Κατρουζανάκης: «Κούρσα πρωταθλητισμού στον β' γύρο στο… κυνήγι της 2ης θέσης»

Κατρουζανάκης: «Κούρσα πρωταθλητισμού στον β' γύρο στο… κυνήγι της 2ης θέσης»

Ο απολογισμός της πορείας του Απόλλωνα Σμύρνης στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος Α1 Πόλο από τον Γιάννη Κατρουζανάκη.

Με την εξαιρετική του πορεία στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Α1 Πόλο των Ανδρών ο Απόλλων Σμύρνης επιβεβαίωσε (και) αγωνιστικά - στην 3η του χρονιά στην πρώτη τη τάξει κατηγορία της χώρας - ότι κινείται σταθερά προς την εδραίωσή του ως μία από τις ισχυρές δυνάμεις του χώρου.

Μπορεί η ήττα στο Γουδή, σ’ ένα ματς πραγματικό ντέρμπι, με 6-5 από τη Βουλιαγμένη στην τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου να του στέρησε τη δυνατότητα να τερματίσει στην 2η θέση της βαθμολογίας στα μισά της σεζόν, ωστόσο βρίσκεται μόλις στο -4 από τον 2ο ΝΟΒ και στο -1 από τον 3ο Υδραϊκό, τον οποίο είχε νικήσει εκτός έδρας με 14-12 σ’ ένα εκπληκτικό ματς στο οποίο βρέθηκε να χάνει 8-3, αλλά προηγήθηκε στη συνέχεια ακόμη και με 14-10 πριν το τελικό 14-12!

Επίσης η ομάδα μας συνεχίζει στα προημιτελικά του Κυπέλλου, έχοντας αποκλείσει στην α’ φάση του θεσμού με το πρώτο ιστορικό διπλό στο Λαιμό (5-6) τη Βουλιαγμένη. Στην επόμενη φάση, με τον νικητή να προκρίνεται στο Final-4, θα υποδεχτεί στις 29 Ιανουαρίου του 2020 σε νοκ άουτ αναμέτρηση τον Υδραϊκό στο Γουδή. Τρεις ημέρες αργότερα, την 1η Φεβρουαρίου, αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα με το εντός έδρας ματς ενάντια στον Εθνικό.

Έως τότε υπάρχει διακοπή δύο μηνών, με την… αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» να έχει ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία της για να συνεχίσει ακόμη πιο δυναμικά στο 2020, όπως εξάλλου έδειξε ότι μπορεί να κάνει εντός του 2019 με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο περυσινό πρωτάθλημα, με την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και με την έως τώρα πορεία στην τρέχουσα σεζόν.

Ο προπονητής Γιάννης Κατρουζανάκης μιλώντας στην επίσημη σελίδα του Γυμναστικού Συλλόγου, apollongs.gr, κάνει τον απολογισμό του πρώτου γύρου του φετινού πρωταθλήματος, αλλά και στέλνει το μήνυμα αναφορικά με το τι πρέπει να περιμένουμε από τον Απόλλωνα Σμύρνης στον δεύτερο γύρο.

Στον 4ο χρόνο του στην τεχνική ηγεσία της «ελαφράς ταξιαρχίας» και έχοντας συνδυάσει το όνομά του με τις επιτυχίες του τμήματος γνωρίζει καλά όταν λέει ότι «η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο». Επίσης σκιαγραφεί τη φετινή εικόνα της Α1 των Ανδρών, μιλά για τα πράγματα που… στοίχισαν στο πρώτο μισό, στέκεται στην καλή δουλειά που γίνεται στην ομάδα, αλλά και στην… κούρσα πρωταθλητισμού που θέλει ο ίδιος να διανύσει στη συνέχεια ο Απόλλων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιάννη Κατρουζανάκη:

Για τον απολογισμό του πρώτου γύρου της Α1 Πόλο των Ανδρών: «Ο πρώτος γύρος σε γενικές γραμμές δεν μπορώ να πω ότι ήταν άσχημος. Περίμενα να έχουμε πάρει, ίσως, το λιγότερο τέσσερις βαθμούς ακόμη, οι οποίοι μας έχουν στοιχίσει τη δεύτερη θέση. Το πρωτάθλημα, κάνοντας μια μικρή περίληψη, έχει χωριστεί σε τέσσερις κατηγορίες. Η δεύτερη στην οποία παραδοσιακά βρισκόταν μόνη η Βουλιαγμένη πλέον περιλαμβάνει εμάς και τον Υδραϊκό, με αποτέλεσμα να βλέπουμε αμφίρροπες μονομαχίες και σε αυτήν την κατηγορία και στην αμέσως επόμενη, όπου βρίσκεται ο κύριος όγκος των ομάδων. Βλέπουμε σκληρές μάχες από αγωνιστική σε αγωνιστική ή να αλλάζουν οι νικητές ανάλογα με τις έδρες και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με νίκες που έρχονται με χαρακτηριστική άνεση.

Έχει γίνει αμφίρροπο το ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να γίνει ακόμη περισσότερο αν κλείσει η ψαλίδα από τον Ολυμπιακό. Αυτό, όμως, θέλει χρόνο και δουλειά όχι μόνο από τον Απόλλωνα, αλλά από όλες τις ομάδες για να πλησιάσουν στο επίπεδο που θα μπορούν να του βάζουν δύσκολα και να τον ωφελήσουν και αυτόν σε ό,τι έχει να κάνει με τις υποχρεώσεις του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην 4η κατηγορία βρίσκονται δύο ομάδες. Ο Παναθηναϊκός και άλλη μία που θα ακολουθήσει. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε τόσο καλή κατάσταση, ίσως και κάποιες κινήσεις που δεν έγιναν το καλοκαίρι να του έχουν στοιχίσει, καθώς έχει χάσει παιχνίδια με τις ομάδες που είναι πιθανό να αντιμετωπίσει στα πλέι άουτ, έχοντας ένα ντεσαβαντάζ.
Στα του Απόλλωνα, αν είχαμε τέσσερις βαθμούς ακόμη σαφώς θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Αναφέρομαι στην ήττα από το Φάληρο, όπου συνολικά η ομάδα δεν έπαιξε καλά με αποτέλεσμα να χάσουμε, αλλά και στην ήττα από τη Βουλιαγμένη την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου.

Με τον ΝΟΒ είχαμε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού και θα έπρεπε να το έχουμε καθαρίσει νωρίς (σ.σ. ο Απόλλων προηγήθηκε 2-0 και τελικώς ηττήθηκε 6-5 στο Γουδή). Είχαμε πολλές ευκαιρίες που δεν τις μετουσιώσαμε σε γκολ και φτάσαμε προς το τέλος του αγώνα, οπότε μ’ ένα διαιτητικό λάθος λίγο πριν το φινάλε η Βουλιαγμένη προηγήθηκε 6-5 με γκολ που δεν θα έπρεπε να μετρήσει. Ακολούθως με μια - ίσως - κακή διαιτητική εκτίμηση σε επόμενη φάση δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να ισοφαρίσουμε ή και να παίρναμε τη νίκη αν νωρίτερα δεν είχε μετρήσει το γκολ. Πάντως στον πρώτο γύρο μετρήσαμε – όπως και οι αντίπαλοί μας – τις δυνάμεις μας και θεωρώ ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Για το τι να περιμένουμε από τον Απόλλωνα στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος: «Δεν έχουμε σταματήσει καθόλου τη δουλειά, καθώς έχουμε μπροστά μας τις διακοπές των Χριστουγέννων, και θεωρώ ότι θα είμαστε έτοιμοι να κυνηγήσουμε με την έναρξη του δεύτερου γύρου τις δύο ομάδες που βρίσκονται από πάνω μας στη βαθμολογία και διεκδικούν τη 2η θέση. Εμείς στοχεύουμε σε κούρσα πρωταθλητισμού στο… κυνήγι της δεύτερης θέσης».

Για το αν μπορούν να προκύψουν… στραβοπατήματα των άμεσων ανταγωνιστών του Απόλλωνα Σμύρνης: «Σίγουρα σε έναν ολόκληρο γύρο, όπως έγινε το στραβοπάτημα το δικό μας ή του Υδραϊκού ενάντια στον Πανιώνιο, μπορούν να γίνουν. Αν και η Βουλιαγμένη δεν έχει… στραβοπατήσει κάπου μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τον Υδραϊκό. Υπάρχουν, όμως, ομάδες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, ειδικά εάν υπάρχουν κάποιες απουσίες ή έλλειψη προσοχής, στοιχεία που θα προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν οι από κάτω. Το βλέπω λίγο δύσκολο, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα δουλέψουν οι ομάδες στο κενό.

Το βασικό ζητούμενο είναι να μην έχουμε εμείς απώλειες και να εκμεταλλευτούμε των αντιπάλων μας αν προκύψουν. Ο Απόλλων στο δεύτερο γύρο θέλει να τερματίσει στην πρώτη τριάδα. Αν μπορέσει να πάρει και τη δεύτερη θέση θα το κάνει».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από τους παίκτες του και τη δουλειά που εκείνοι κάνουν: «Σίγουρα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Τα παιδιά δίνουν όλη τους την προσπάθεια. Εκείνοι που προσπαθούν περισσότερο στις προπονήσεις φαίνεται ότι το κάνουν αυτό και στα παιχνίδια. Εκείνος που στην προπόνησή μας αποδίδει και στο δικό μου το κομμάτι και στου Χρήστου Μπάκα (σ.σ. προπονητής φυσικής κατάστασης) αποδίδει και στους αγώνες.

Ο Χρήστος πηγαινοέρχεται στη Θεσσαλονίκη. Αν ήταν συνέχεια εδώ θα ήμασταν ακόμη ένα σκαλί πάνω. Βάσει των συνθηκών, όμως, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τους βαθμούς. Η ομάδα ξεκίνησε να προσαρμόζεται τον Οκτώβριο και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ναι μεν έχουμε πολύ καλούς παίκτες σε όλες τις θέσεις, αλλά 5-6 εξ αυτών παίρνουν μέρος μόνο στις βραδινές προπονήσεις, καθώς λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούν να μετέχουν και στις πρωινές.

Πάντως φαίνεται το πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είμαστε στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, καθώς σε όλα τα παιχνίδια εμείς ανεβαίνουμε στο 3ο οκτάλεπτο όταν οι άλλοι πέφτουν. Φαίνεται αυτό και από το σκορ των οκταλέπτων.

Οι μικροί μας, επίσης, έχουν βελτιωθεί και το δείχνουν τα αποτελέσματα. Ο Παπαγεωργίου είναι στην Εθνική Νέων, θα μπορούσαν να είναι οι Γραμματικός και Αλαμάνος, ενώ έχουν βελτιωθεί και οι υπόλοιποι μικροί μας. Ο Λουπάκης… όλοι για να μην λέω ονόματα. Αυτοί είναι η ραχοκοκαλιά για τα επόμενα χρόνια.
Ακόμη, στο κομμάτι των αγωνιστικά… νεκρών περιόδων έρχεται ο Χρήστος. Οπότε αντιλαμβάνεστε ότι τα πάντα στον Απόλλωνα γίνονται σε επαγγελματικό πλαίσιο. Είναι κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με τον κ. Βελλή, ο οποίος προσφέρει αυτήν την πολυτέλεια. Εμείς συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, αποσκοπώντας στην εκπλήρωση των στόχων μας».



O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
O ιστορικός αγώνας της Ελλάδας με το Καζακστάν με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Αναντολού Εφές – Ολυμπιακός και Περιστέρι – Τενερίφη
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
Παναθηναϊκός AKTOR: Πέντε χρόνια από τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου – Η συγκινητική ανάρτηση
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Μάξι, παικτάρα, τριφυλλάρα – Στο Top-3 ο Φορτούνης»: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved