Στίβος: Συνέντευξη Τύπου για τον 30ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Στίβος: Συνέντευξη Τύπου για τον 30ο Μαραθώνιο της Αθήνας

Την Πέμπτη (20/09) πραγματοποιήθηκε Συνέντευξη Τύπου από τον ΣΕΓΑΣ για τον 30ο Διεθνή Μαραθώνιο της Αθήνα, ο οποίος είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και θα διεξαχθεί την Κυριακή (11/10).

Στην Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν και μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Βασίλης Σεβαστής, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου, Κώστας Παναγόπουλος, η αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Άννα Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ, Κωνσταντίνος Λουρόπουλος, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ιορδάνης Λουίζος, και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Νίκος Καραχάλιος.

Οι διοργανωτές ανακοίνωσαν λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν να γιορτάσουν τόσο την 30η επέτειο, όσο και τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την γέννηση του Γρηγόρη Λαμπράκη. Παράλληλα φέτος συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της AIMS. Ο Μαραθώνιος της Αθήνας τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας και της UNESCO, αναδεικνύοντας την ιστορική σημασία, την προσφορά στην ειρήνη και την φιλία των λαών.

«Αισιοδοξούμε για τη διοργάνωση ενός μεγαλύτερου αγώνα φέτος και -γιατί όχι- και ακόμη καλύτερου από πέρυσι», είπε ο κ.Σεβαστής και πρόσθεσε: «Η συνεργασία με όλους τους θεσμικούς εταίρους, παρά την εναλλαγή των προσώπων στις θέσεις τους, ήταν καλή όλα αυτά τα χρόνια και φιλοδοξούμε να συνεχιστεί το ίδιο αρμονικά».

Από την πλευρά της η υπουργός Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, αφού μίλησε για τις αξίες που πρεσβεύει ο Μαραθώνιος της Αθήνας, ο οποίος πλέον έχει γίνει θεσμός και συνδυάζει τον Αθλητισμό με τον Πολιτισμό, τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο αγώνας καταφέρνει να συγκεντρώνει στην Αθήνα τα βλέμματα όλου του κόσμου. Για το Υπουργείο μας αποτελεί ένα σοβαρό τουριστικό μοχλό ανάπτυξης και για το λόγο αυτό βοηθούμε στην προβολή του σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου. Μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία μίας τουριστικής διαδρομής της Αθήνας και της Αττικής, ώστε να αφήσουμε πίσω τα σημάδια της οικονομικής κρίσης. Μόνο μέσα από τέτοιες δράσεις μπορούμε να αλλάξουμε την εικόνα τα χώρας μας στο εξωτερικό. Ο αγώνας είναι δύσκολος, αλλά θα τα καταφέρουμε».

Ο δήμαρχος Αθήνας επισήμανε από την πλευρά του: «Η συμμετοχή στον Μαραθώνιο της Αθήνας αποτελεί για χιλιάδες δρομείς όνειρο ζωής. Εμείς έχουμε υποχρέωση να προβάλλουμε την Αθήνα, που παρά την οικονομική κρίση παραμένει μία πόλη ζωντανή, φιλική, φιλόξενη και βέβαια πολύ ενδιαφέρουσα, που πρέπει όλοι να γνωρίσουν».

Ο Κώστας Παναγόπουλος έδωσε από την πλευρά του χρήσιμες πληροφορίες για τον αγώνα και τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα τον πλαισιώσουν. Όπως είπε, φέτος η διοργάνωση, στην οποία θα πάρουν μέρος αθλητές και αθλήτριες από 90 χώρες, είναι πιο απαιτητική από κάθε άλλη χρονιά. Εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις, που είναι η διεθνής έκθεση EXPO στο Ζάππειο, την τελετή έναρξης στον Τύμβο του Μαραθώνα, το διεθνές συμπόσιο της AIMS και βέβαια το Μαραθώνιο και τους λαϊκούς αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ, έχουν προγραμματιστεί ακόμη, τρεις ημέρες πριν τον αγώνα, συνάντηση-συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης με βασικό ομιλητή το Βασίλη Βασιλικό στο Δήμο Μαραθώνα. Την επόμενη βραδιά (Παρασκευή) θα γίνει ειδική εκδήλωση από κοινού με την AIMS, όπου μεταξύ άλλων θα βραβευτούν γνωστά πρόσωπα του παγκόσμιου αθλητικού κινήματος που βοήθησαν στην ανάπτυξη του Μαραθωνίου, τα οποία όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα βραβευτούν γνωστά ονόματα που θα εκπλαγούν πολλοί». Επίσης πρόσθεσε ότι για φέτος η οργανωτική επιτροπή έχει θέσει στόχο να επιτευχθούν δύο ρεκόρ, το πρώτο να καταρριφθεί η κορυφαία επίδοση της διαδρομής και το δεύτερο ο αριθμός συμμετοχής αθλητών και αθλητριών.

Σε ερωτήσεις που έγιναν στους διοργανωτές του ΣΕΓΑΣ, έγινε γνωστό ότι κάθε χρόνο ο Μαραθώνιος είναι κερδοφόρος και το ποσό που αποκομίζει η ομοσπονδία το επενδύει και πάλι στον αγώνα. Πέρυσι το όφελος ήταν της τάξης των 300.000 ευρώ. Για φέτος ο προϋπολογισμός του Μαραθωνίου ανέρχεται στο 1.600.000 ευρώ και τα χρήματα αυτά θα καλυφθούν από τους ίδιους τους δρομείς και την Πολιτεία που χρηματοδοτεί την προβολή του αγώνα στο εξωτερικό. Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είπε χαρακτηριστικά ότι η ΓΓΑ δεν έχει συνεισφέρει όλα αυτά τα χρόνια ούτε ένα ευρώ.

Τέλος ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι οι εργαζόμενοι (32) από το τακτικό προσωπικό της ομοσπονδίας κοστίζουν για την υπερωριακή τους απασχόληση τις ημέρες του αγώνα το ποσό των 80.000 ευρώ. «Η αμοιβή σε σχέση με το έργο είναι συμβολική», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι για το Μαραθώνιο απαιτείται μία επαγγελματική δουλειά και δεν μπορεί να βγει σε πέρας η διοργάνωση μόνο με εθελοντές.



ΑΕΚ: Εξώδικο της ΠΑΕ στην ΕΠΟ - Ζητάει δήλωση ειλικρινούς μεταμέλειας για την υπόθεση Λανουά
ΑΕΚ: Εξώδικο της ΠΑΕ στην ΕΠΟ - Ζητάει δήλωση ειλικρινούς μεταμέλειας για την υπόθεση Λανουά
Τα ντέρμπι ΑΕΚ-Άρης και Ίντερ-Μίλαν έρχονται στην COSMOTE TV
Τα ντέρμπι ΑΕΚ-Άρης και Ίντερ-Μίλαν έρχονται στην COSMOTE TV
ΠΑΟΚ: Η ΠΑΕ παρέδωσε στον ΑΣ το μνημόνιο συνεργασίας για τη Νέα Τούμπα
ΠΑΟΚ: Η ΠΑΕ παρέδωσε στον ΑΣ το μνημόνιο συνεργασίας για τη Νέα Τούμπα
Μίκαελ Σουμάχερ: «Δεν νομίζω ότι θα τον ξαναδούμε ποτέ» - Φίλος του Γερμανού τελειώνει κάθε ελπίδα
Μίκαελ Σουμάχερ: «Δεν νομίζω ότι θα τον ξαναδούμε ποτέ» - Φίλος του Γερμανού τελειώνει κάθε ελπίδα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved