UFC 182: Ανωτερότητα και… ανωριμότητα του Jon Jones

UFC 182: Ανωτερότητα και… ανωριμότητα του Jon Jones

Υπερασπίστηκε το UFC Light Heavyweight Championship για όγδοη φορά ο Jon Jones (21-1), καθώς επικράτησε του Daniel Cormier (15-1) στο main event του UFC 182.

Με άνεση ξεπέρασε το δυνατό ξεκίνημα του πρώην Strikeforce Grand Prix Heavyweight Champion εκμεταλλευόμενος γνωστό και τρομακτικό πλεονέκτημα στο reach, ενώ στην πορεία της αναμέτρησης δεν δίστασε να κάνει επίδειξη ανωτερότητας εξολοθρεύοντας όλες τις προσπάθειες του αντιπάλου. Μάλιστα θέλησε να πανηγυρίσει τη νίκη του, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την ομόφωνη απόφαση των κριτών, κάτι που προκάλεσε οργισμένη αντίδραση του Cormier. Το σκηνικό ολοκληρώθηκε με άσεμνη χειρονομία του Αμερικανού παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά αμφότεροι οι μαχητές απέσπασαν πριμ 50.000 δολαρίων με το «Αγώνας της Βραδιάς».

«Δηλώσεις» και από Cerrone
Στο co-main event του UFC 182, το οποίο διεξήχθη στο «MGM Grand Garden Arena», o Donald Cerrone (26-6) πέτυχε έκτη διαδοχική νίκη στην κατηγορία των Lightweights «σπάζοντας» το αήττητο του Myles Jury (15-1), τον οποίο ατίμασε με συνεχόμενα «soccer kicks» στο τέλος του 15λεπτου. Ο «Cowboy» κυριάρχησε από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πείθοντας τον 26χρονο Αμερικανό πως δεν είναι έτοιμος για την παγκόσμια ελίτ, αλλά φρόντισε να του στείλει ξεκάθαρο μήνυμα με τα παραπάνω βίαια χτυπήματα.

Απόφαση με αποδοκιμασίες για Brad Tavares
Με έξυπνη τακτική, ο Brad Tavares (13-3) ξεπέρασε το εμπόδιο του απαθή Nate Marquardt (33-14-2) σε αγώνα της κατηγορίας Middleweight. Ουδείς μαχητής ρίσκαρε, γεγονός που προκάλεσε τις έντονες αποδοκιμασίες των θεατών, αλλά ο συμμετέχοντας του TUF 11 διέκοψε σερί δύο αρνητικών αποτελεσμάτων περνώντας περισσότερα χτυπήματα, κυρίως χάρη στην υπομονή του.

Στο ρελαντί ο Kyoji Horiguchi
Χωρίς να πατήσει… γκάζι, ο Ιάπωνας Flyweight, Kyoji Horiguchi (15-1), έκανε το «4Χ4» στο βορειοαμερικανικό promotion μικτών πολεμικών τεχνών με ομόφωνη απόφαση εναντίον του σκληροτράχηλου Louis Gaudinot (6-4). Δεν εντυπωσίασε με την εμφάνισή του, αλλά οι γνωστές αρετές του σε ταχύτητα και αποτελεσματικότητα χτυπημάτων αποδείχθηκαν ανυπέρβλητα εμπόδια για τον πρασινομάλλη μαχητή.

Κέρδισε και… περιμένει ο Lombard
Πριν από το αποψινό ματς του, ο Hector Lombard (35-4-1) ζήτησε αγώνα με τον Matt Brown (19-12), ο οποίος έμεινε χωρίς αντίπαλο στο main event του UFC Fight Night 65, αλλά δεν απώλεσε την αυτοσυγκέντρωσή του. Αρκέστηκε μεν σε ομόφωνη απόφαση, αλλά κυριάρχησε με δυνατά χτυπήματα κάθε είδους επί του Josh Burkman (27-11), ο οποίος γύρισε στο UFC ύστερα από απουσία επτά ετών με ήττα στην αναμέτρηση της κατηγορίας Welterweight.

«Ζωγράφισε» o Felder
Αήττητος παρέμεινε ο «Irish Dragon» Paul Felder (10-0) χάρη σε θεαματικό νοκ άουτ δεύτερου γύρου εναντίον του 35χρονου Danny Castillo (17-8), ο οποίος ηττήθηκε για τρίτη φορά σε τέσσερα ματς του UFC. O 29χρονος Lightweight έδειξε «φονικές» διαθέσεις από τον πρώτο γύρο, αλλά κράτησε «spinning backfist» για τον δεύτερο, με το οποίο ολοκλήρωσε πανέμορφη εμφάνιση και εξασφάλισε πριμ 50.000 δολαρίων με το πρώτο «Απόδοση της Βραδιάς».

Ως έμπειρος ο Garbrandt
Ο νεοαποκτηθέντας Bantamweight, Cody Garbrandt (6-0), επικράτησε του Marcus Brimage (7-4) με θεαματικό TKO τρίτου γύρου. Μάλιστα ήταν ανώτερος από το ξεκίνημα του αγώνα και παραλίγο να εξοντώσει τον αντίπαλό του στο τέλος του πρώτου πεντάλεπτου, κάτι που πέτυχε στο 4:50 του τρίτου.

Δάσκαλος ο «Savage» Jordan
Σε αναμέτρηση της κατηγορίας Heavyweight, που εξ αρχής φαινόταν πως θα κριθεί μέσα σε λίγα λεπτά, ο Shawn Jordan (17-6) συνέχισε ανοδικά εξοντώνοντας τον νεοαποκτηθέντα Jared Cannonier (7-1) με νοκ άουτ πρώτου γύρου. Εξάλλου εκμεταλλεύτηκε την εμπειρία του και εξασφάλισε πριμ 50.000 δολαρίων με το δεύτερο «Απόδοση της Βραδιάς» τελειώνοντας τον αγώνα στο πρώτο ουσιαστικό άνοιγμα, το οποίο του πρόσφερε ο «Killa Gorilla».

Πήρε ανάσα ο Dunham
Χωρίς να δυσκολευτεί, ο Evan Dunham (15-6) διέκοψε σερί τριών αρνητικών αποτελεσμάτων καταβάλλοντας με ομόφωνη απόφαση τον Βραζιλιάνο Lightweight, Rodrigo Damm (12-9), που γνώρισε τρίτη διαδοχική ήττα. Το πλάνο του 33χρονου Αμερικανού δεν προέβλεπε ground game, το οποίο απέφυγε με μαεστρία για δεκαπέντε λεπτά χάρη στο πλεονέκτημα του στο reach, που χρησιμοποίησε για να διατηρήσει τον έλεγχο της αναμέτρησης.

Επαναφορά για Akhmedov
Στα θετικά αποτελέσματα επανήλθε ο Omari Akhmedov (14-2) κερδίζοντας τον Mats Nilsson (11-4-1) με ομόφωνη απόφαση σε αναμέτρηση της κατηγορίας Welterweight. Ο 27χρονος Ρώσος δεν θα μείνει στην ιστορία των MMA με την αποψινή εμφάνισή του στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, αλλά φανέρωσε πλεονέκτημα στη δύναμη, που μεταφράστηκε κυρίως σε πετυχημένα takedowns.

Εντυπωσιακή Marion Reneau
Με εξαιρετική εμφάνιση συνδύασε το ντεμπούτο της στο UFC η Marion Reneau (4-1), η οποία κατέβαλε την Alexis Dufresne (5-1) με ομόφωνη απόφαση σε αναμέτρηση υπό όρους Catchweight. Παρά το μειονέκτημα κιλών, η «Bruiser» έκανε ό,τι ήθελε στο «οκτάγωνο» με χτυπήματα κάθε είδους, που αποδιοργάνωσαν την Dufresne.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα του UFC 182:
Ο Jon Jones (ΗΠΑ) κέρδισε τον Daniel Cormier (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (49-46, 49-46 και 49-46) και παρέμεινε UFC Light Heavyweight Champion.
Ο Donald Cerrone (ΗΠΑ) κέρδισε τον Myles Jury (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 30-27).
Ο Brad Tavares (ΗΠΑ) κέρδισε τον Nate Marquardt (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 30-27).
Ο Kyoji Horiguchi (Ιαπωνία) κέρδισε τον Louis Gaudinot (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 29-28).
Ο Hector Lombard (Κούβα/Αυστραλία) κέρδισε τον Josh Burkman (ΗΠΑ) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 29-28).
Ο Paul Felder (ΗΠΑ) κέρδισε τον Danny Castillo (ΗΠΑ) με νοκ άουτ στο 2:08 του δεύτερου γύρου.
Ο Cody Garbrandt (ΗΠΑ) κέρδισε τον Marcus Brimage (ΗΠΑ) με TKO στο 4:50 του τρίτου γύρου.
O Shawn Jordan (ΗΠΑ) κέρδισε τον Jared Cannonier (ΗΠΑ) με νοκ άουτ στο 2:57 του πρώτου γύρου.
O Evan Dunham (ΗΠΑ) κέρδισε τον Rodrigo Damm (Βραζιλία) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-27, 30-27 και 30-27).
Ο Omari Akhmedov (Ρωσία) κέρδισε τον Mats Nilsson (Σουηδία) με ομόφωνη απόφαση των κριτών (29-28, 29-28 και 29-28).
Η Marion Reneau (ΗΠΑ) κέρδισε την Alexis Dufresne (ΗΠΑ με ομόφωνη απόφαση των κριτών (30-25, 30-26 και 30-26).

UFC 182: Ανωτερότητα και… ανωριμότητα του Jon Jones



Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
Νιγηρία: Νέος ομοσπονδιακός προπονητής ο Φίνιντι Τζορτζ
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στην Τούμπα – «Το πρωτάθλημα έχει δρόμο» (videos)
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Ιταλία: «Άγριο» ξύλο πριν το Τζένοα – Κάλιαρι στη Serie A | Δείτε video
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
Χάντμπολ: Εκτός έδρας ο πρώτος τελικός του Ολυμπιακού με Βαλούρ για το European Cup
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved