US Open: Οργή Μαναρινό για Τσιτσιπά – Το νέο διάλειμμα και η αντίδραση του Έλληνα άσου! (photos)

US Open: Οργή Μαναρινό για Τσιτσιπά – Το νέο διάλειμμα και η αντίδραση του Έλληνα άσου! (photos)

US Open: Στη Γαλλία εκφράζουν τη δυσφορία τους για το νέο διάλειμμα του Στέφανου Τσιτσιπά στην κόντρα με τον Μαναρινό. Η αντίδραση του Έλληνα άσου και η υπεράσπιση από τον Οπέλκα.

Μετά τον Άντι Μάρει ήταν η σειρά του Αντριάν Μαναρινό να εκφράσει τη δυσφορία του για το νέο διάλειμμα στον αγώνα, που επιχείρησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Έλληνας άσος προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του US Open, αλλά στη Γαλλία επικρατεί δυσαρέσκεια για τις διακοπές στα παιχνίδια του. Στο δημοσίευμα του RMC αναφέρεται ότι ο Τσιτσιπάς χάνει σε δημοτικότητα με αυτή του τη στάση. Φιλοξενούνται επίσης οι δηλώσεις του Μαναρινό και η αντίδραση του Έλληνα τενίστα, τον οποίο υπερασπίστηκε και ο Αμερικανός Ράιλι Οπέλκα.

 Αναλυτικά το δημοσίευμα: «Το νέο μακρύ διάλειμμα στην τουαλέτα του Στέφανου Τσιτσιπά, που αποδοκιμάστηκε από το κοινό των Flushing Meadows, σχεδόν έκλεψε τη νίκη του Έλληνα τενίστα επί του Γάλλου Αντριάν Μαναρινό την Τετάρτη στον 2ο γύρο του US Open. Οι αντίπαλοι και οι οπαδοί υποστηρίζουν αυτά τα "διαλείμματα τουαλέτας" όλο και λιγότερο, ωστόσο, επιτρέπονται από τους κανονισμούς.

Αυτό είναι το αμφιλεγόμενο θέμα της έναρξης του US Open 2021. Τα διαλείμματα τουαλέτας έχουν γίνει αντικείμενο συζήτησης από την έναρξη του αμερικανικού Grand Slam. Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς έχει επικριθεί τακτικά για μεγάλα διαλείμματα κατά τη διάρκεια των αγώνων του, συχνά σε περιόδους που δυσκολεύεται, όπως συνέβη στο τελευταίο Roland-Garros.

Ο Τσιτσιπάς την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησής του με τον Μαναρινό, μπήκε στα αποδυτήρια, αφού έχασε το 3ο σετ. Ένα οκτάλεπτο «διάλειμμα τουαλέτας» που το κοινό δεν εκτιμούσε καθόλου και αποδοκίμασε έντονα.

«Δεν έκανα τίποτα λάθος, δεν καταλαβαίνω, δεν παραβίασα κανένα κανόνα», αντέδρασε ο Τσιτσιπάς, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει χρονικό όριο στα αποδυτήρια. «Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν γρηγορότερα πίσω. Μερικές φορές χρειάζομαι λίγο περισσότερο χρόνο. Αυτό είναι όλο. Αν παραμείνω εντός των ορίων, τότε ποιο είναι το πρόβλημα;», συνέχισε ενοχλημένος.

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στις δηλώσεις του Άντι Μάρεϊ, ο οποίος είχε πει για τον Τσιτσιπά: «Κατάχρησε όλους αυτούς τους κανόνες που σου επιτρέπουν να σπάσεις τον ρυθμό του αγώνα. Δεν είναι τυχαίο ότι έκανε όλα αυτά τα διαλείμματα όταν ήμουν μπροστά στο σκορ. Ξέρει πολύ καλά τι έκανε, έχω χάσει κάθε σεβασμό για αυτόν».

Οι Γάλλοι θυμίζουν και τις διαμαρτυρίες του Αλεξάντερ Ζβέρεφ στον ημιτελικό του Cincinnati Masters. «Ο Έλληνας είχε φύγει από το γήπεδο με την τσάντα και το φορητό υπολογιστή του μέσα. «Το ίδιο στο Παρίσι, το ίδιο σε όλα τα τουρνουά στα οποία συμμετάσχει», είπε ο Ζβέρεφ. «Απλώς εφαρμόζω τους κανόνες», απάντησε ο διαιτητής. Στην πορεία, οι τηλεοπτικές κάμερες κατέγραψαν τον Απόστολο Τσιτσιπά, πατέρα και εκπαιδευτή του Έλληνα, να στέλνει μηνύματα καθ’ όλη τη διάρκεια του διαλείμματος στο μπάνιο, αφήνοντας σαφώς αμφιβολίες για πιθανές τακτικές προσαρμογές μεταξύ των δύο ανδρών».

«Ο Μαναρινό, με τη σειρά του, αντιμετώπισε τη στάση του Έλληνα: «Αν είναι σωστό να κόψουμε τον ρυθμό, οι κανόνες έχουν γίνει άσχημοι. Θα πρέπει να αλλάξουν. Διάβασα σε μια συνέντευξη ότι είπε ότι ήταν η ρουτίνα του να βγει από το γήπεδο... Σε αυτή την περίπτωση, είναι αντιαθλητική συμπεριφορά.

Εγώ, είναι σαν να τηλεφωνώ στον φυσιοθεραπευτή. Υπάρχουν τόσοι πολλοί παίκτες που χρησιμοποιούν αυτό το «εργαλείο» για να σπάσουν τον ρυθμό. Συχνά ένας παίκτης που χάνει το σετ πηγαίνει στο μπάνιο για να αναπνεύσει λίγο, για να μειώσει τη θερμοκρασία, αυτό αναγκαστικά βοηθά. Αλλάζει την πορεία των πραγμάτων. Ελπίζω ν’ αλλάξουν τα πράγματα».

Ο Αμερικανός Ράιλι Οπέλκα, πάντως, υπερασπίστηκε τον Τσιτσιπά: «Καταλαβαίνω ότι αυτή η ιστορία κάνει τον Τύπο έξαλλο. Ειδικά επειδή πίνουμε πολύ, δεν είναι ασυνήθιστο να πρέπει να πάμε τουαλέτα. Ο χρόνος για να αλλάξω τις κάλτσες μου, τα παπούτσια μου, το τα σορτς, μπλουζάκι, όλα αυτά μπορούν να διαρκέσουν πέντε ή έξι λεπτά.

Στη συνέχεια, χρειάζεται χρόνος για να επιστρέψω στο γήπεδο. Δεν γνωρίζω τον Τσιτσιπά προσωπικά, αλλά θα μπου προκαλούσε μεγάλη έκπληξη αν έπαιρνε προπονητικές εντολές στα διαλείμματά του. Όσοι δεν το καταλαβαίνουν αυτό δεν έχουν ιδέα πώς μπορεί να είναι η ζωή ενός επαγγελματία αθλητή».



Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αττική λόγω Ολυμπιακής Φλόγας
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Τι ισχύει με τις νέες ταυτότητες
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Λίβερπουλ: Θέλει Σλοτ στη θέση του Κλοπ ο Φαν Ντάικ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
Euroleague: Ρεκόρ καριέρας ο... διαστημικός Κώστας Σλούκας - Ένα βήμα πριν το Final 4 η Ρεάλ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved