Ανδρεάδης: «Το πάθος μετράει στα ντέρμπι»

Ανδρεάδης: «Το πάθος μετράει στα ντέρμπι»

Η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στον Παναθηναϊκό δεν θα διαδραματίσει ρόλο στο σαββατιάτικο ντέρμπι του πρωταθλήματος, σύμφωνα με τον Ανδρέα Ανδρεάδη.

Το Σάββατο (17/12) θα διεξαχθεί το «αιώνιο» ντέρμπι της Α1 Βόλεϊ, αλλά προηγείται ο αγώνας της Τετάρτης (14/12) εναντίον της Χάποελ Κφαρ Σάμπα στο Τσάλεντζ Καπ. Σε αυτό το ματς στάθηκε αρχικά ο Ανδρεάδης μιλώντας στο «NovaΣΠΟΡ FM»:

«Είναι το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια αγωνιζόταν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παίζουμε έπειτα από αρκετά χρόνια στο Τσάλεντζ Καπ, το οποίο και ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει δύο φορές. Αντιμετωπίζουμε θεωρητικά μία αδύναμη ομάδα. Αυτή τη στιγμή είμαστε αρκετά καλά. Ερχόμαστε από δύο «καθαρές» νίκες με 3-0 μέσα στον Άρη και με την Λαμία στην έδρα μας και πιστεύω ότι αν είμαστε σοβαροί δεν θα έχουμε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα. Θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη, το οποίο είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει καθώς δεν μετράνε τα σετ αλλά μόνο οι νίκες. Ακόμα και με 3-0 να νικήσουμε θέλουμε ξανά νίκη στο Ισραήλ. Πιστεύω πως θα περάσουμε στην επόμενη φάση. Εκεί στο χιαστί θα είναι μία ομάδα από την Φινλανδία. Πιστεύω ότι είναι υποδεέστερη. Θα καταφέρουμε πάλι να προκριθούμε και από εκεί και έπειτα ξέρουμε ότι θα παίξουμε με την Μόντενα που είναι μία πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Πρωταγωνιστεί στην Ιταλία, διεκδικεί το πρωτάθλημα, είναι μία πάρα πολύ καλή εμπειρία και ποτέ δεν ξέρεις. Όλα κρίνονται στο γήπεδο. Εξαρτάται από την κατάσταση στην οποία θα είμαστε και εμείς και αυτοί».

Στην συνέχεια σχολίασε την απουσία των «ερυθρόλευκων» από το Τσάμπιονς Λιγκ:

«Αν το δω από την πλευρά του ως αθλητής, ναι σίγουρα με στενοχωρεί. Έχω παίξει τα τελευταία επτά χρόνια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αν όμως το δούμε από την πλευρά της διοίκησης δεν θα είχαμε τα φόντα να φτάσουμε στο φάιναλ φορ ή σε κάποια διάκριση με την ομάδα που έχουμε φέτος. Πιστεύω πως δεν μπορούμε να σταθούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ και από την άλλη είναι πάρα πολλά τα έξοδα. Θα χάναμε περίπου στις 100.000 ευρώ, στο παράβολο και στα ταξίδια με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να πληρωθούμε. Η διοίκηση και ο κύριος Μιχάλης Κουντούρης ανέλαβε μια ομάδα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα κατάφερε σε ένα μεγάλο ποσοστό να την εξυγιάνει. Έχει έρθει σε συμφωνία με αρκετούς παίκτες για διακανονισμό. Ευελπιστώ ότι του χρόνου θα είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα και ο στόχος είναι να γυρίσει ξανά η ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και να γίνει ακόμα ισχυρότερη. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε τι κατάσταση θα βρίσκονται. Αν υπάρχει μόνο μία ομάδα η οποία πρωταγωνιστεί, δύσκολα θα επενδύσει κάποιος. Αν είναι ο Ηρακλής ξανά δυνατός, ο Παναθηναϊκός βρει έναν χρηματοδότη, τότε και ο Ολυμπιακός θα επενδύσει παραπάνω χρήματα».

Και τα τωρινά οικονομικά δεδομένα της ομάδας του:

«Για εμάς τα πράγματά σαφώς και είναι καλύτερα συγκριτικά με πέρυσι. Υπάρχει μία ροή χρημάτων, έχουν βελτιωθεί πολύ οι συνθήκες μέσα στο γήπεδο. Δεν ζούμε πια πρωτόγνωρες καταστάσεις. Είμαστε στον Ολυμπιακό και το χαιρόμαστε. Φυσικά και μπορούν να γίνουν ακόμα καλύτερα τα πράγματα και για αυτό ευχαριστούμε -σήμερα το μάθαμε- για την κίνηση των συνδέσμων της Θύρας 7 από Ελλάδα και Κύπρο που προσέφεραν 50.000 ευρώ στον Ερασιτέχνη από το υστέρημά τους. Τους ευχαριστούμε πολύ γιατί γνωρίζουμε πόσο δύσκολες είναι οι καταστάσεις για όλους στην Ελλάδα. Εμείς από την πλευρά μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να έχουμε την ομάδα πρώτη και να ξαναφέρουμε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο στο Ρέντη».

Εν τέλει μίλησε για το ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Πάντα μία αλλαγή προπονητή βοηθά ένα 20-30% για τις δύο πρώτες αγωνιστικές στην ψυχολογία της ομάδας. Από εκεί και έπειτα μπορεί να υπάρχει μεγάλη βαθμολογική διαφορά και διαφορά δυναμικότητας φέτος ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτά τα ματς είναι ιδιαίτερα δεν έχει σημασία η βαθμολογική θέση. Παίζει ρόλο αν εκείνη τη μέρα το θες πολύ παραπάνω, τι πάθος έχεις και ύστερα βγαίνουν οι τακτικές. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Ελπίζω να κάνουμε γρήγορα το 0-3 και να φύγουμε».



ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Οριστικά εκτός Ιμπόρα και Γιόβετιτς - Στην αποστολή ο Κίνι
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Οριστικά εκτός Ιμπόρα και Γιόβετιτς - Στην αποστολή ο Κίνι
Πόλο Ανδρών: Έβδομο σερί Κύπελλο - Διατήρησε εύκολα τα σκήπτρα ο Ολυμπιακός
Πόλο Ανδρών: Έβδομο σερί Κύπελλο - Διατήρησε εύκολα τα σκήπτρα ο Ολυμπιακός
ΑΕΚ: Κλήθηκε στην προεπιλογή του Μεξικού για το Copa America ο Πινέδα
ΑΕΚ: Κλήθηκε στην προεπιλογή του Μεξικού για το Copa America ο Πινέδα
Πόλο Γυναικών: Ο Εθνικός έριξε «βόμβα» μεγατόνων! Πήρε το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό
Πόλο Γυναικών: Ο Εθνικός έριξε «βόμβα» μεγατόνων! Πήρε το Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved