«Μύλος» στην τηλεδιάσκεψη, θέλει… Ολυμπιακό πρωταθλητή η ομοσπονδία

«Μύλος» στην τηλεδιάσκεψη, θέλει… Ολυμπιακό πρωταθλητή η ομοσπονδία

Ξεκάθαρη πρόθεση να στέψει τον Ολυμπιακό πρωταθλητή στη Volleyleague γυναικών έχει η ΕΟΠΕ, όπως  φάνηκε στην τηλεδιάσκεψη που έγινε τη Μεγάλη Τρίτη.

Για περισσότερες από δυο ώρες, οι εκπρόσωποι των ομάδων της Volleyleague γυναικών είχαν τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, Γιώργο Καραμπέτσο, έτσι ώστε να αποφασίσουν για το μέλλον του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα δεν προέκυψε, αν και αυτό που έγινε σαφές ήταν ότι η ομοσπονδία λίγο ενδιαφέρθηκε για την τύχη της σεζόν παρά μόνο για να… στέψει πρωταθλητή τον Ολυμπιακό!

Το πρωτάθλημα, που έχει διακοπεί εδώ και περισσότερο από έναν μήνα, να πάει δηλαδή… με το έτσι θέλω στους «ερυθρόλευκους» αντί να σταματήσει οριστικά και να θεωρηθεί ως μη γενόμενο. Στην τηλεδιάσκεψη, λοιπόν, αρχικά τα σωματεία είχαν τρία  ενδεχόμενα για να διαλέξουν: 1. Οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, 2. Να θεωρηθεί το πρωτάθλημα ως μη γενόμενο και 3. Ορισμός Πρωταθλητή και υποβιβασμός βάσει βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός, δια του εκπροσώπου του Τάκη Μαλακατέ, επανέλαβε την πάγια θέση του Συλλόγου συνολικά, για όλα τα αθλήματα. Να υπάρξει οριστική διακοπή του πρωταθλήματος για τη φετινή σεζόν. Άλλωστε αυτό είχε γίνει σαφές και σε επίσημη ανακοίνωση που είχε εκδώσει το «τριφύλλι» πριν από μερικές ημέρες. Αντίστοιχη ανακοίνωση είχε εκδώσει κι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επίσης ήταν σταθερός στις αρχές  με τον Άρη να τάσσεται στην ίδια πλευρά. Οι «κίτρινοι» πρότειναν να θεωρηθεί ως μη γενόμενο το πρωτάθλημα και πάνω σε αυτές τις προτάσεις φάνηκε να υπάρχει συμφωνία  των περισσότερων. Πλην ενός φυσικά.

Ο Ολυμπιακός διαφοροποιήθηκε και ήθελε να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όποτε κι αν το επιτρέψουν οι συνθήκες, ωστόσο όπως αναφέρθηκε οι Πειραιώτες κατανοώντας την κατάσταση συμφώνησε στη διακοπή αλλά με ανάδειξη πρωταθλητή. Εκεί φάνηκε πως για τους «ερυθρόλευκους»… δούλεψε και η ΕΟΠΕ η οποία με τη στάση της στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης οδήγησε τις άλλες ομάδες να αλλάξουν γνώμη.

Οι υπόλοιπες ομάδες πιεζόμενες από το βάρος για τέλεση αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, με ό,τι αυτό συνεπάγεται με την μοριοδότηση τους και το μέλλον των παιδιών που τεχνηέντως έθεσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας στο «ηλεκτρονικό» τραπέζι της συζήτησης, εισηγήθηκαν την ανάδειξη πρωταθλητών αντί να θεωρηθεί ως μη γενόμενο.

Επί της ουσίας η ομοσπονδία επιχείρησε να περάσει ως λογικό το να αντιμετωπιστούν το ίδιο τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με την Α1, απλά και μόνο για να κάνει το χατίρι στους «ερυθρόλευκους» και να δώσει τον τίτλο με… ανάθεση στον Ολυμπιακό. Ένας ακόμα τίτλος, δηλαδή, που δεν κρίνεται στον αγωνιστικό χώρο θα οδηγηθεί προς τον… Πειραιά, αντί να υπάρξει παύλα στη σεζόν όπως θα ήταν και το λογικό.

Βέβαια, αυτό που… τρέλανε τελείως τους πάντες και δημιούργησε μια άνευ προηγουμένου σύγχυση ανάμεσα  στα σωματεία, ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΟΠΕ. Τι είπε  ο Γιώργος Καραμπέτσος; Πως ναι μεν στη Volleyleague γυναικών θα υπήρχε  ανάδειξη πρωταθλητή και υποβιβασμός βάσει της βαθμολογίας με οριστική διακοπή, αλλά στα αναπτυξιαξά πρωταθλήματα άφησε ανοικτό «παράθυρο» για να ολοκληρωθούν κανονικά. Εκεί μπερδεύτηκε εντελώς η κατάσταση, αλλά φάνηκε ξεκάθαρα και η πρόθεση που είχε η ομοσπονδία και που ήθελε να οδηγήσει τα πράγματα προς όφελος προφανώς του Ολυμπιακού.

Σε κάθε περίπτωση, για την τύχη του πρωταθλήματος, όπως και των υπόλοιπων στο… τέλος της μέρας, θα αποφασίσει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενώ η ΕΟΠΕ έχει προγραμματίσει τις επόμενες ημέρες τηλεδιασκέψεις και για τις υπόλοιπες κατηγορίες που έχει υπό την αιγίδα της (Pre League, A2 Γυναικών και Α2 Ανδρών).



Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Παναθηναϊκός: «Η σελίδα θα γυρίσει... Ο Μπαρτζωκισμός δεν έχει θέση στο ελληνικό μπάσκετ το 2024»
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Ολυμπιακή Φλόγα: «Είναι το σύμβολο της ελπίδας» σύμφωνα με τον Μπαχ
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Basketball Champions League: Πάει για ιστορική πρόκριση το Περιστέρι - Game 3 με Βόννη | Ώρα, κανάλι
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
Euroleague: Βγαίνει ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού AKTOR - Μάχη Μακάμπι με Μπασκόνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved