Κωνσταντίνου: «Ευκαιρία ζωής ο Παναθηναϊκός»

Κωνσταντίνου: «Ευκαιρία ζωής ο Παναθηναϊκός»

Η 18χρονη Κύπρια ακραία του Παναθηναϊκού, Μανωλίνα Κωνσταντίνου, «αποκαλύπτεται» στην «ΠΡΑΣΙΝΗ».

«Το μήλο έπεσε κάτω από τη μηλιά»! Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου, βαδίζει στο δρόμο που έχουν… χαράξει οι γονείς της, Ρούλα Κατσαμπή και Αντώνης Κωνσταντίνου, και εξελίσσεται ως το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε η Κύπρος και φέτος θα αγωνίζεται στον Πρωταθλητή Ελλάδας, Παναθηναϊκό.

Η 18χρονη ακραία, μπορεί να ακολούθησε τα βήματα της μητέρας της, η οποία έχει πανηγυρίσει και Πρωτάθλημα με το «τριφύλλι» στην καρδιά, Ρούλα Κατσαμπή, ωστόσο έχει βάλει σκοπό ζωής να…. χαράξει τον δικό της δρόμο, γράφοντας την δική της ιστορία με την πράσινη φανέλα.

Η όμορφη Κύπρια, με το… φονικό σερβίς, με το οποίο τη σεζόν που μας πέρασε χάρισε το 28ο Κύπελλο Κύπρου στην ΑΕ Λεμεσού, πέρασε το κατώφλι του Παναθηναϊκού, με μοναδικό στόχο να βαρεθεί να σηκώνει Κούπες.

Η Μανωλίνα Κωνσταντίνου στην πρώτη της αποκαλυπτική συνέντευξη, μοιράστηκε τα μελλοντικά της σχέδια με τους αναγνώστες της «ΠΡΑΣΙΝΗΣ».

Πότε ξεκίνησες να παίζεις βόλεϊ και γιατί;
«Ξεκίνησα να παίζω βόλεϊ 9 χρόνων. Η αλήθεια είναι πως μέχρι αυτή την ηλικία αν και ήμουν καθημερινά μέσα στα γήπεδα, μαζί με την μαμά μου και τον πατέρα μου δεν ήθελα να ασχοληθώ με το άθλημα. Τελικά μια μέρα μου είπε η μαμά μου να δοκιμάσω και εάν δεν μου αρέσει τότε να σταματήσω. Από την μέρα όμως που μπήκα στο γήπεδο ως αθλήτρια, δεν πρόκειται να αποχωριστώ ποτέ το βόλεϊ»!

Πλέον, στα 18 σου, θεωρείς ευχή ή… κατάρα να έχεις γονείς που έχουν κατακτήσει την κορυφή και να περιμένουν και από εσένα το ίδιο;
«Είμαι πραγματικά περήφανη για τους γονείς μου. Το θεωρώ ευχή να έχω τόσο καταρτισμένους γονείς, μιας και εγώ η ίδια βαδίζω στον δρόμο που έχουν χαράξει. Είναι πλεονέκτημα και τύχη να έχω γονείς που να έχουν πετύχει πολλά στο βόλεϊ, επειδή από αυτούς έχω μάθει και εξακολουθώ να μαθαίνω πάρα πολλά πράγματα και αυτό με κάνει καλύτερη σε πολλούς τομείς της ζωής μου. Αυτό όμως που κάνω εγώ, το κάνω επειδή το αγαπώ και δεν έχω νιώσει ποτέ την πίεση πως πρέπει να παίζω επειδή οι γονείς μου είναι αυτοί που είναι. Θέλω να… χαράξω την δική μου πορεία και εύχομαι να είναι το ίδιο πετυχημένη με τους γονείς μου. Είναι υπέροχο να βλέπεις τους γονείς σου να κάνουν αυτό που αγαπούν ειδικά όταν είναι και δικιά σου αγάπη».

Ήταν όνειρό σου να έρθεις και εσύ στην ομάδα, όπου έχει πρωταγωνιστήσει και η μαμά σου, με σκοπό να το πετύχεις και εσύ;
«Πιστεύω πως όνειρο κάθε παίκτριας είναι να ενταχθεί και να παίξει με την φανέλα του Παναθηναϊκού μιας και έχει επιδείξει την αξιοζήλευτη πορεία του με τη πάροδο των χρόνων με τόσα Πρωταθλήματα και Κύπελλα που έχει κατακτήσει. Ο Παναθηναϊκός πάντα στα μάτια μου φάνταζε ως μια ευκαιρία ζωής και χαίρομαι που τελικά μου δόθηκε. Το γεγονός πως και η μαμά μου έχει αγωνιστεί με τα χρώματα του Παναθηναϊκού με πωρώνει περισσότερο στο να βάλω πείσμα για να πετύχω και εγώ ότι και εκείνη, να πανηγυρίσω ένα ή περισσότερα Πρωτάθλημα με την πράσινη φανέλα»!

Πέρυσι είχες τον πατέρα σου προπονητή στην ΑΕΛ, πως ένιωθες όταν σου έκανε παρατήρηση πάνω στον αγώνα;
«Σίγουρα υπάρχει μια έξτρα πίεση, αλλά ταυτόχρονα κάνεις και μια επιπλέον προσπάθεια γιατί δεν είσαι μόνο παίκτριά του αλλά και κόρη του. Ωστόσο, στο γήπεδο προσπαθούσα όσο μπορούσα να βάλω στην άκρη τον ρόλο της κόρης, όπως και ο πατέρας μου το ίδιο. Όταν λοιπόν μου έκανε παρατήρηση μπορεί να το έπαιρνα πιο προσωπικά από όσο θα έπρεπε, αλλά αυτό με πείσμωνε και με έκανε να προσπαθώ ακόμη περισσότερο. Επίσης είχα και έναν λόγο παραπάνω να θέλω να νικάμε κάθε αγώνα μιας και ο πατέρας μου με προπονούσε και είχα συμπαίκτρια και την αδερφή μου».

Το Beach volley ήταν το έναυσμα για να ξεκινήσει την καριέρα σου στην Ελλάδα, από την στιγμή που μαζί με την Μαριώτα Αγγελοπούλου ξεχωρίσατε το καλοκαίρι που μας πέρασε. Τι προτιμάς παραλία ή σάλα;
«Είναι δυο εντελώς διαφορετικά αθλήματα τα οποία αγαπώ το καθένα με ξεχωριστό τρόπο. Ακόμη δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει αποκλειστικά το ένα από τα δύο. Με ενθουσιάζει θα έλεγα λίγο περισσότερο το beach λόγω του κλίματος και των εμπειριών που αποκτάς από κάθε ταξίδι αφού το beach volley ταυτίζεται με τον ήλιο, την παραλία, τα διάφορα τουρνουά σε διάφορες χώρες, όπου εκεί σου δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσεις έμπειρες παίχτριες κάνοντας προπόνηση ή παίζοντας παιχνίδια μαζί τους».

Το καλοκαίρι όταν σου έκανε ο ΠΑΟ πρόταση να έρθεις πως αισθάνθηκες;
«Ήξερα ότι ο προπονητής μου Σπύρος Χουντουμάδης ενδιαφερόταν για μένα, αλλά δεν περίμενα κάποια πρόταση μιας και έκανα διάφορες κινήσεις για να πάω να παίξω στην Γερμανία. Όταν τελικά κάτι δεν πήγε καλά με το συμβόλαιό μου, η πρόταση του Παναθηναϊκού ήταν πραγματικά μια λύτρωση για μένα, αφού από πάντα θεωρούσα το να παίξω στον Παναθηναϊκό μια εκπληκτική ευκαιρία».

Θα αγωνίζεσαι ως βασική ακραία της Πρωταθλήτριας ομάδας, θέση που πάντα ο ΠΑΟ κάλυπτε από ξένες αθλήτριες. Νιώθεις επιπλέον πίεση που θα φορέσεις αυτήν την βαριά φανέλα και θα κληθείς αρκετές φορές να πάρεις πάνω σου την ομάδα;
«Σίγουρα το ότι παίζω σε μια ομάδα της ο Παναθηναϊκός που έχει πάρει τόσους πολλούς τίτλους από τη μια με αγχώνει λίγο, αλλά από την άλλη με ωθεί στο να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ για να μπορώ να ανταποκριθώ της προσδοκίες μιας τέτοιας ομάδας. Σκοπός μου είναι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να πετύχει η ομάδα μου τους στόχους της».

Και ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας σου φέτος; Πιστεύεις ότι μπορεί ο Παναθηναϊκός να διατηρηθεί στην κορυφή της Ελλάδας για 8η χρονιά, παρά το μειωμένο μπάτζετ;
«Ο Παναθηναϊκός έχει δείξει πλέον ότι μπορεί να ξεπεράσει κάθε λογής πρόβλημα και να καταφέρει στο τέλος να παραμείνει στην κορυφή. Τα κορίτσια αν και αντιμετώπιζαν κάποια προβλήματα, στο γήπεδο τα αφήνουν όλα πίσω και παίζουν πάντα αξιοπρεπώς, όπως δηλαδή αρμόζει σε μια αθλήτρια που παίζει σε μια τέτοια ομάδα. Έτσι πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί και φέτος να καταφέρει πολλά, φτάνει μόνο να δείξει αυτό που ξέρει στο γήπεδο»!

Ποιες ομάδες θα διεκδικήσουν το Πρωτάθλημα; Και πού θα κριθεί ο τίτλος;
«Πιστεύω πως φέτος θα είναι ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα μιας και υπάρχουν πολλές καλές ομάδες. Ξεχωρίζω την ΑΕΚ, τον Ολυμπιακό, τον Ηρακλή Κηφισιάς και το Μαρκόπουλο, 4 ομάδες οι οποίες έχουν ολοκληρωμένο ρόστερ και δουλεύουν πολύ. Ο τίτλος φέτος θα κριθεί στο ποια ομάδα θα σταθεί πιο σταθερή στο παιχνίδι της. Αυτό το λέω γιατί πιστεύω πως όλες οι ομάδες είναι στα ίδια σχεδόν επίπεδα και όποια ομάδα καταφέρει να είναι συγκεντρωμένη στο παιχνίδι της κάνοντας τα λιγότερα εύκολα λάθη, θα πάρει και το Πρωτάθλημα».

«Ο κόσμος σε… πωρώνει»!

Έχεις παρακολουθήσει ματς του Παναθηναϊκού; Τι έχεις να πεις για τον κόσμο;
«Πριν από 2 χρόνια είχα έρθει με την ομάδα του σχολείου μου για πανελλήνιο πρωτάθλημα και μας πήγαν να παρακολουθήσουμε το ΠΑΟ-Ολυμπιακός στο Μετς! Θυμάμαι ότι ήμουν πάρα πολύ ενθουσιασμένη μιας και τέτοια παιχνίδια τα έβλεπα μόνο από την τηλεόραση. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού αξίζει ένα «Μπράβο», γιατί στέκεται δίπλα από τα κορίτσια κάθε χρονιά και τους δίνει αυτό το κάτι παραπάνω για να μπουν ακόμη πιο δυναμικά και πωρωμένα στο γήπεδο. Είναι τυχερές που έχουν την στήριξη αυτού του κόσμου και ανυπομονώ να την ζήσω και εγώ».

Μπορεί η καυτή ατμόσφαιρα να βοηθήσει τις αθλήτριες να κερδίσουν ένα κρίσιμο ματς;
«Εννοείται! Όταν η ατμόσφαιρα είναι… ηλεκτρισμένη και οι οπαδοί είναι δίπλα στην ομάδα, τότε λογικό είναι και η ψυχολογία των παικτριών να είναι εξίσου ανεβασμένη. Ειδικότερα σε ένα κρίσιμο ματς που κρίνεται στον πόντο η βοήθεια και η φωνή του κόσμου είναι άκρως καθοριστική»!

Είσαι φοιτήτρια Βιολογίας. Είναι δύσκολο να παίζεις επαγγελματικά βόλεϊ και να σπουδάζεις παράλληλα;
«Είναι μια πολύ μεγάλη δοκιμασία φέτος γιατί πρέπει να καταφέρω να συνδυάσω αποτελεσματικά και τα δυο. Το καλό είναι πως πάντα δουλεύω με πρόγραμμα άρα πιστεύω θα πάνε όλα καλά! Θέλω να κάνω μια ομαλή πρώτη χρόνια στο Πανεπιστήμιο και να καταφέρω να περάσω τα μαθήματά μου και παράλληλα να κάνω μια καλή χρονιά φορώντας την φανέλα του Παναθηναϊκού».

Τελειώνοντας την καριέρα σου τι θα ήθελες να έχεις πετύχει σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο;
«Θέλω να κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη και να βλέπω έναν άνθρωπο, ο οποίος έθεσε υψηλούς στόχους και κατάφερε να τους υλοποιήσει. Θα ήθελα να έχω καταφέρει να παίξω εκτός Ελλάδας και Κύπρου, κατά προτίμηση σε κάποια ομάδα της Ιταλίας. Να είμαι φορτωμένη από πολλές εμπειρίες και να έχω κάνει μια αξιόλογη πορεία στο beach volley με την εθνική Κύπρου. Τέλος θα ήθελα ο κόσμος να με αναγνωρίζει όχι μόνο για την αγωνιστική μου πορεία αλλά και για την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα εντός και εκτός γηπέδων».


Για να έχετε πλήρη πρόσβαση στις κυριότερες ειδήσεις της ημέρας και μέσα από τη σελίδα σας στο Facebook, κάντε LIKE στο Onsports πατώντας ΕΔΩ.




Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Πόλο: Διπλή πρόκριση για τον Υδραϊκό
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Ρέντη: Διάλογος-σοκ ανήλικων συλληφθέντων - Καμαρώνει που τον περιμένουν στις φυλακές Αυλώνα!
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
Euroleague: «Καταιγίδα» η Ρεάλ, εύκολα το 1-0! – Highlights και τηλεοπτικό πρόγραμμα
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: «Μπλόκο» της ΕΛΑΣ στη συγκέντρωση φίλων της «Ένωσης» στο ξενοδοχείο της ομάδας!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved