Χαντάβα: «Πέρσι πήραμε το τρόπαιο ως αουτσάιντερ»

Χαντάβα: «Πέρσι πήραμε το τρόπαιο ως αουτσάιντερ»

Η Εύα Χαντάβα, μπορεί φέτος να ζει και να αγωνίζεται στην Ιταλία, ωστόσο πέρσι πανηγύριζε την κατάκτηση του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό.

Η MVP του περσινού τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ γυναικών, Εύα Χαντάβα, αν και πλέον αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα, δεν έχει χάσει την επαφή της με το ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ στην προκειμένη περίπτωση μιλά για τον επικείμενο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας στο βόλεϊ ανάμεσα στην προηγούμενη ομάδα της τον Ολυμπιακό και τον «αιώνιο» αντίπαλο Παναθηναϊκό που είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (7/4).

«Αν και μακριά πλέον από την Ελλάδα, παρακολουθώ τις εξελίξεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε πρώτη φάση αυτό που έχω διαπιστώσει είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν αποτελεί πλέον την ομάδα φόβητρο. Αυτό είναι θετικό για τον Ολυμπιακό που θα κάνει τη δική του προσπάθεια να κατακτήσει το δεύτερο διαδοχικό Κύπελλο Ελλάδας. Και οι ερυθρόλευκες, όμως, είναι μια διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρσι και κατά την άποψή μου θα δούμε έναν τελικό ανάμεσα σε περίπου ισοδύναμους αντιπάλους. Από εκεί και πέρα, ανεξάρτητα από τη δυναμική, σε αυτά τα ματς νομίζω ότι δεν υπάρχουν φαβορί. Πέρσι εμάς όλοι μας έδιναν ως αουτσάιντερ, αλλά πήραμε το τρόπαιο γιατί είχαμε ψυχή και μάλλον το θέλαμε περισσότερο», δήλωσε στο σάιτ της ελληνικής ομοσπονδίας, η Eύα Χαντάβα.

Ερωτηθείσα, εάν θα παίξει ρόλο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός προκρίθηκε, αποκλείοντας την αήττητη πρωταθλήτρια ΑΕΚ, η πρώην «ερυθρόλευκη» είπε: «Καταρχήν πιστεύω ότι οι παίκτριες του Ολυμπιακού ήθελαν να αποδείξουν κάτι στο συγκεκριμένο παιχνίδι και ίσως είχαν μεγαλύτερο κίνητρο νίκης. Όπως και να έχει, το να κερδίζεις μία αήττητη ομάδα σου δίνει άλλη ψυχολογία. Είμαι σίγουρη ότι αποτέλεσε μια τονωτική ένεση εν όψει του τελικού με τον Παναθηναϊκό. Από την άλλη, όμως, ο Ολυμπιακός δεν θα πρέπει να έχει στο μυαλό του αυτή τη μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ, αλλά το πώς θα πάρει το Κύπελλο. Πρέπει να δείξει πάθος, να τα παίξει όλα για όλα και να πέσουν οι τόνοι από τη μεγαλειώδη πρόκριση. Πέρσι πήγαμε στη Σάμο πολύ καλά προετοιμασμένες αγωνιστικά και ψυχολογικά, αφού ο τότε προπονητής μας, Γιάννης Νικολάκης δεν ήθελε να πάρουμε… αέρα αν και στο ρόστερ υπήρχαν σπουδαίες ξένες με μεγάλη εμπειρία».

Ο φετινός Ολυμπιακός που μπορεί να σταθεί για να «χτυπήσει» τον Παναθηναϊκό, ήταν η επόμενη ερώτηση, για να απαντήσει, «Νομίζω ότι τα πιο δυνατά στοιχεία της εφετινής ομάδας είναι το μπλοκ και το σέρβις. Αν καταφέρει ο Ολυμπιακός με σωστή τακτική να πιέσει τον Παναθηναϊκό και να του χαλάσει την υποδοχή, τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο πρώτο βήμα. Εδώ θα ήθελα να συγχαρώ και την Σοφία Κοσμά που το τελευταίο διάστημα έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο στην ομάδα».

Όσον αφορά στην ευχή της για τον τελικό, «Αυτό που θα ήθελα να πω στις παίκτριες του Ολυμπιακού είναι ότι η σεζόν σχεδόν τελείωσε και ουσιαστικά μένει αυτός ο μεγάλος αγώνας για να ανταμείψει τους κόπους τους. Ας παίξουν ελεύθερα, να το διασκεδάσουν και να… βάψουν και αυτό το τρόπαιο ερυθρόλευκο, όπως κάναμε πέρσι στη Σάμο. Η ευχή μου είναι να γίνει ένας τελικός διαφήμιση για το ελληνικό γυναικείο βόλεϊ».



Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Με... Super Χίροου το Μαϊάμι «λύγισε» τους Σέλτικς κι έκανε το break στη Βοστώνη
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Παναθηναϊκός AKTOR – Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Τελικός» για την ισοφάριση στο ΟΑΚΑ - Η ώρα και το κανάλι
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Με πόνους στο στήθος στο νοσοκομείο ο Τέβες
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
Αρχίζει καριέρα προπονητή ο Φαν Πέρσι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved