Η Δέσποινα Γεωργιάδου στο Onsports: «Ζήσαμε ιστορικές στιγμές στην Ορλεάνη»! (video+photos)

Η Δέσποινα Γεωργιάδου στο Onsports: «Ζήσαμε ιστορικές στιγμές στην Ορλεάνη»! (video+photos)

Η Δέσποινα Γεωργιάδου «σκαρφάλωσε» στην κορυφή του κόσμου στην Ορλεάνη της Γαλλίας μετά από τεράστια και συνεχή προσπάθεια, περιπέτειες και επιμονή, όπως ακριβώς αρμόζει σε έναν Πρωταθλητή Κόσμου!

Ο… δρόμος όμως προς την κορυφή στην Ορλεάνη δεν ήταν ούτε εύκολος ούτε… σύντομος για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που πέρασε έναν σοβαρό τραυματισμό, ενώ «εγκλωβίστηκε» σε καραντίνα λόγω κορονοϊού, χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην προετοιμασία της.

Παρόλα αυτά τα κατάφερε και έφερε στην κορυφή της Παγκόσμιας ξιφασκίας την ελληνική γυναικεία σπάθη, ανεβαίνοντας η ίδια για πρώτη φορά σε βάθρο Παγκοσμίου Grand Prix και μάλιστα στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, έχοντας πάντα στο πλευρό της τον προπονητή της Χρήστο Σαΐνη.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου σημείωσε από 5 νίκες και 1 ήττα στο ταμπλό των "64", όπου κέρδισε την Ρωσίδα Anastasia Bazhenova με 15-13. Στις "32" κέρδισε την Αμερικάνα Anne Elisabeth Stone με 15-7. Στις "16" αντιμετώπισε την Κορεάτισα Sooeon CHOI και κέρδισε 15-9 και πέρασε στις "8" όπου συνάντησε την Ουγγαρέζα Liza Pusztai και κέρδισε 15-13. Στον ημιτελικό κέρδισε την Ρωσίδα Svetlana Sheveleva με ανατροπή 15-12 για να περάσει στον τελικό που την περίμενε η συναθλήτρια της Δώρα Γκουντούρα. Ο τελικός ήταν πολύ συναρπαστικός με ανατροπές και τρομερές φάσεις όπου τελικά επικράτησε η Δέσποινα Γεωργιάδου με σκορ 15-14, με την ιστορία να έχει ήδη γραφτεί, αφού Ελληνίδες αθλήτριες έκαναν το 1-2.

«Αυτό που καταφέραμε με τη Δώρα, το Θανάση και το Χρήστο δεν το έχω πιστέψει ακόμα. Ήταν μια ιστορική στιγμή που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου. Ήμασταν ενωμένοι καθ'ολη τη διάρκεια του τουρνουά το οποίο τελείωσε με τον πιο απίστευτο τρόπο που θα μπορούσε κανένας να φανταστεί. Εύχομαι αυτή τη στιγμή να την ξαναζήσουμε! Ήταν η πρώτη φορά που βρέθηκα σε βάθρο, που άκουσα τον εθνικό μας ύμνο στις απονομές και αυτό που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο ήταν ότι ήμασταν όχι μία αλλά δύο Ελληνίδες πάνω σε αυτό το βάθρο. Είμαι σίγουρη ότι και οι 4 μας θα αφήσουμε αυτή την ανάμνηση σε ένα κουτάκι στο πίσω μέρος του μυαλού μας και θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά», δήλωσε αμέσως μετά τον ιστορικό τελικό η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του «τριφυλλιού».

Η Δέσποινα Γεωργιάδου, η οποία παρέμεινε στην Ορλεάνη για να συνεχίσει εκεί τις προπονήσεις της μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, μίλησε στο Onsports.gr για το πως κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο Grand Prix σπάθης.

Πως βίωσες αυτόν τον διεθνή αγώνα, ιδιαίτερα μετά από τόσο καιρό αποχής λόγω κορονοϊού;

«Ο πρώτος αγώνας ήταν γεμάτος ενθουσιασμό και άγχος στην αρχή, μέχρι να συνηθίσω ξανά πως είναι να αγωνίζεσαι σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση με τόσο υψηλό επίπεδο. Ευτυχώς το άγχος εξαφανίστηκε σχετικά γρήγορα και ο ενθουσιασμός αυξήθηκε. Σε κάθε παιχνίδι ένιωθα όλο και πιο συγκεντρωμένη, όλο και πιο χαρούμενη που βρισκόμουν σε αυτή τη διοργάνωση. Ένιωθα υπέροχα που αγωνιζόμουν μετά από τόσο καιρό».

Περίμενες πριν την διοργάνωση πως θα είχες μια τόσο καλή παρουσία και μάλιστα θα κατακτούσες την κορυφή του κόσμου;

«Είχα έναν μεγάλο τραυματισμό το καλοκαίρι που μας πέρασε και χρειάστηκε πολύς καιρός για την αποθεραπεία. Κάθε μέρα που προσπαθούσα να γίνω καλά σκεφτόμουν ότι στους πρώτους αγώνες θα βγω πρώτη. Δεν ξέρω γιατί, ήταν κάτι που ονειρευόμουν και ταυτόχρονα έβαζα σαν στόχο. Όταν ξεκίνησαν αυτοί οι αγώνες αυτός ο στόχος εξαφανίστηκε και στην θέση του μπήκε ο στόχος του να διασκεδάσω τους αγώνες χωρίς άγχος και να βγει η προπόνηση και η δουλειά που έχω κάνει όλο αυτόν τον καιρό. Και αυτό κατάφερα με τη βοήθεια του προπονητή μου. Καταφέραμε να αποβάλλουμε όλο το άγχος και την πίεση των αγώνων και πραγματικά ευχαριστηθήκαμε αυτή τη μέρα. Τελείωσαν οι αγώνες και ακόμα δεν είχα πιστέψει ότι είχα κατακτήσει την πρώτη θέση. Κανείς μας δεν είχε συνειδητοποιήσει πως γράψαμε ιστορία στην Ορλεάνη».

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος σου και μέχρι που μπορείς να φτάσεις; Είναι οι Ολυμπιακοί στο Παρίσι στα πλάνα σου;

«Ο επόμενος αγώνας είναι τον Ιανουάριο στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Θέλω να συγκεντρώνομαι κάθε φορά στο να φέρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε κάθε αγώνα ξεχωριστά. Ο μεγαλύτερος μου στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Παρίσι το 2024 αλλά μέχρι τότε είναι μακρύς ο δρόμος. Δεν θέλω να χάσω τη διαδρομή "βλέποντας" μόνο τον τελικό στόχο. Μέχρι τότε θέλω να δουλέψω σκληρά και σωστά ώστε να φέρω όλο και καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε αγώνα».

Δείτε παρακάτω το βίντεο του συγκλονιστικού τελικού.



Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Νάτοι, νάτοι οι Πρωταθλητές» - Η ατμόσφαιρα στην «OPAP Arena» κι η αποθέωση
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι: Εκτός Χουάντσο και Μπάλντγουιν
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved