Πινγκ πονγκ: Διαμορφώθηκαν τα γκρουπ στην Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία ανδρών

Πινγκ πονγκ: Διαμορφώθηκαν τα γκρουπ στην Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία ανδρών

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης οι κληρώσεις των διασυλλογικών πρωταθλημάτων 2020-2021 στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., με αρκετές... εκπλήξεις.

Στην Α1 εθνική κατηγορία των ανδρών είναι 1ο φαβορί ο Παναθηναϊκός, 2ο ο Ολυμπιακός κι έτσι τοποθετήθηκαν επικεφαλής στα αντίστοιχα γκρουπ. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας ΑΕΚ ήταν νούμερο 3 στην κλήρωση και πήγε στο 2ο γκρουπ.

Στην Α2 των ανδρών 1ος στα seeding ήταν ο Α.Σ. Π.Κ.Δ. Ταύρου, 2ος ο Άρης Νικαίας και μπήκαν μπροστά στα αντίστοιχα γκρουπ. Στην Α1 ανδρών οι συμμετοχές είναι 11 και για την πρώτη φάση δημιουργήθηκαν 1 γκρουπ των 6 ομάδων και 1 των 5. Στην Α2 ανδρών οι συμμετοχές είναι 13 κι έγινε 1 γκρουπ των 6 και 1 των 7 ομάδων.

Στις πρώτες εθνικές κατηγορίες των γυναικών υπάρχει κλασικά ο ενιαίος όμιλος επειδή με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής δεν καλύφθηκε η απαραίτητη προϋπόθεση. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://app.ttscore.io/customer/24 υπάρχουν τα ζευγάρια για όλες τις κατηγορίες και πολύ σύντομα η ομοσπονδία θ’ ανακοινώσει τις αγωνιστικές με ημερομηνίες. Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (www.httf.gr) είναι αναρτημένες και οι προκηρύξεις των διασυλλογικών πρωταθλημάτων.

Νωρίτερα η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε τον πρώτο πίνακα αξιολόγησης για τη νέα χρονιά. Δεν έχουν γίνει βέβαια, αγώνες από τα τέλη Ιουλίου έως σήμερα, ωστόσο μεσολάβησαν μεταγραφές κι έπρεπε να εκδοθεί ο πίνακας του Σεπτεμβρίου προκειμένου να βγουν τα φαβορί για τις κληρώσεις στα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Αλλαγές στην κορυφή καταγράφηκαν μόνο στη μεγάλη κατηγορία κι αυτό σχετίζεται με την έλευση νέων δυνατών ξένων αθλητών Έτσι, στην 1η θέση των ανδρών εμφανίζεται τώρα ο Σλοβένος Μπόγιαν Τόκιτς του Παναθηναϊκού ξεπερνώντας τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο του Ολυμπιακού, ενώ στις γυναίκες είναι ψηλότερα η Ισπανίδα Γκαλία Ντβόρακ του Ολυμπιακού, με τη Γαλλίδα Λιου Τζούντιθ από τις Σάρισες Φλώρινας να περνά 2η.

Η Α1 ανδρών πρόκειται να κάνει έναρξη στις 10 Οκτωβρίου. Για το πρόγραμμα αναφέρουμε επιγραμματικά τα ματς του 1ου γύρου ανάμεσα στα δύο πρώτα φαβορί των γκρουπ. Στο 1ο γκρουπ ο Παναθηναϊκός είναι να συναντήσει το Πέρα Αθηνών (που ήταν 4ο στα seedingτης κλήρωσης) στη 2η αγωνιστική. Στο άλλο γκρουπ ΑΕΚ (Νο 3) και Ολυμπιακός θα συναντηθούν πρώτη φορά την 3η αγωνιστική με τυπικά γηπεδούχο την πρώτη.

Στην Α2 ανδρών (επίσης πρώτο αγωνιστικό διήμερο στις 10-11 Οκτωβρίου) ο Απόλλων Καλαμαριάς είναι 2ο φαβορί στο 1ο γκρουπ (ως Νο 4 στα seeding) και αντιστοίχως ο Α.Ο. Πεύκης πίσω από τον Άρη Νικαίας στο 2ο (ως Νο 3).

Τα γκρουπ στις πρώτες εθνικές κατηγορίες των ανδρών διαμορφώθηκαν ως εξής:

1ο γκρουπ Α1:

Παναθηναϊκός Α.Ο.

Πέρα Αθηνών

Ίφιτος Πατρών

Γ.Α.Σ. Ελευσίς

Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου

2ο γκρουπ Α1:

Ολυμπιακός

ΑΕΚ

Α.Ο. Ταταύλα

Ο.Α. Χανίων

Ε.Α. Βόχας

Φοίνικας Αγίας Σοφίας Πειραιά

1ο γκρουπ Α2:

Π.Κ.Δ. Ταύρου

Απόλλων Καλαμαριάς

Ο.Α.Α. Ηρακλείου Κρήτης

Φάρος Αλεξανδρούπολης

ΑΣΕΑ Καβάλας

Παγώνα Πάτρας

2ο γκρουπ Α2:

Άρης Νικαίας

Α.Ο. Πεύκης

Νηρέας Καρδαμύλων Χίου

ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας

Α.Σ. Γυμνάσιο

Η Α1 γυναικών είναι ν’ αρχίσει στις 24 Οκτωβρίου με τις ακόλουθες 7 ομάδες: Δ.Α.Ο. Ταύρου, Ολυμπιακός, Πέρα Αθηνών, Σάρισες Φλώρινας, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.

Ενδεικτικά για τα πρώτα ντέρμπι αναφέρουμε ότι στην 1η αγωνιστική θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις ΑΕΚ-Σάρισες και Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, στη 2η ΔΑΟ Ταύρου-ΑΕΚ και Σάρισες-Ολυμπιακός και στην 3η Ολυμπιακός-ΔΑΟ Ταύρου και Παναθηναϊκός-Σάρισες.

Στο πρωτάθλημα της Α2 γυναικών που έχει προγραμματισμένη έναρξη στις 10/10 θα πάρουν μέρος 8 ομάδες και είναι οι εξής: Γ.Α.Ο. Πειραιά, Α.Ο Άρης 2006, Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Παγχιακός, Αθηνά Μαγκουφάνας, Δύναμη Λάρισας, Πανιώνιος Χίου και ΠΑΛ Φοίνικες Πάτρας.



Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
Euroleague: "Διπλό" τετράδας στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
ΠΑΟΚ: Δύσκολα προλαβαίνει Παναθηναϊκό ο Μπάμπα
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
Ο κόσμος γιούχαρε τον Ντάνι Άλβες
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved