Θρίαμβος για τον Τουλούπη στο Grand Prix της Αθήνας!

Θρίαμβος για τον Τουλούπη στο Grand Prix της Αθήνας!

Με θρίαμβο για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε η σημερινή δεύτερη ημέρα του Athens Equestrian Festival 2022 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο.

Πριν από λίγο, ο Άγγελος Τουλούπης μαζί με τον Lord Mexx τα κατάφεραν και πάλι και με μοναδικές άπταιστες διαδρομές κέρδισαν το αγώνισμα Grand Prix ύψους 1.40 – 1.60μ. του Athens CSIO3*-W της σειράς Longines EEF Series. «Είμαι πολύ χαρούμενος για το άλογό μου, Lord Mexx. Ήταν εκπληκτικός! Αφιερώνω τη νίκη μου αυτή στον Blue Balou, το άλογο μου που έχασα λίγο καιρό πριν» δήλωσε ο μεγάλος νικητής του Grand Prix της Αθήνας, Άγγελος Τουλούπης.

Στον 1ο γύρο του Grand Prix έξι αθλητές έκαναν άπταιστες και πήγαν σε αγώνα διαβάθμισης, όπου ο Άγγελος Τουλούπης ήταν ο πιο γρήγορος και με χρόνο 38,06 πήρε τη νίκη. Στο μπαράζ πήγαν ακόμη τόσο ο Γιάννης Σκανδάλης με τον Ego di Villagana που πήρε την 4η θέση με 4 βαθμούς, αλλά και η Κατερίνα Λασκαρίδη με την Concordia που με 8 βαθμούς ήταν στην 6η θέση. Στην 2η και 3η θέση ήταν δύο Ιταλοί, ο Matteo Checchi με τον Quiller και ο Omar Bonomelli με τον Chippendel de la Tour με επίσης 0 βαθμούς και χρόνο αντίστοιχα 38,77 και 40,82.

Επιτυχία είχαμε για ακόμη τρεις Έλληνες αθλητές στο τρίτο σημερινό αγώνισμα ύψους 1.20μ., αφού βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις. Ο λόγος για το Δημήτρη Νάτση με τον Dewars που ήταν στην 1η θέση με 0 βαθμούς και χρόνο 30,42, τον Γιώργο Μειμαρίδη με τον Carpe Diem που ήταν στην 2η θέση με 0 βαθμούς και χρόνο 31,05 και τον Γιάννη Χριστοδουλόπουλο με την Princess Diana Capitol με 0 βαθμούς και χρόνο 32,31.

Στο πρώτο σημερινό αγώνισμα της δεύτερης ημέρας του AEF 2022 ύψους 135μ. την 1η θέση κατέλαβε ο Ιταλός Bruno Chimirri με την Lady Casall de la Verdina με την γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή σε χρόνο 62,97. Στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα ήταν ο Ιταλός Francois Spinelli με τον Clarkson 4 με 0 βαθμούς και χρόνο 63,11 και στην 3η θέση ο Βούλγαρος Ivaylo Bonev με τον Othello van de Vlasboemhove με 0 βαθμούς και χρόνο 66,26.

Στο δεύτερο σημερινό αγώνισμα ύψους 1.10μ. την 3η θέση κατέλαβε για την Ελλάδα ο Λεωνίδας Παλέγδας με τον Chouchen du Tertre με 0 βαθμούς και χρόνο 68,33. Στην 1η θέση ήταν η Τουρκάλα Nehir Tuncel με τον Afra 162 με την γρηγορότερη άπταιστη διαδρομή σε χρόνο 63,01. Δεύτερος ήταν επίσης Τούρκος ο Ahmet Güner Erturgut με τον Vladimir Klichko με 0 βαθμούς και χρόνο 67,59.

Στο αγώνισμα των παίδων την 1η θέση πήρε η Βασιλική Μπαλιούση με τον Hermieque με 0 βαθμούς και χρόνο 68,16.

Την Κυριακή, 5 Ιουνίου, τελευταία ημέρα των αγώνων, λίγο πριν από την έναρξη του Ομαδικού Αγωνίσματος Κυπέλλου Εθνών με τη συμμετοχή φυσικά της Ελληνικής Ομάδας, στις 15.00, τα Playmobil Μάρλα και Ντελ, αλλά και τα πανέμορφα αλογάκια μινιατούρες Gentle Caroussel θα περιμένουν τους μικρούς φίλους του αθλήματος στο Ολυμπιακό Κέντρο Ιππασίας στο Μαρκόπουλο. Την ίδια ώρα θα γίνει και η απονομή στους νικητές του διαγωνισμού της Playmobil που κέρδισαν από έναν μεγάλο ιππικό όμιλο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αύριο Σάββατο, τρίτη ημέρα των αγώνων, το πρόγραμμα θα αρχίσει και πάλι στις 9.00 και περιλαμβάνει τέσσερα αγωνίσματα, εκ των οποίων το τελευταίο και σημαντικότερο ύψους 1.40 στις 15.00.



Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Δωρεάν ταξίδια* αξίας 1.000 ευρώ στο opaponline.gr – Έως την Κυριακή οι συμμετοχές
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
Κύπελλο Ελλάδας: Άναψε «πράσινο» για τελικό με κόσμο ο Αχιλλέας Μπέος - Διαφωνία για τον αριθμό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved