Καλμαζίδης: «Ακόμη στην αρχή»

Καλμαζίδης: «Ακόμη στην αρχή»

Έναν μικρό απολογισμό για την παρουσία της Εθνικής Βόλεϊ Γυναικών στο 1ο τουρνουά του 4ου προκριματικού ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος έκανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιάννης Καλμαζίδης.

Όπως γράφεται στην ιστοσελίδα της ΕΟΠΕ:

«Ανέφερε πως τα κορίτσια πρέπει να εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που τους δίνονται να αγωνιστούν με δυνατές ευρωπαϊκές ομάδες και τόνισε πως ακόμα και οι ήττες αποφέρουν κέρδη για την ελληνική ομάδα.

"Είμαστε ακόμα στο πρώτο στάδιο του ταξιδιού φέτος με την Εθνική ομάδα. Δεν έχουμε πολλές μέρες που έχουμε μαζευτεί και ξεκινήσαμε τα παιχνίδια αρκετά γρήγορα σε σχέση με την προετοιμασία. Το ξέραμε αυτό, ξέραμε ότι αυτός ο όμιλος είναι πάρα πολύ δύσκολος και οι πιθανότητες να πάμε στον επόμενο γύρο είναι πολύ μικρές.

Είχαμε σχεδιάσει να κερδίσουμε κάποια πράγματα από αυτά τα δύο τουρνουά πρόκρισης, ώστε να μπούμε στη Euro League λίγο πιο έτοιμοι. Όταν παίζεις με τέτοιες ομάδες, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, και στη Euro League με Πολωνία, Γερμανία, Ισπανία, μιλάμε για ομάδες με πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να εκμεταλλευόμαστε αυτές τις ευκαιρίες που έχουμε να παίζουμε μαζί τους και να κερδίζουμε μέσα από αυτά τα παιχνίδια. Και νομίζω ότι κερδίζουμε, έστω και χάνοντας μερικές φορές. Βλέπεις τι χρειάζεται για να φτάσεις εκεί ψηλά.

Τα πράγματα είναι περίπου όπως τα είχα υπολογίσει πριν παίξουμε. Το ευχάριστο είναι πως σιγά-σιγά παίζαμε καλύτερα. Αν σκεφτείς το πρώτο παιχνίδι που δεν μας άφησαν καν να μπούμε στο παιχνίδι οι Βουλγάρες, το επόμενο ήταν καλύτερο και με την Πορτογαλία ακόμα καλύτερο. Βέβαια, άλλος αντίπαλος, αλλά νομίζω πως σιγά-σιγά αν χτίσουμε πάνω σε αυτό, θα έχουμε κάποιο κέρδος".

Για την προοπτική αυτής της ομάδας τα επόμενα χρόνια, είπε: "Πιστεύω πως υπάρχει μία μεγάλη βάση στα νεαρότερα κορίτσια. Ήδη ο μέσος όρος σε αυτήν την ομάδα είναι πολύ χαμηλός. Πιστεύω στα επόμενα 3-4 χρόνια, αν και εφόσον δουλέψουν τα κορίτσια στις ομάδες τους και στην Εθνική ομάδα βέβαια, κι έχουν την ανάλογη εξέλιξη, θα έχουμε μία πολύ καλή βάση με πολλά κορίτσια, που έχουν και τα σωματικά προσόντα και παραστάσεις αρκετές. Έχουμε τα κορίτσια από την πρώην κορασίδων, που είχε πολύ καλή παρουσία στο παγκόσμιο, κάποια άλλα κορίτσια που είναι στο εξωτερικό, η Νομικού, η Γενιτσαρίδη, και από εδώ η Βασιλαντωνάκη. Απλώς είναι λίγο νωρίς ακόμα".

Από την πλευρά των διεθνών, η Κατερίνα Γιώτα, που έκανε ένα πολύ καλό τουρνουά, ιδιαίτερα στα παιχνίδια με το Αζερμπαϊτζάν και την Πορτογαλία, επισήμανε τη βελτίωση της Εθνικής από παιχνίδι σε παιχνίδι.

"Νομίζω ότι μετά τις δέκα ημέρες προπονήσεων που είχαμε, ξεκινήσαμε ως μία ομάδα. Φάνηκε στο τουρνουά ότι παιχνίδι με παιχνίδι είχαμε μία σχετική βελτίωση. Αυτό σημαίνει ότι σίγουρα χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να βρεθούμε ως ομάδα και να ξέρει η καθεμία τι πρέπει να κάνει μέσα στο γήπεδο, οπότε νομίζω ότι σίγουρα το τουρνουά στο Αζερμπαϊτζάν θα είναι πολύ καλύτερο για εμάς. Είναι σημαντικό να παίρνουμε παιχνίδια ως ομάδα για να βρει η καθεμία το ρόλο της".

Για τη βελτίωσή της μετά το ματς της πρεμιέρας με τη Βουλγαρία, ανέφερε: "Σίγουρα αλλάζει και ο αντίπαλος, μην το ξεχνάμε αυτό. Όλες μας δείξαμε βελτίωση από ματς σε ματς".

Για τις πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής, δήλωσε: "Βόλεϊ παίζουμε, γυναίκες είμαστε, όλα μπορούν να συμβούν. Εμείς πάμε για το καλύτερο, χωρίς άγχος, χωρίς πίεση. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι, μόνο να κερδίσουμε έχουμε από αυτό το τουρνουά. Σίγουρα οι άλλες ομάδες είναι πολύ πιο έτοιμες, ακόμα και η Πορτογαλία φάνηκε πιο έτοιμη από το πώς ξεκίνησε το τουρνουά αυτό. Νομίζω πως ήταν πολύ σημαντική αυτή η νίκη που κάναμε"».



NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
NBA: Πήραν πίσω το πλεονέκτημα οι Σέλτικς, αντίδραση από Λέικερς - Οι Θάντερ ετοιμάζουν «σκούπα»
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (28/04) - «Τίτλος για έναν» στο ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
Έκτη στο Diamond League η Τζένγκο
Super League: Ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με φόντο τη στέψη ή την παράταση - Το πρόγραμμα και η βαθμολογία
Super League: Ντέρμπι ΠΑΟΚ - ΑΕΚ με φόντο τη στέψη ή την παράταση - Το πρόγραμμα και η βαθμολογία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved