Πρόβλημα με το γόνατο ο Τζόκοβιτς
Ένα πρόβλημα στο αριστερό του γόνατο αναγκάζει τον νικητή του τουρνουά στο Μαϊάμι να μην πάρει μέρος στο επόμενο τουρνουά, αναβάλλεται έτσι και μια ακόμη μονομαχία με τον Ναδάλ.
Τελικά δεν θα συνυπάρξουν στο Μόντε Κάρλο ο Ναδάλ με τον Τζόκοβιτς.
Ο Σέρβος Νο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, νικητής στο Αυστραλιανό ΟΠΕΝ, το Ντουμπάι, το Indian Wells και το Μαϊάμι, αποφάσισε πως πρέπει να απέχει από κάποια τουρνουά, λόγω των συνεχιζόμενων προβλημάτων με το αριστερό του γόνατο. Τα μηνύματα είχαν έρθει πριν την Ιαπωνία. Ο πόνος όμως δεν ήταν έντονος, αλλά δεν πρέπει να υποτιμηθεί σε αυτό το χρονικό σημείο της σεζόν.
ΟΤζόκοβιτς, έχει νικήσει σε 24 συνεχόμενα παιχνίδια, το 2011 (26 αν μετρηθούν και τα δύο, στο πλαίσιο του Davis Cup, στον τελικό του 2010). Θα πρέπει να αναρρώσει άμεσα ενόψει και του Σερβικού ΟΠΕΝ, που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι (25 Απριλίου) και να προετοιμαστεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσει τον Ισπανό τόσο στο χωμάτινο κορτ της Μαδρίτης όσο και του τουρνουά της Ρώμης.
«Δεν θα ήθελα ποτέ να σταματήσω σε αυτό το χρονικό σημείο» τόνισε ο Τζόκοβιτς στο Μόντε Κάρλο και συνέχισε: «Σε μια «χρυσή» στιγμή σαν αυτή, όμως, το γόνατο μου χρειάζεται ξεκούραση, για να βρεθώ στην και πάλι στην πολύ καλή κατάσταση που ήμουν έως τώρα, ενόψει και της προετοιμασίας μου, για το επόμενο τουρνουά που είναι σε χώμα».