττα με 3-1 από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη, ο νέος αποκλεισμός από τo Champions League, αλλά και η εμφανέστατη αδιαφορία αρκετών ποδοσφαιριστών, έχουν δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα εκρητικό μείγμα στο Παρίσι, έτοιμο να παρασύρει τα πάντα.
 
 

Οι ευθύνες της διοίκησης και η επόμενη μέρα

 
Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν για τις κινήσεις της διοίκησης, τις αντιδράσεις των οπαδών, το κατά πόσο ένα σύνολο αποτελούμενο απο ακριβοπληρωμένους, αλλά κακομαθημένους σταρ μπορεί να αποδόσει στο γήπεδο. Τα λεφτά στην Παρί δεν έφεραν την ευτυχία, όπως δεν την έφεραν ακόμα (στην Ευρώπη) για τη Μάντσεστερ Σίτι, όπως ήρθε αναπάντεχα στην Τσέλσι στο Μόναχο το 2012. Είναι αρκετά τα παραδείγματα ομάδων νεόπλουτων, που με μόνο όπλο τα λεφτά, θέλησαν να μπουν ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης.
 
Ελ Κελαιφί και Λεονάρντο, εφόσον παραμείνουν στην ομάδα, θα πρέπει να το κάνουν με ένα συγκεκριμένο πλάνο, με στήριξη πραγματική σε έναν προπονητή (Ζινεντίν Ζιντάν...) και έτσι τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν. 
 
Οι οπαδοί της Παρί, καλόμαθαν και μάλιστα απότομα. Οι αντιδράσεις αυτές στους ανθρώπους που άλλαξαν το status της αγαπημένης τους ομάδας, από μικρομεσαία γαλλίκή, σε πραγματικό contender του Champions League, θα έπρεπε να είναι πιο μετρημένες, καθώς κάποιοι ολιγάρχες, δεν θέλουν και πολύ, ώστε να επαναφέρουν μια επιχείρηση που έχουν, στην πρότερη κατάστασή της.
 
Η Παρί εδώ θα είναι, θα μεγαλώνει, να δημιουργεί νέους φιλάθλους, ωστόσο έχει ακόμα πολύ ψωμί προκειμένου να φτάσει η φανέλα της, να ζυγίζει, όχι οσο της Ρεάλ, της Λίβερπουλ, της Μπάγερν και της Μίλαν. Ας πάρει αρχικά το πρώτο. Και βλέπουμε...
 
Δείτε στο παρακάτω άλμπουμ αναλυτικά τα ποσά που έχουν ξοδευτεί μέσα σε 10 χρόνια για την ενίσχυση της Παρί:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παρί Σεν Ζερμέν: Ξέφυγε η κατάσταση – Αποδοκιμάζουν Μέσι, βρίζουν Νεϊμάρ, ζητούν παραιτήσεις!

Παρί Σεν Ζερμέν: Ξέφυγε η κατάσταση – Αποδοκιμάζουν Μέσι, βρίζουν Νεϊμάρ, ζητούν παραιτήσεις!

Παρί Σεν Ζερμέν: Άγριο κράξιμο σε Αλ Κελαϊφί και Λεονάρντο από τους οπαδούς - Τα συνθήματα (photos)

Παρί Σεν Ζερμέν: Άγριο κράξιμο σε Αλ Κελαϊφί και Λεονάρντο από τους οπαδούς - Τα συνθήματα (photos)

Παρί Σεν Ζερμέν: Τα δεδομένα για Μέσι και Νεϊμάρ - Ο αποκλεισμός φέρνει εξελίξεις

Παρί Σεν Ζερμέν: Τα δεδομένα για Μέσι και Νεϊμάρ - Ο αποκλεισμός φέρνει εξελίξεις

Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Δολοφονία Λυγγερίδη: Βαριές διώξεις για τους συλληφθέντες - Δικογραφία για 160 άτομα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Μεγάλο ντέρμπι ΑΕΚ-Παναθηναϊκός με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Το Eurojackpot μοιράζει απόψε 120 εκατ. ευρώ  - Στις 21:15 η κλήρωση
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
Ολυμπιακός: Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στην Μπαρτσελόνα - Ταξίδεψε στην Ισπανία ο Ουόκαπ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved