Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ: Με Δανία στον τελικό η Ισπανία
Η Δανία θα είναι η αντίπαλος της Ισπανίας στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ που διεξάγεται την Κυριακή (27/1, 18:15) στο στο Παλάου Σαν Ζόρντι της Βαρκελώνης.
Οι Σκανδιναβοί σφράγισαν το δικό τους εισιτήριο, κερδίζοντας επιβλητικά με 30-24 την Κροατία στον 2ο ημιτελικό. Μεγάλο ματς από τον τερματοφύλακα της Λόβεν Νίκλας Λάντιν με 16 επεμβάσεις και ποσοστό 40%, αλλά και τους Έγκερτ (9 γκολ) και Νόντεσμο (5 γκολ), ενώ ο μεγάλος αστέρας Μίκελ Χάνσεν παρότι περιορίστηκε στο ένα γκολ ήταν πολύ ουσιαστικός και πολύ καλός στις ασίστ. Από τους Κροάτες που αναγκάστηκαν από την αρχή του ματς (6-1 στο 10' ,7-2, 10-4 18') να κυνηγούν το σκορ ξεχώρισαν οι Μπίσανιτς (7 γκολ) και Ντούβνιακ (4 γκολ). Η ομάδα των Βαλκανίων έφτασε μόλις μέχρι τα δύο γκολ (16-14 στο 32') διαφορά, αλλά δεν κατάφερε να αντέξει στον ίδιο ρυθμό με τους Δανούς να έχουν τρομερή φυσική κατάσταση και περισσότερες επιλογές και να «καθαρίζουν» το ματς στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν μετέτρεψαν το 23-20 (50') σε 26-20 (54') και 28-22 (57').
Η Δανία θα φτάσει για Τρίτη φορά στην ιστορία της στον μεγάλο τελικό με στόχο να.... σπάσει την κατάρα και να πάρει το χρυσό, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εξασφάλισε ήδη το 9ο μετάλλιο σε μεγάλες διοργανώσεις.
Οι «Ρόλινγκανς» πάντως στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις τους με την Ισπανία (ΕURO 2012, Παγκόσμιο 2011) κέρδισαν ισάριθμες φορές στα ημιτελικά με 25-24 και 28-24 αντίστοιχα.