Διευκρινίσεις για τα ITC από ΕΟΠΕ
SHARE

Διευκρινίσεις για τα ITC από ΕΟΠΕ

Σχετικά με τη σύγχυση που δημιουργήθηκε αναφορικά με την απόκτηση των διεθνών πιστοποιητικών, η ΕΟΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση διευκρινίζοντας τον τρόπο απόκτησής τους και τονίζοντας ότι όλες οι ενδιαφερόμενες ομάδες έχουν ενημερωθεί.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΟΠΕ αναφέρει:

Για την αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα διεθνή πιστοποιητικά μεταγραφής (International Transfer Certification) των ελλήνων αθλητών, η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης διευκρινίζει τα εξής:

Στη μεταγραφή ενός αθλητή στο εξωτερικό εμπλέκονται οι εξής πλευρές: η νέα ομάδα, ο αθλητής, η ομοσπονδία υποδοχής, η πρώην ομάδα του παίκτη (όχι σε όλες τις περιπτώσεις) και η ομοσπονδία προέλευσης. Για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή και να εκδοθεί το πιστοποιητικό από την FIVB πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές.

Όλες οι πλευρές, άρα και η ομοσπονδία προέλευσης και η ομοσπονδία υποδοχής έχουν δικαίωμα να θέσουν όρους ή ακόμα και να μην εγκρίνουν το διεθνές πιστοποιητικό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υποχρεούται καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές να συμφωνήσει εκ των προτέρων.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIVB) δεν έχει κανένα δικαίωμα παρέμβασης στα εσωτερικά μιας χώρας σχετικά με τα διεθνή πιστοποιητικά μεταγραφής, κάτι που επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά και στην επικοινωνία της Ε.Ο.ΠΕ. με την παγκόσμια ομοσπονδία που έγινε την Παρασκευή.

Σημειώνεται δε, πως δεν έχει φτάσει στην FIVB καμία επιστολή ομάδας ή ομοσπονδίας για Έλληνες αθλητές, αλλά ακόμα και αν κάποιος σύλλογος στείλει επιστολή, η FIVB δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να αναμιχθεί, παρά μόνο να παραπέμψει το θέμα προς επίλυση στην οικεία ομοσπονδία.

Σε σχέση με το ποσό που καταβάλλεται για την παραχώρηση του διεθνούς πιστοποιητικού μεταγραφής στην ομοσπονδία προέλευσης, η CEV ενέκρινε τον περασμένο Ιούνιο έναν πίνακα προκειμένου να εναρμονιστούν τα ποσά που ζητούν οι ομοσπονδίες προέλευσης. Τα ποσά αυτά, τα οποία ούτως ή άλλως βαρύνουν την νέα ομάδα και όχι τους αθλητές υιοθέτησε και η ΕΟΠΕ με απόφαση του Δ.Σ. στις 15 Ιουλίου.

Σε επικοινωνία με την Ελληνική Ομοσπονδία, κάποιοι αθλητές έθεσαν το ζήτημα και έκαναν αιτήσεις για διαφορετική αντιμετώπιση της περίπτωσής τους. Οι αιτήσεις παραπέμφθηκαν στο διοικητικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει στις 5 Σεπτεμβρίου, ημέρα Δευτέρα στις 15:00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί και όσες ομάδες του εξωτερικού επικοινώνησαν με την ΕΟΠΕ.

Η ΕΟ.ΠΕ τονίζει με κατηγορηματικό τρόπο ότι ελληνικό βόλεϊ δεν εκτίθεται διεθνώς από κανένα ζήτημα έκδοσης πιστοποιητικού μεταγραφής οποιουδήποτε αθλητή, αντίθετα εκτίθεται από τη ματαίωση ανειλημμένων διεθνών υποχρεώσεων.

Παίζουμε μπαλίτσα και στο Instagram. Ακολούθησέ μας!

Σείστηκε το Σύνταγμα: Τα «βατράχια» τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» (vid)
Σείστηκε το Σύνταγμα: Τα «βατράχια» τραγούδησαν το «Μακεδονία Ξακουστή» (vid)
Αναστασιάδης: «Θα παίξουμε για τη νίκη, θα περιμένω τον Σωκράτη»
Αναστασιάδης: «Θα παίξουμε για τη νίκη, θα περιμένω τον Σωκράτη»
Αυτή είναι η δάδα των Παραολυμπιακών του 2020 (video+photos)
Αυτή είναι η δάδα των Παραολυμπιακών του 2020 (video+photos)
Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Χαμός με τον ύμνο της Νοτίου Αφρικής (video)
Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Χαμός με τον ύμνο της Νοτίου Αφρικής (video)

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies