Εθνική Γυναικών: Τέσσερις πολίστριες για Ουγγαρία και Ισπανία

Εθνική Γυναικών: Τέσσερις πολίστριες για Ουγγαρία και Ισπανία

Τέσσερις πολίστριες της Εθνικής Γυναικών μίλησαν για τη σπουδαία νίκη επί της Ουγγαρίας και την επόμενη κρίσιμη αναμέτρηση με την Ισπανία.

Αναλυτικά, τα όσα είπαν στην επίσημη ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας:

Άλκηστη Αβραμίδου

«Στη Βαρκελώνη το Σάββατο δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για εμάς. Πάμε για τη νίκη, ώστε να προκριθούμε στο Πεκίνο. Η Ισπανία είναι μια πιο έτοιμη και δουλεμένη ομάδα. Εμείς θα πάμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό και να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας. Μου αρέσει που σαν ομάδα βγάζουμε μια φρεσκάδα και έχουμε κάποια πάρα πολύ καλά διαστήματα στο παιχνίδι μας, αλλά από την άλλη πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη σε κάποια σημεία των αγώνων μας, ώστε να πάμε ακόμη καλύτερα.

Όσον αφορά τα νέα κορίτσια που μπήκαν στην ομάδα, έχω να πω πως όλα αυτά τα παιχνίδια τις βοηθάνε να βελτιώνονται συνεχώς. Βλέπω πως ανταπεξέρχονται πάρα πολύ καλά και πως έχουν πολύ μέλλον. Όλες μαζί με σκληρή δουλειά και προπόνηση θα φτιάξουμε ένα συμπαγές σύνολο, το οποίο μας λείπει τώρα».

Ηλέκτρα Ψούνη

«Στο ματς με την Ουγγαρία δείξαμε όρεξη και θέληση για νίκη και τα καταφέραμε. Όμως πρέπει να διορθώσουμε μερικά πράγματα, κυρίως σε άμυνα και παίκτρια παραπάνω, ώστε να έχουμε ελπίδες στην Ισπανία. Εκεί θέλουμε μόνο νίκη και να πάρουμε μια ρεβάνς για τον περσινό μας αποκλεισμό, που μας στέρησε τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ήταν ένα μεγάλο πλήγμα τότε για όλες μας και δεν το έχουμε ξεχάσει. Θέλουμε πολύ να είμαστε εμείς τώρα αυτές που θα πανηγυρίσουν την πρόκριση στα τελικά του Πεκίνου μες στην έδρα τους. Παρά τις δυσκολίες θα μπούμε στο παιχνίδι και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για τη νίκη».

Φιλιώ Μανωλιουδάκη

«Στόχος μας από την αρχή ήταν να δούμε αυτά τα παιχνίδια ως προετοιμασία για το καλοκαίρι, ώστε να είμαστε σε καλή κατάσταση στο Παγκόσμιο της Βαρκελώνης, που είναι και ο βασικός μας στόχος για φέτος. Εκεί θα πάμε ως κάτοχοι του τροπαίου και αυτό μας δημιουργεί ένα σχετικό άγχος. Θέλουμε πολύ δουλειά ακόμη μέχρι τότε βέβαια.

Θα ήταν πολύ καλό να προκριθούμε στα τελικά του Γουόρλντ Λιγκ στο Πεκίνο, ώστε να έχουμε ανταγωνιστικά ματς. Για να το καταφέρουμε αυτό όμως θα πρέπει να νικήσουμε στην έδρα της την Ισπανία το Σάββατο, οπότε αυτός είναι ο στόχος μας τώρα. Θα πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι στα ίσια. Η Ισπανία διαθέτει μία πιο έτοιμη ομάδα από εμάς, αλλά αυτό νομίζω πως δε σημαίνει κάτι. Όπως ήρθαν και μας κέρδισαν εδώ, το ίδιο θα πάμε να κάνουμε κι εμείς.

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι μπήκαν αρκετά νέα κορίτσια στην ομάδα. Ακολουθεί μια γενιά με παίκτριες που έχουν πολλά να πάρουν από εμάς τις μεγαλύτερες, όπως κι εμείς απ’ αυτές, αφού διαθέτουν φρεσκάδα και διαφορετικότητα στο παιχνίδι τους».

Χριστίνα Τσουκαλά

«Ήταν μια καλή εμφάνιση από εμάς. Δείξαμε κουρασμένες στο τέλος αλλά ευτυχώς φτάσαμε στη νίκη. Δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι, αν και η Ουγγαρία είχε έρθει εδώ με αρκετές αλλαγές. Επίσης, ήταν μια καλή ευκαιρία να παίξουμε όλες μαζί, γιατί είμαστε πολύ ανανεωμένη και νεανική ομάδα. Μπήκαν πολλές νέες παίκτριες στην Εθνική, που θα βελτιώνονται συνεχώς παιχνίδι με παιχνίδι.

Τώρα ακολουθεί το δύσκολο ματς στη Βαρκελώνη με την Ισπανία. Στόχος δε θα έλεγα πως είναι η νίκη απαραίτητα, αν και καλό θα ήταν θα συμμετέχουμε στα τελικά του Γουόρλντ Λίγκ στο Πεκίνο. Πάμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στο σαββατιάτικο παιχνίδι, απέναντι σε μία πολύ δυνατή αντίπαλο. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα εκεί, αλλά θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».



Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Παναθηναϊκός AKTOR - Μακάμπι και τη Μαρία Σάκκαρη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved