Πινγκ Πονγκ: Σαρώνει στη Γαλλία η Τόλιου

Πινγκ Πονγκ: Σαρώνει στη Γαλλία η Τόλιου

Από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η Κατερίνα Τόλιου στη Γαλλία, όπου συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις και γίνεται ένα από τα κεντρικά πρόσωπα του πρωταθλήματος της 2ης εθνικής κατηγορίας Πινγκ Πονγκ Γυναικών.

Στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής πέτυχε το βράδυ της Τρίτης δύο ακόμα νίκες με τη φανέλα της Παρί ΤΤ, την οδήγησε σ’ ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα και την έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Από τις αρχές Οκτωβρίου, που έκανε ντεμπούτο, έχει ήδη σημειώσει επτά νίκες, έχει υποστεί μόλις μία ήττα κι επιβεβαιώνει ότι στα 19 της χρόνια ήταν έτοιμη να δοκιμάσει την εμπειρία δυνατού ξένου πρωταθλήματος! Στη Γαλλία είχε δραστηριότητα χτες και ο Κώστας Παπαγεωργίου. Είχε μία νίκη και μία ήττα και πανηγύρισε νέα νίκη με τη Ρουέν, η οποία είναι επίσης στην κορυφή της 2ης κατηγορίας ανδρών! Στη γαλλική λίγκα ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν χρησιμοποιήθηκε, πάντως είναι πολύ καλύτερα και ίσως αγωνιστεί στα προσεχή ματς της Ενεμπόν. Αύριο εξάλλου, αναχωρεί για το εξωτερικό και τις συνεχόμενες υποχρεώσεις της Μπορούσια Ντίσελντορφ ο Παναγιώτης Γκιώνης και θα επιστρέψει στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου.

Η Τόλιου μετείχε τέταρτη φορά σε αγώνα του παριζιάνικου σωματείου και άφησε ξανά εξαιρετικές εντυπώσεις. Η Παρί ΤΤ κατέβαλλε 4-0 στην έδρα της την Ισέν και βρέθηκε στην 1η θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς κι έναν αγώνα περισσότερο από τη Ζουέ Λε Τουρ, που είχε ρεπό αυτή την εβδομάδα. Η αναμέτρηση δεν είχε υψηλό βαθμό δυσκολίας, όμως όταν η Ελληνίδα διεθνής με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού συνεχίζει το σερί των νικών σε νέο περιβάλλον και μάλιστα χωρίς να χάνει σετ είναι πολύ σημαντικό. Χτες νίκησε με 3-0 σετ πρώτα τη Ρουμάνα Ροξάνα Ιστράτε κι έπειτα τη Γαλλίδα Γκαέλ Μποσάρ. Θυμίζουμε ότι πριν κάνει πρεμιέρα στην Pro B η ομάδα της ήταν τελευταία με δύο ήττες σε δύο ματς.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των ανδρών πάει από το καλό στο καλύτερο η Ρουέν. Για την 6η αγωνιστική επιβλήθηκε εκτός έδρας της Ροάν με 4-2 και διατηρήθηκε στην κορυφή της κατάταξης με 15 βαθμούς μαζί με την Μπουλόν. Μόλις δύο ημέρες μετά τα αρνητικά αποτελέσματά του στο ντέρμπι Πέρα-Ολυμπιακού, ο Παπαγεωργίου έπιασε καλή απόδοση και βοήθησε ουσιαστικά τη γαλλική ομάδα του. Νίκησε τον Κινέζο Φαν Γιαν Φενγκ με 3-0 κι έχασε από τον Γάλλο Ζερόμ Μπαχό με 3-1.

Στην 1η εθνική κατηγορία (Pro A) κι επίσης για την 6η αγωνιστική η Ενεμπόν πέτυχε μεγάλη νίκη στην έδρα της επί της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ποντουάζ με 4-2. Η ομάδα αγωνίστηκε χωρίς τον Κρεάνγκα κρίνοντας ότι δεν είναι απόλυτα έτοιμος μετά τον τραυματισμό του. Έπαιξαν ο Τσέχος Ντιμίτρι Προκόπκοφ, ο Τσεν Τσίεν Αν από την Ταϊπέι και ο Γάλλος Κουεντέν Ρομπινό. Η Ενεμπόν βρίσκεται τώρα στην 3η θέση της βαθμολογίας με 15 βαθμούς, έναν λιγότερο από τις πρωτοπόρους Σαρτρ και Ανζέ.

Στο πρόγραμμα των δύο κορυφαίων Ελλήνων αθλητών ξαναμπαίνει τώρα το Τσάμπιονς Λιγκ. Μεθαύριο αρχίζει ο 2ος γύρος των ομίλων και υπενθυμίζουμε ότι η Μπορούσια του Γκιώνη και η Ενεμπόν του Κρεάνγκα είναι μαζί στο γκρουπ D.

Ο Κρεάνγκα πρόκειται να μείνει περισσότερες από 10 ημέρες στο εξωτερικό, καθώς το Σάββατο πάει στην Αυστρία για το παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής με τη Βάλτερ Βελς, την ερχόμενη Τρίτη υπάρχει νέο ματς για τη γαλλική λίγκα και στις 28 του μήνα η επόμενη αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μπορούσια στη Γερμανία. Ο 42άχρονος πρωταθλητής μας προπονείται κανονικά και η συμμετοχή του στο πρόγραμμα της ομάδας δείχνει ότι μάλλον δεν θ’ αργήσει η μέρα, που θα επανέλθει στους αγώνες.

Ο Γκιώνης φεύγει αύριο για το Ντίσελντορφ κι από εκεί θα πάει με την ομάδα του στο Γκρότζισκ της Πολωνίας για την αναμέτρηση με την Μπογκόρια το βράδυ της Παρασκευής. Η πρωτοπόρος του γκρουπ D, αλλά και της Μπουντεσλίγκα, θα επανέλθει την Κυριακή στα ματς του γερμανικού πρωταθλήματος και τη μεθεπόμενη Παρασκευή έχει τη συνάντηση για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Ενεμπόν. Το βαρύ πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα το άλλο Σαββατοκύριακο και το φινάλε του 1ου γύρου του γκρουπ στο Τσάμπιονς Λιγκ, στις 5 Δεκεμβρίου εντός έδρας με τη Βάλτερ Βελς. Την ίδια μέρα η Ενεμπόν, που κυνηγά τη 2η προνομιούχο θέση, θα παίξει με τη Μπογκόρια τη Γαλλία.



Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: LIVE το Game 2 της σειράς των playoffs της Euroleague
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Δ. Γιαννακόπουλος: Επέστρεψε στο ΟΑΚΑ και γνώρισε την αποθέωση!
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
Επίσημη η παραμονή του Τσάβι στην Μπαρτσελόνα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved