Πρόεδρος της ΕΟΕ ξανά ο Σπύρος Καπράλος

Πρόεδρος της ΕΟΕ ξανά ο Σπύρος Καπράλος

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αφού απέσπασε 14 ψήφους σε μια εκλογική διαδικασία που μέχρι να ξεκινήσει πέρασε από σαράντα κύματα. 

 

Μετά την εκλογή του ο κ. Καπράλος δήλωσε: «Ευχαριστώ τα μέλη της Ολομέλειας για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου για μια τρίτη θητεία στην προεδρία της ΕΟΕ. Λυπάμαι γιατί δεν παραβρέθηκαν στην διαδικασία όλα τα μέλη της Ολομέλειας. Εύχομαι καλή ανάρρωση στον κύριο Κούβελο, ο κ. Νικολάου μας είπε ότι ενημέρωσε με e-mail την ΔΟΕ για όσα διαδραματίστηκαν». Παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα ενότητας προς όλα τα μέλη της Ολομέλειας, αφού, όπως είπε, «τώρα χρειάζονται όλοι στον ελληνικό αθλητισμό».

Για τις δύο ομοσπονδίες, την αναρρίχηση και το καράτε, δήλωσε ότι προσκλήθηκαν για να συζητηθεί το θέμα να γίνουν μέλη της Ολομέλειας, παρουσιάστηκε ο εκπρόσωπος μόνο της πρώτης, αλλά στη συνέχεια αποχώρησε.

Πρώτος αντιπρόεδρος εξελέγη ο Παύλος Κανελλάκης παμψηφεί (με ψήφους 14-0).

Η ψηφοφορία για τις υπόλοιπες θέσεις του διοικητικού συμβουλίου και τα μέλη των επιτροπών συνεχίζεται.

Νωρίτερα ο Λάμπης Νικολάου ως προεδρεύων ανακοίνωσε αναβολή στις εκλογές της ΕΟΕ, ωστόσο τα υπόλοιπα μέλη συγκάλεσαν την Ολομέλεια και αποφάσισαν να συνεχιστεί κανονικά η διαδικασία.

Η αναβολή ανακοινώθηκε εξαιτίας της εισαγωγής του κου. Κούβελου στο «Ωνάσσειο», ωστόσο η ανακοίνωση του κου. Νικολάου δεν έγινε δεκτή από τα υπόλοιπα μέλη που όρισαν προεδρεύων τον κ. Κανελλάκη και ξεκίνησν τις εκλογές.

Ο κ. Νικολάου είχε αποχωρήσει λέγοντας πως οι εκλογές δεν πρέπει να γίνουν, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι τα 14 μέλη που πήραν την απόφαση να διεξαχθούν κανονικά οι εκλογές ήταν υποστηρικτές του κου. Καπράλου, βασικού αντίπαλου του κ. Κούβελου και νικητή τελικά των εκλογών.

Από την Ολομέλεια αποχώρησε και ο Γιάννης Σγουρός, ο οποίος τάχθηκε με την άποψη Νικολάου περί αναβολής των εκλογών, λέγοντας ότι, αφού το καταστατικό της ΕΟΕ ορίζει εκλογές μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, μπορεί να δοθεί μια μικρή αναβολή.

Παρόντες στην Ολομέλεια είναι οι κύριοι Γραμμένος, Κολυμπάδης, Βασιλειάδης, Φυσετζίδης, Καρράς, Καπράλος, Νικολόπουλος, Κατσιαδάκης, Κανελλάκης, Αλικάκος, Κατσιώρας, Αδαμόπουλος, Φιλιππούσης και η κυρία Αργειτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αναβολή στις εκλογές της ΕΟΕ

Αναβολή στις εκλογές της ΕΟΕ
Άρης: Ανακοινώθηκε ο Κολάσο
Άρης: Ανακοινώθηκε ο Κολάσο
Πόζαρε στην πισίνα και «τρέλανε» το Instagram
Πόζαρε στην πισίνα και «τρέλανε» το Instagram
«Συντριβή» και… Ιταλία στους «16» για τους Νέους
«Συντριβή» και… Ιταλία στους «16» για τους Νέους
Παναθηναϊκός: Το «έριξαν» στον ύπνο Γιόχανσον και Κάτσε (photo)
Παναθηναϊκός: Το «έριξαν» στον ύπνο Γιόχανσον και Κάτσε (photo)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies