Φουντούλης: «Το ίδιο καλοί στην συνέχεια»

Φουντούλης: «Το ίδιο καλοί στην συνέχεια»

Ο Γιάννης Φουντούλης υποσχέθηκε ότι ο Ολυμπιακός θα παρουσιαστεί εξίσου καλός στην συνέχεια του πρωταθλήματος, το οποίο χαρακτήρισε «το ανταγωνιστικότερο των τελευταίων ετών».

Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη στο «NovaΣΠΟΡ» και μίλησε αρχικά για την εικόνα της ομάδας του ύστερα από τις πρώτες δέκα αγωνιστικές της Α1 Πόλο:

«Προερχόμαστε από μία πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στην Βουλιαγμένη που μας έφερε στην κορυφή της βαθμολογίας. Το σημαντικότερο είναι που κάναμε αυτή τη νίκη κόντρα σε μια ομάδα που είναι βασικός διεκδικητής του τίτλου.

Το ματς κρίθηκε κυρίως στην συγκέντρωση και το πάθος που είχαμε στο παιχνίδι, κάτι που μας είχε ζητήσει και ο προπονητής μας από την αρχή. Ήταν ένα ντέρμπι, στο οποίο κάθε λάθος κοστίζει και για αυτόν τον λόγο έπρεπε να ήμασταν προσεκτικοί από το πρώτο δευτερόλεπτο. Όλα αυτά τα είχαμε στον μέγιστο βαθμό, ο προπονητής μας έμεινε ικανοποιημένος από την προσπάθεια μας και έτσι φτάσαμε στη νίκη και μάλιστα με σκορ ασφαλείας.

Παρόλο που ήμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας και έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος, είναι δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις για το ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα γιατί υπάρχουν δύο μεγάλες διακοπές. Δεν ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες την επόμενη αγωνιστική που είναι τον Φλεβάρη. Το πιο πιθανό είναι να κάνει καλό η διακοπή γιατί όλες οι ομάδες θα έχουν την ευκαιρία να δουλέψουν. Ποτέ όμως δεν μπορείς να προβλέψει τι θα γίνει γιατί η αγωνιστική απραξία πολλές φορές μπορεί να γυρίσει και μπούμερανγκ. Εγώ είμαι αισιόδοξος για την δική μας πορεία γιατί έχουμε ήδη δουλέψει πολύ καλά μέχρι στιγμής και πιστεύω θα γίνει καλή δουλειά και στο διάστημα αυτό που δεν θα υπάρχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις. Θα παρουσιαστούμε το ίδιο καλοί και στην συνέχεια του πρωταθλήματος».

Στην συνέχεια μίλησε για τους συλλόγους που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα:

«Τα φαβορί για τον τίτλο σύμφωνα με την αγωνιστική εικόνα που έχω σχηματίσει είναι ο Ολυμπιακός, η Χίος και η Βουλιαγμένη. Θα έλεγα και τον Παναθηναϊκό αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει παρουσιάσει καλό πρόσωπο και έχει χάσει όλα τα κρίσιμα παιχνίδια και τα περισσότερα στην έδρα του και δεν γνωρίζω καν αν θα προλάβει να πάρει την είσοδο στην τετράδα. Είναι πραγματικά δύσκολες οι προβλέψεις. Το σίγουρο είναι πως η ομάδα θα έχει πλεονέκτημα ενόψει των τελικών είναι εκείνη που θα αποκτήσει και το πλεονέκτημα έδρας και θα τερματίσει πρώτος στην κανονική σεζόν.

Το φετινό πρωτάθλημα πραγματικά είναι το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων ετών. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός πως τα αποτελέσματα των ομάδων είναι πολύ κοντινά. Όλα τα ματς μεταξύ τους κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πλέον, οι καλοί παίκτες είναι μοιρασμένοι και όλες οι ομάδες διεκδικούν με τις ίδιες αξιώσεις κάθε τίτλο».

Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους του Ολυμπιακού στο Champions League:

«Νομίζω πως το μέγιστο που μπορεί να πετύχει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Είναι εφικτό να έρθει άσχετα από το ότι έχουμε κάνει μία νίκη και δύο ήττες. Με μία νίκη όμως στο μεθεπόμενο ματς κόντρα στην Μπούντβα τότε θα τα παίξουμε όλα για όλα στο τελευταίο ματς με αντίπαλο την Βουλιαγμένη, στο οποίο θα έχουμε και το αβαντάζ της ισοπαλίας. Από εκεί και πέρα, επειδή θα προκριθούμε λογικά ως δεύτεροι θα έχουμε, θα κληρωθούμε με πολύ δυνατή ομάδα και δεν θα μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Ο πρωταρχικός μας στόχος είναι η πρόκριση στους «8» και θα είναι μια σημαντική επιτυχία για τον Ολυμπιακό επειδή η ομάδα βρίσκεται σε ένα μεταβατικό στάδιο, με πολλές αλλαγές σε όλους τους τομείς».

Και σε αυτούς της Εθνικής:

«Σήμερα ξεκινήσαμε την προετοιμασία μας με την Εθνική ομάδα που αφορά τους επερχόμενους αγώνες για το World League και κυρίως για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το οποίο είναι αυτό που δίνει πρόκριση για το προολυμπιακό τουρνουά και κατ’ επέκταση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Όλα αυτά είναι μία αλυσίδα. Στόχος μας είναι η πρόκριση στην εξάδα, ο οποίος είναι και εφικτός στόχος. Σταθήκαμε τυχεροί στην κλήρωση που είχαμε. Πρέπει να σημειώσουμε τρεις νίκες για να πάρουμε την πρόκριση στην εξάδα απευθείας και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο πετύχουμε. Θα παίξουμε χωρίς άγχος κόντρα στην Ιταλία και την Ουγγαρία που πιστεύω είναι ομάδες που είμαστε πολύ κοντά και να αποσπάσουμε κάτι θετικό. Σε τέτοιες διοργανώσεις δεν μπορείς να ξέρεις πως θα είσαι αγώνα με τον αγώνα γιατί παίζει σημαντικό ρόλο η ψυχολογία σε αυτό. Νομίζω όμως την στιγμή που θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι και θα πετύχουμε τους στόχους μας».



Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σέλτικ: Φιέστα με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη! (vids)
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Σοβαρά επεισόδια σε αγώνα μπάσκετ στην Καισαριανή
Δώρο η φανέλα του Ναν σε πιτσιρικά που παρακαλούσε!
Δώρο η φανέλα του Ναν σε πιτσιρικά που παρακαλούσε!
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Έτοιμος για την πρόκληση ο Κόντης - «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved