Διαθεσόπουλος: «Υπάρχει μέλλον στη συγχρονισμένη κολύμβηση»
Αισιόδοξος για το μέλλον της συγχρονισμένης κολύμβησης στη χώρα μας εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος.
Ο ισχυρός άνδρας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της, αναφέρθηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κορασίδων Α’ Συγχρονισμένης Κολύμβησης το οποίο ολοκληρώθηκε στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαϊδαρίου με πρωταθλητή τον ΑΝΟ Μεταμόρφωσης: «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος καθώς ολοκληρώθηκαν σε εσωτερικό επίπεδο τα πρωταθλήματα της συγχρονισμένης κολύμβησης, παρά τις δυσκολίες όσον αφορά στον οικονομικό τομέα, σε θέματα κολυμβητηρίων και οργάνωσης των ομάδων. Η συγκεκριμένη διοργάνωση απέδειξε πως η συγχρονισμένη κολύμβηση έχει μέλλον, καταφέρνοντας μια άκρως πετυχημένη και ανοδική πορεία. Συγχαίρω όλα τα σωματεία που παρά τις αντίξοες συνθήκες κρατούν τις ομάδες τους σε υψηλό επίπεδο, εδώ και στην περιφέρεια. Αυτό οφείλεται στην προσπάθεια και στην αυταπάρνηση των ανθρώπων που αγαπούν τα σωματεία και το ίδιο το άθλημα. Όλες οι ομάδες είναι άξιες συγχαρητηρίων, καθώς έχουμε πάρα πολύ καλό υλικό σε αυτές τις κατηγορίες και αδιαμφισβήτητα υπάρχει μέλλον».
Ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος συνεχάρη, προσωπικά, και την πρωταθλήτρια ομάδα του ΑΝΟ Μεταμόρφωσης: «Χρίζει ιδιαίτερων συγχαρητηρίων η ομάδα της Μεταμόρφωσης που κατάφερε να πάρει το χρυσό σε όλα τα αγωνίσματα. Εύχομαι καλό καλοκαίρι στα παιδιά και σε όλο τον κόσμο, ευελπιστώντας του χρόνου τα πράγματα να είναι ακόμα καλύτερα. Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που φιλοξένησαν αυτή τη διοργάνωση. Έκαναν τα πλείστα όσα για την επιτυχία των αγώνων. Εύχομαι καλή επιτυχία στα παιδιά των εθνικών ομάδων στο Πανευρωπαϊκό του Βερολίνου, στο Παγκόσμιο του Ελσίνκι και στο Μεσογειακό Κύπελλο το Σεπτέμβριο στην Αλεξανδρούπολη».
Δηλώσεις έκανε και ο έφορος στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης, Δημήτρης Φαραντούρης: «Ήταν εξαιρετική διοργάνωση με αρκετά ταλέντα, τα οποία θα πλαισιώσουν την εθνική ομάδα για το Μεσογειακό Κύπελλο». Τέλος, η ομοσπονδιακή προπονήτρια Μαρία Θηβαίου υπογράμμισε: «Τα κορίτσια απέδειξαν πως η συγχρονισμένη κολύμβηση παραμένει σταθερά μεγάλη δύναμη, καθώς δεν λείπει κάτι στις υλικοτεχνικές υποδομές των σωματείων. Ήταν η τελευταία διοργάνωση για φέτος και ευτυχώς όλα πήγαν καλά».