Ευρωλίγκα Πόλο Γυναικών: Η συνέντευξη Τύπου με Ολυμπιακό για το Φάιναλ Φορ (photos)

Ευρωλίγκα Πόλο Γυναικών: Η συνέντευξη Τύπου με Ολυμπιακό για το Φάιναλ Φορ (photos)

Συνέντευξη Τύπου δόθηκε με αφορμή τη διεξαγωγή του Φάιναλ Φορ της Ευρωλίγκας Πόλο Γυναικών στο κολυμβητήριο του Πειραιά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού.

«Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε στο φάιναλ-φορ και ακόμη περισσότερο επειδή γίνεται στην πόλη μας, κάτι πρωτόγνωρο για τον Πειραιά. Εμείς έχουμε κάνει σχετικά γρήγορα μεγάλη πρόοδο, πέρυσι κατακτήσαμε το LEN Trophy για πρώτη φορά κι αυτό μας έδωσε τεράστια δύναμη, κατακτήσαμε και το πρωτάθλημα Ελλάδας και φέτος είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε ένα τρόπαιο» δήλωσε αρχικά ο προπονητής των «ερυθρολεύκων» και συνέχισε: «Ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας, αλλά το κίνητρο που έχουν τα κορίτσια, με τη δίψα και την εργατικότητα που έχουν δείξει στις προπονήσεις, με κάνει να αισθάνομαι αισιόδοξος. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ στους φίλους της ομάδας είναι ότι θα δώσουμε το 100% των δυνάμεών μας μέσα στην πισίνα, γιατί ξέρω ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού σαφώς διψάει για τίτλους, αλλά πάνω απ' όλα διψάει για αθλήτριες με περηφάνεια, που να παίζουν για το σύλλογο».

Αναφερόμενος στις υπόλοιπες τρεις ομάδες του φάιναλ-φορ, ο Παυλίδης είπε: «Σεβόμαστε όλες τις ομάδες. Με την Κίνεφ Κίρισι είμαστε... παλιοί γνωστοί, έχουμε παίξει πολλές φορές μεταξύ μας. Είναι μία ομάδα με τεράστια ιστορία στο χώρο, που τα τελευταία δέκα χρόνια συμμετέχει συνέχεια στο φάιναλ φορ, κι αυτό δείχνει την ποιότητα που έχει και το πόσο σοβαρά ασχολείται με το γυναικείο πόλο. Η Ουίπεστ προέρχεται από την πιο παραδοσιακή δύναμη της υδατοσφαίρισης, την Ουγγαρία, και μ' αρέσει πολύ το ουγγαρέζικο πόλο και ο τρόπος που αγωνίζονται. Για τη Σαμπαντέλ δεν χρειάζεται να πω πολλά, οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης τα δύο τελευταία χρόνια, είναι αήττητη τρία χρόνια σερί κι αυτό δείχνει τη δύναμή της και την αυτοπεποίθηση που έχει. Το ρόστερ της είναι πλούσιο, ουσιαστικά είναι η εθνική Ισπανίας και οι επιτυχίες της αντικατοπτρίζονται και στην εθνική Ισπανίας», ήταν τα λόγια του προπονητή του Ολυμπιακού, Χάρη Παυλίδη.

Ο προπονητής της Σαμπαντέλ, Νάνι Χουίου, δήλωσε: «Αισθανόμαστε πολύ καλά εδώ και γι' αυτό ευχαριστούμε τον διοργανωτή Ολυμπιακό. Ελπίζουμε να κατακτήσουμε ξανά τον τίτλο, αυτός είναι ο στόχος μας, αλλά ξέρουμε ότι έχουμε πολύ δυνατούς αντιπάλους, που αποτελούν τη βάση για τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Ελπίζουμε να δούμε μία μεγάλη διοργάνωση, πολύ ωραίους αγώνες, να έχουμε γεμάτο κολυμβητήριο και να απολαύσουμε υψηλού επιπέδου πόλο».

Ο βοηθός προπονητής της Ουίπεστ, Μάρτον Μπένκζουρ, ανέφερε: «Ευχαριστούμε τον διοργανωτή Ολυμπιακό και του ευχόμαστε για τα 90α γενεθλιά του. Είμαστε πολύ περήφανοι που βρισκόμαστε εδώ. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τις άλλες ομάδες. Νομίζω ότι ήμασταν άτυχοι που κληρωθήκαμε με τη Σαμπαντέλ, την κάτοχο του τίτλου, ξέρουμε πόσο δυνατή είναι, αλλά αυτό είναι μία νέα πρόκληση για εμάς. Κι αν μία ομάδα θέλει να κερδίσει τον τίτλο, πρέπει να νικήσει όλες τις ομάδες. Ο στόχος μας είναι ο ίδιος με των άλλων τριών ομάδων, να κερδίσουμε τον τίτλο, και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο».

Τέλος, η βοηθός προπονητή της Κίνεφ Κίρισι, Γελένα Σμούροβα, είπε: «Είμαστε για άλλη μία φορά σε φάιναλ φορ και θέλουμε να κερδίσουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά, προερχόμαστε από τον (σ.σ. νικηφόρο) τελικό του ρωσικού πρωταθλήματος και τώρα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτή τη διοργάνωση».

Από πλευράς αθλητριών, η αρχηγός του Ολυμπιακού, Φιλιώ Μανωλιουδάκη, ευχαρίστησε τη διοίκηση του ερασιτέχνη και τον πρόεδρο, Μιχάλη Κουντούρη, για την ανάληψη της διοργάνωσης του φάιναλ φορ. «Θα είναι κάτι πολύ ξεχωριστό για εμάς, να παίξουμε σε ένα κατάμεστο κολυμβητήριο, με τον κόσμο και τη θύρα 7 δίπλα μας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα κάνουμε τα πάντα για να μπορέσουμε να κερδίσουμε αυτό το τρόπαιο. Σεβόμαστε όλες τις ομάδες, αλλά, όταν φτάνεις σε ένα φάιναλ φορ, όλες οι ομάδες έχουν 25% πιθανότητες. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια και ο καλύτερος ας κερδίσει».

«Ηρθαμε και εμείς εδώ με στόχο την κατάκτηση του τίτλου. Είναι η πρώτη συμμετοχή μας σε τελική φάση και θέλουμε να αποδείξουμε ότι είμαστε μία δυνατή ομάδα» δήλωσε η Ιλντίκο Τοτ από την Ουίπεστ.

Από τη Σαμπαντέλ, η Αννα Εσπάρ είπε: «Ευχαριστούμε τον Ολυμπιακό που φιλοξενεί αυτή τη διοργάνωση. Πιστεύουμε ότι θα είναι μία πολύ δύσκολη διοργάνωση και θέλω απλά να ευχηθώ να ευχαριστηθούν όλοι τους αγώνες».

Τέλος, από την Κίνεφ Κίρισι η Εβγκενία Χοχριάκοβα δήλωσε: «Χαιρόμαστε που βρισκόμαστε εδώ και συμμετέχουμε σε ακόμη ένα φάιναλ φορ. Ελπίζω ότι αυτή η χρονιά θα είναι πιο τυχερή για εμάς».



Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Ρεπόρτερ της ΕΡΤ κατά Τερίμ: «Το είχα πει ότι δεν θα πήγαινε καλά η ομάδα»
Ρεπόρτερ της ΕΡΤ κατά Τερίμ: «Το είχα πει ότι δεν θα πήγαινε καλά η ομάδα»
Παναθηναϊκός: Και επίσημα παρελθόν ο Φατίχ Τερίμ - Το «αντίο» του Τούρκου
Παναθηναϊκός: Και επίσημα παρελθόν ο Φατίχ Τερίμ - Το «αντίο» του Τούρκου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved