ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-3: «Πράσινη κυριαρχία» και «φωτιά» στην κορυφή της Volley League

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 1-3: «Πράσινη κυριαρχία» και «φωτιά» στην κορυφή της Volley League

Ο Παναθηναϊκός «άλωσε» με 3-1 σετ την έδρα του ΠΑΟΚ και πάτησε κορυφή στην βαθμολογία της Volley League ανδρών

Με σπουδαία εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το κλειστό της Πυλαίας στο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής της Β' φάσης του πρωταθλήματος της Volley League και «αναρριχήθηκε» στην κορυφή της κατάταξης. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 3-1 σετ του ΠΑΟΚ και πλέον βρίσκονται στο +1 από τους Θεσσαλονικείς.

Οι «πράσινοι» ήταν εξαιρετικοί από το ξεκίνημα και έφτασαν σε μια σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνουν για να πάρουν ξανά στα χέρια τους τον τίτλο του πρωταθλητή στην Volley League ανδρών.

Πλέον την επόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Κηφισιά, ενώ η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη κοντράρεται με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του Ρέντη.

 

Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι, το «τριφύλλι» ξεκίνησε δυναμικά και γρήγορα προηγήθηκε με 1-7. Με το μπλοκ και την υποδοχή του σε υψηλά επίπεδα κατάφερε να διατηρήσει μια διαφορά ασφαλείας μέχρι το 10-16, όταν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να αντεπιτίθεται και μείωσε σε 19-21, ωστόσο το «τριφύλλι» πήρε τελικά το πρώτο σετ με 23-25.

Στο δεύτερο σετ οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο πόντο μέχρι το 8-8, όταν με πρωταγωνιστή τον Πρωτοψάλτη ο Παναθηναϊκός πήρε σημαντική διαφορά (10-15), την οποία διεύρυνε (11-19). Οι «πράσινοι» κατέκτησαν το σετ σχετικά εύκολα με 16-25 και προηγήθηκαν με 0-2 σετ.

Στο τρίτο σετ δόθηκε «μάχη», με τους γηπεδούχους να έχουν ανέβει αρκετά και να παίρνουν ένα προβάδισμα (18-14) σε κομβικό σημείο. Ο ΠΑΟ μείωσε σε 19-18 αλλά δε μπόρεσε να απαντήσει και έχασε το σετ 25-21.

Οι «πράσινοι» χάλασαν την υποδοχή του ΠΑΟΚ στην αρχή του τελευταίου σετ και προηγήθηκαν με 1-6, ωστόσο η κούραση φάνηκε και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 18-18, παρότι ο ΠΑΟ είχε προηγηθεί με 13-17. Με εκπληκτικό Πρωτοψάλτη ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το σετ (24-26) και το ματς με 3-1.

Τα σετ 1-3 (23-25, 16-25, 25-21, 24-26)

Π.Α.Ο.Κ. (Γιάννης Καλμαζίδης): Πετρέας 14 (7/13 επ., 1 άσσος, 6 μπλοκ), Γουόλς 3 (2/3 επ., 1 μπλοκ), Γάτσης 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Κουκλίνσκι 13 (10/27 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 26% υπ. - 13% άριστες), Μπαρνς 12 (10/24 επ., 2 μπλοκ, 56% υπ. - 31% άριστες), Ούντρις 19 (17/43 επ., 2 άσσοι) / Κοκκινάκης (λ, 61% υπ. - 61% άριστες), Μπουράκης (λ), Σωτηρίου, Τακουρίδης 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. (Δημήτρης Ανδρεόπουλος): Πρωτοψάλτης 24 (19/36 επ., 1 άσσος, 4 μπλοκ, 50% υπ. - 32% άριστες), Γιάκομπσεν 1 (1 άσσος), Ρανγκέλ 8 (7/9 επ., 1 άσσος), Ανδρεόπουλος 11 (11/22 επ., 50% υπ. - 15% άριστες), Βαν Ντε Ντρις 20 (17/37 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Στάλεκαρ 8 (5/12 επ., 3 μπλοκ) / Γκαράς (λ, 42% υπ. - 27% άριστες), Μπάσης, Ράπτης.

 



Έγινε μπαμπάς ο Βασίλης Τολιόπουλος – Τα συγχαρητήρια του Παναθηναϊκού
Έγινε μπαμπάς ο Βασίλης Τολιόπουλος – Τα συγχαρητήρια του Παναθηναϊκού
Τρομακτικό ατύχημα στο MotoGP: «Λαμπάδιασε» στον αέρα η μηχανή του Ογκούρα - Βίντεο
Τρομακτικό ατύχημα στο MotoGP: «Λαμπάδιασε» στον αέρα η μηχανή του Ογκούρα - Βίντεο
EuroLeague: Πού θα αγωνίζονται Μακάμπι και Χάποελ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ
EuroLeague: Πού θα αγωνίζονται Μακάμπι και Χάποελ λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στο Ισραήλ
Ποδηλασία: Τριετής αποκλεισμός στον Χρήστο Βολικάκη
Ποδηλασία: Τριετής αποκλεισμός στον Χρήστο Βολικάκη
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved