Τρεις «γαλανόλευκες» προκρίσεις σε τελικούς στο Λινιάνο

Τρεις «γαλανόλευκες» προκρίσεις σε τελικούς στο Λινιάνο

Τρεις προκρίσεις σε τελικούς των αγωνισμάτων τους πανηγύρισαν οι Έλληνες αθλητές τη δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Ανδρών-Γυναικών τεχνικής κολύμβησης στο Λινιάνο της Ιταλίας.

Συγκεκριμένα, στα 50μ. επιφάνεια ο Λουκάς Καρετζόπουλος «τσέκαρε» το εισιτήριο για τον τελικό με τον 6ο καλύτερο χρόνο, τερματίζοντας σε 16.29, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Θωμάς Κόκκινος κατετάγη 11ος με 16.64.

Στον τελικό των 200μ. επιφάνεια Γυναικών με τον 8ο καλύτερο χρόνο, τερματίζοντας σε 1:35.29, πανηγύρισε και η Ειρήνη Δεληγιάννη, όπως και ο Αντώνης Τσουρουνάκης στα 400μ. επιφάνεια ανδρών, καθώς σημειώνοντας χρόνο 3:07.31 κατέκτησε την 6η θέση. Αντίθετα 11ος έμεινε στο ίδιο αγώνισμα ο Αργύρης Βασιλόπουλος με 3:08.31.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά στις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές, ο Βαγγέλης Μαρίνος κατέλαβε την 11η θέση στα 50μ. bifins με επίδοση 20.17, ενώ στον τελικό των 800μ. υποβρύχιο ο Αντώνης Ασκοξυλάκης κατέκτησε την 8η θέση με χρόνο 6:21.02.
Την ίδια ώρα η Δήμητρα Φυργαδιώτη με επίδοση 7:23.84 αναδείχθηκε 11η, μένοντας εκτός τελικού των 800μ. επιφάνεια γυναικών, όπως και η Δωροθέα Ιωαννίδου η οποία «άγγιξε» την πρόκριση στον τελικό των 200μ. bifins γυναικών, ωστόσο με επίδοση 1:53.38 πήρε τελικά την 9η θέση στο σύνολο.

Πανελλήνιο ρεκόρ στη σκυταλοδρομία

Παράλληλα, σημαντική διάκριση σημείωσε η Εθνική ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200μ. η οποία έφθασε μια ανάσα από το χάλκινο, καταλαμβάνοντας ωστόσο τελικά την 4η θέση στον τελικό του αγωνίσματος. Οι Ουίλλιαμ Μπάλντουιν, Αργύρης Βασιλόπουλος, Αντώνης Τσουρουνάκης και Λουκάς Καρετζόπουλος τερμάτισαν σε 5:32.35, επίδοση μάλιστα που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ, βλέποντας για εκατοστά του δευτερολέπτου την πλάτη της Γερμανίας, που συμπλήρωσε το βάθρο με 5:31.68. Το χρυσό μετάλλιο πήγε στη Ρωσία με 5:28.43, ενώ το ασημένιο στο στήθος φόρεσε η Ιταλία με 5:28.98.

Στα 1.500μ επιφάνεια τέλος, ο Γιώργος Παπουτσής έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και με 13:15.48 έμεινε εκτός τελικού ενώ μια ίωση δεν επέτρεψε στη Σοφία Κτενά να πάρει μέρος στα 50μ. άπνοια.



Παναθηναϊκός: Πρώτη προπόνηση για Λαφόν, επιστρέφει ο Κότσαρης
Παναθηναϊκός: Πρώτη προπόνηση για Λαφόν, επιστρέφει ο Κότσαρης
Δεν δέχτηκε μείωση ο Παπανικολάου, παραμένει με την υπάρχουσα συμφωνία στον Ολυμπιακό
Δεν δέχτηκε μείωση ο Παπανικολάου, παραμένει με την υπάρχουσα συμφωνία στον Ολυμπιακό
Εθνική Πόλο Ανδρών: Έκανε τη δουλειά και πέρασε στους «8» του Παγκοσμίου – Αντίπαλος η ισχυρή Ιταλία
Εθνική Πόλο Ανδρών: Έκανε τη δουλειά και πέρασε στους «8» του Παγκοσμίου – Αντίπαλος η ισχυρή Ιταλία
Αν αγαπάς το NBA, το TrenchWork Sports Camp στο ΟΑΚΑ Basketball Arena είναι για εσένα
Αν αγαπάς το NBA, το TrenchWork Sports Camp στο ΟΑΚΑ Basketball Arena είναι για εσένα
©2011-2025 Onsports.gr - All rights reserved