Καταδύσεις: Ο Φυρίγος για τις εγκαταστάσεις της Εθνικής

Καταδύσεις: Ο Φυρίγος για τις εγκαταστάσεις της Εθνικής

Για την απόφαση που επιτρέπει στην Εθνική να προετοιμάζεται στον Άγιο Κοσμά ενόψει μιας απαιτητικής χρονιάς, που ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται προ Ολυμπιακή, με αποκορύφωμα τη συμμετοχή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Καζάν, μίλησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός των καταδύσεων, Πέτρος Φυρίγος.

«Σίγουρα είναι πολύ σημαντικό για εμάς να έχουμε το χώρο μας, μετά και από ότι είχε γίνει με τον τραυματισμό του Μιχάλη Φαφαλή. Κάποια πράγματα όμως πρέπει να γίνουν άμεσα. Έχουν εκταμιευτεί 60.000 ευρώ και ακόμη δεν έχει προκυρηχθεί ο διαγωνισμός για την αγορά των σανιδιών που χρειαζόμαστε για να κάνουμε τη στοιχειώδη προπόνηση. Υπάρχουν λάμπες σπασμένες, κακός φωτισμός και το σημαντικότερο είναι ότι αγωνιζόμαστε εδώ και δύο χρόνια σε κρύο νερό, χειμώνα-καλοκαίρι. Επιπλέον, πρέπει να υπάρξει και ο κατάλληλος τεχνικός εξοπλισμός για να προπονούμαστε εξειδικευμένα σε ασκήσεις, όπου τώρα δεν έχουμε κάν τη δυνατότητα. Με τέτοιου είδους συνθήκες δε μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις προπονήσεις μας ούτε καν στοιχειωδώς. Είναι ήδη Νοέμβρης και έχουμε από τον Ιούλιο που έχουμε επισημάνει τη σοβαρότητα της κατάστασης. Ευελπιστώ ότι θα γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, δε μένει και πολύς χρόνος μέχρι να αρχίσουν οι επίσημες διοργανώσεις», είπε.

Νεαροί αθλητές, όπως ο Μιχάλης Φαφαλής, εγκατέλειψαν την ενεργό δράση, μην αντέχοντας τις υπάρχουσες συνθήκες. Ο Πέτρος Φυρίγος, που έχασε εν μέσω της προετοιμασίας έναν σημαντικό για την Εθνική ομάδα αθλητή σχολιάζει: «Ο Μιχάλης ήταν ένας αθλητής που είχε πολύ μέλλον. Έπειτα και από την 11η θέση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, ακόμα και από την είσοδο στον τελικό των Συγχρονισμένων Καταδύσεων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου με τον Στέφανο Παπαρούνα, έχασα ένα βασικό στέλεχος της ομάδας που θα προετοιμαζόταν για τις μεγάλες διοργανώσεις και αυτό είναι κάτι που με λυπεί ιδιαίτερα».

Σε σχέση με την αγωνιστική απραξία του τελευταίου χρόνου και τις ματαιώσεις πολλών αγώνων λόγω οικονομικών προβλημάτων και έλλειψη κολυμβητηρίων, το 2015 προβλέπεται μεστό σε διοργανώσεις για τις καταδύσεις. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός σημειώνει: «Πέρισυ για εμάς ήταν μια τραγική χρονιά. Φέτος έχουμε πάρει διαβεβαιώσεις ότι θα κάνουμε κάποιους διεθνείς αγώνες. Υπάρχουν μίτινγκ τον Φεβρουάριο στο Αιντχόβεν, τον Απρίλιο στη Δρέσδη, το Ευρωπαϊκό Α΄ κατηγορίας στο Μπακού και Β’ κατηγορίας στη Μόσχα. Επιπλέον έπειτα από 3 χρόνια, θα γίνει και το Μεσογειακό Κύπελλο, διοργάνωση ιδιαίτερα σημαντική για εμάς. Όλα αυτά βέβαια, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για το Παγκόσμιο του Καζάν το ερχόμενο καλοκαίρι. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αξιοπρεπείς εμφανίσεις».



Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Eurojackpot: Αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση των 63 εκατ. ευρώ
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για κατάργηση του VAR!
Ρεπόρτερ της ΕΡΤ κατά Τερίμ: «Το είχα πει ότι δεν θα πήγαινε καλά η ομάδα»
Ρεπόρτερ της ΕΡΤ κατά Τερίμ: «Το είχα πει ότι δεν θα πήγαινε καλά η ομάδα»
Παναθηναϊκός: Και επίσημα παρελθόν ο Φατίχ Τερίμ - Το «αντίο» του Τούρκου
Παναθηναϊκός: Και επίσημα παρελθόν ο Φατίχ Τερίμ - Το «αντίο» του Τούρκου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved