Δρίκος: «Θέλουμε την πρόκριση»

Δρίκος: «Θέλουμε την πρόκριση»

Ο τεχνικός της Εθνικής ομάδας υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν είναι φαβορί, όμως, θέλει να προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και αυτό θα επιδιώξει.

Άκουσε χαμογελώντας τις τοποθετήσεις των τριών συναδέλφων του, κι αφού τους καλωσόρισε στην «καυτή Αθήνα» που θα φιλοξενήσει «έναν καυτό όμιλο», όπως χαρακτηριστικά είπε, φρόντισε να αποδείξει ότι κι αυτός ξέρει καλά τα mind games υπενθυμίζοντας στον Φλάβιο Γκουλινέλι ότι στη βαθμολογία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας η Ελλάδα είναι πιο κάτω τόσο από την Σλοβακία όσο και από την Εσθονία.

«Είμαστε εδώ όμως για να αλλάξουμε αυτό…», πρόσθεσε με νόημα ο Ομοσπονδιακός τεχνικός που εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Δρίκου:

«Υπάρχει ένας αδιάψευστος μάρτυς της δυναμικότητας των ομάδων και είναι η ευρωπαϊκή κατάταξη των ομάδων. Σε αυτή την κατάταξη η Ελλάδα είναι κάτω από την Σλοβακία, που είναι επιπέδου World League και από ην Εσθονία. Προφανώς εμείς είμαστε εδώ για να δούμε, πώς θα αλλάξει αυτή η κατάσταση. Το πρώτο τουρνουά ήταν σα να μην έγινε. Οι πρώτες ομάδες είναι ισόβαθμες, η Ουγγαρία είναι επικίνδυνη για όλες τις ομάδες και οι ομάδες γνωρίζονται λίγο καλύτερα μεταξύ τους».

Σε ερωτήσεις που του έγιναν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός απάντησε:

Είναι μονόδρομος για την Εθνική η πρόκριση της στα τελικά του Ευρωβόλεϊ:

«Για μας είναι σημαντικό να γίνουν καλά παιχνίδια και τα πολλά νεαρά παιδιά που έχουμε να γεμίζουν εμπειρίες. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει, θα βρούμε μπροστά μας το αποτέλεσμα του τουρνουά. Προφανώς αν έχουμε μια επιτυχία θα επισπεύσουμε λίγο την βελτίωση του αθλήματός μας. Δεν βλέπω τον λόγο να φέρουμε την καταστροφή αν δεν βγούμε πρώτοι.

Έχουμε 5 αθλητές στην 12αδα που πέρσι έπαιζαν στην Εθνική εφήβων. Δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε αν πούμε ότι η νίκη είναι μονόδρομος. Γίνεται μια προσπάθεια που το επίπεδό της είναι πάνω από το επίπεδο του ελληνικού βόλεϊ Τα προβλήματα που υπάρχουν, τα ξέρουμε όλοι. Όμως τα παιδιά είναι σχεδόν όλα εδώ. Έχει γίνει μια καλή προσπάθεια αυτές τις τρεις εβδομάδες. Παίξαμε φιλικά, έχουμε μια ομάδα οργανωμένη, με φροντιστή και τιμ μάνατζερ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι μας έλειψε κάτι. Προφανώς υπάρχουν πράγματα που θα μπορούσαν να γίνονται καλύτερα, αλλά όταν δεν υπάρχουν χρήματα δεν λύνονται όλα τα προβλήματα».

Για την στήριξη που περιμένει από τον κόσμο:

«Νομίζω ότι το ελληνικό βόλεϊ είναι πιο σημαντικό για τον ελληνικό αθλητισμό από ό,τι η κοινωνία νομίζει και από ό,τι το ίδιο το βόλεϊ νομίζει. Μερικές φορές στις κοινωνίες υπάρχουν υπόγεια ρεύματα και ένα τέτοιο είναι η αγάπη του αθλητικού κόσμος προς το βόλεϊ. Θα ήθελα εγώ και οι αθλητές μου, αυτό το υπόγειο ρεύμα να έρθει εδώ για να δει ωραία παιχνίδια. Να γεμίσει το γήπεδο και να παροτρύνει την ομάδα. Αυτό θα είναι η πιο σημαντική νίκη από όλες τις άλλες».

Για την χαρακτηρισμό του φαβορί που έδωσε στην Ελλάδα ο προπονητής της Σλοβακίας, Φλάβιο Γκουλινέλι:

«Είναι μια τακτική του αντίπαλου προπονητή να μας μεταφέρει το ψυχολογικό βάρος, που δεν μεταφέρεται γιατί η Σλοβακία έχει μια πολύ καλή ομάδα. Έχει επενδύσεις στις εθνικές ομάδες, οργάνωσε προκριματικά παγκοσμίου, προκριματικά ευρωπαϊκού και συμμετέχει στο World League. Θα έλεγα ότι είναι μια άστοχη πάσα που θα την αποφύγουμε.

Απέναντι στην Σλοβακία, η αλήθεια είναι ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι . Από εκεί και πέρα είχαν έναν τραυματισμό και η απουσία του ήταν δύσκολο να καλυφθεί σε μια μέρα. Επίσης είναι πιθανό να είχαν εκτονωθεί από τη νίκη που έκαναν με την Εσθονία, στην οποία ήταν πολύ καλοί. Αυτό όμως δεν λέει τίποτα. Όλα ξεκινούν από την αρχή και βλέπουμε τα παιχνίδια ένα, ένα».

Για την απουσία του Κώστα Προύσαλη:

«Είναι σαφές ότι δεν τον κάλεσα. Αν τον καλούσα και δεν ερχόταν, θα είχαμε άλλες διαδικασίες. Όταν οι αθλητές περνάνε κάποια ηλικία και παίζουν σε πρωταθλήματα που είναι δύσκολα, δίνουν μεγάλη σημασία θα διαχειριστούν το σώμα τους, γιατί αυτό είναι πηγή παραγωγής χρημάτων για αυτούς. Την επαγγελματική προσοχή που δίνει κάποιος στο κορμί του, εγώ σαν προπονητής οφείλω να την σεβαστώ. Ας περάσουμε στον τελικούς και έχουν γνώση οι φύλακες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την Εθνική ομάδα, όπου μπορούμε και όσο μπορούμε».



Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Stoiximan Super League: Τα ντέρμπι «παίζουν» στην COSMOTE TV
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Αναβλήθηκε το Παναθηναϊκός AKTOR - Προμηθέας λόγω του ΑΕΚ-Ολυμπιακός
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved