«Οικονομική εξυγίανση στην ΑΕΚ»

«Οικονομική εξυγίανση στην ΑΕΚ»

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Σταύρος Αδαμίδης απηύθυνε κάλεσμα στους φίλους της Ένωσης να στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται στην ομάδα τονίζοντας πως οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται ένα βήμα από την οικονομική εξυγίανση αλλά και από την κατασκευή νέου γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια!

«Βλέπετε για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια είναι ενιαία και αδιαίρετη. Δίνουμε σήμερα το παράδειγμα της Ένωσης. Η τύχη της ερασιτεχνικής εξαρτάται από την ΠΑΕ κα η ΠΑΕ από τα διαρκείας και τους Supporters. Η ΠΑΕ έχει κάνει τα πάντα και για την ενίσχυση, αλλά και για τα διαρκείας. Τα 15 πρέπει να είναι ο ελάχιστος στόχος μας. Μακάρι να μπορούσαμε να φέρουμε δυο και τρεις Γκούντγιονσεν. Όσο περισσότερος κόσμος έρθει στο γήπεδο. Όσο περισσότεροι πάρουν διαρκείας, τόσο πιο εύκολο θα είναι για μας να φέρουμε ποιοτικότερους παίκτες», δήλωσε αρχικά ο πρόδρος της ΑΕΚ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης συνέχισε λέγοντας: «Αυτή την στιγμή το ρόστερ μας είναι κατά μεγάλο βαθμό ολοκληρωμένο. Έχουμε ποιοτική ομάδα. Και πολλοί θα εκπλαγείτε απ' αυτό που θα δείτε από την ομάδα στο γήπεδο. Εδώ στην ΑΕΚ δεν κρατάμε λεφτά. Όσα χρήματα έχουμε, πηγαίνουν για να καλύψουμε υποχρεώσεις και να κάνουμε μεταγραφές. Ήρθε η ώρα να μετρηθούμε. Πόσοι είμαστε και πόσο διατεθειμένοι είμαστε να βοηθήσουμε την ομάδα. Δεν γίνεται μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ, να έχει μόνο έξι χιλιάδες διαρκείας. Καταλαβαίνουμε την πικρία του κόσμου αλλά και τις συνθήκες. Καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά και ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως γίνεται μια ενωτική προσπάθεια. Βλέπουμε την ΑΕΚ ενιαία. Δεν υπάρχει διχόνοια. Τα έξι και τα επτά χιλιάδες διαρκείας δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους. Οι μέτοχοι της ΑΕΚ, ήταν απόλυτα ξεκάθαροι. Έχουν κάνει πολλά για την ομάδα. Ο κύριος Παππάς έβαλε το ποσοστό του και έχει αποχωρήσει από την ΑΕΚ και θα παραμείνει ως αρωγός στην ερασιτεχνική. Αυτή την στιγμή, η ΑΕΚ είναι μόνη της. Είμαστε μόνο λίγα βήματα πριν από την πλήρη εξυγίανση. Γίνεται μια μεγάλη και διάφανη προσπάθεια. Είμαστε ανοικτοί σ' όλους και σ' όλες τις προτάσεις. Σύμφωνα με τις μετρήσεις υπάρχουν 1,5 εκατομμύριο Ενωσίτες. Ένας σύλλογος σαν την ΑΕΚ, ο μεγαλύτερος για μένα στην Ελλάδα, δεν γίνεται να έχει 6 χιλιάδες διαρκείας. Καταλαβαίνουμε την πικρία του κόσμου και τις οικονομικές δυσκολίες αλλά ο κόσμος πρέπει να καταλάβει πως η ΑΕΚ είναι ενιαία και φυσικά τα 6,7 χιλιάδες διαρκείας δεν μας αφήνουν ικανοποιημένους. . Ο κόσμος πρέπει να πιστέψει πως βρισκόμαστε ένα βήμα πριν την οικονομική εξυγίανση. Αν ενισχύσει ο κόσμος είμαστε ικανοί για πολλά πράγματα

«Την τελευταία φορά που χρειάστηκε συνδρομή από τον κύριο Νοτιά, δήλωσε αδυναμία. Θέλουμε να πιστεύουμε πως θα επαναδραστηριοποιηθεί οικονομικά και να βοηθήσει στην προσπάθεια. Δεν υπάρχει καμία αντιπαλότητα ανάμεσα στους μετόχους. Ο κύριος Παππάς δεν έχει πλέον σχέση με την ΠΑΕ. Εκπλήρωσε την υποχρέωση του στις 30 Ιουνίου ο κύριος Νοτιάς όχι. Θα θέλαμε ο κύριος Νοτιάς να βάλει σύντομα το ποσό που του αναλογούσε ή να συνδράμει με άλλο τρόπο οικονομικά. Η ΑΕΚ βρίσκεται σε ένα προπονητικό κέντρο που δεν πληρώνει τίποτα. Αλλά περιμένουμε από τον κύριο Νοτιά να συνδράμει οικονομικά λίγο περισσότερο. Υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις. Υπάρχουν διάφορα σενάρια. Συζητάμε με ανθρώπους. Αυτή την στιγμή όμως, ο μόνος αρωγός είναι ο κόσμος. Αν δεν ανταποκριθεί ο κόσμος, υπάρχουν εναλλακτικά σενάρια. Να ξέρετε όμως ότι προσαρμοζόμαστε σ' όλες τις συνθήκες», πρόσθεσε ο «ισχυρός άντρας» της ΑΕΚ.

Ο Σταύρος Αδαμίδης όμως προχώρησε και σε αποκαλύψεις για το γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια: «Εντός των επόμενων επτά ημερών θα υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας για την κατασκευή του γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια. Και με την υπογραφή του μνημονίου θα μπορεί να προχωρήσει και το πλάνο. Έχουνε γίνει επαφές με τράπεζες και πιστωτικούς οίκους. Είναι ένα έργο κερδοφόρο και μπορεί να εξυπηρετήσει δάνειο. Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο δεν είναι το οικονομικό αλλά το γραφειοκρατικό και το ζήτημα της ελληνική πολιτείας. Ελπίζω να έχει η Πολιτεία την πρόθεση αυτή την φορά να συνδράμει σε έργα ανάπτυξης. Για πρώτη φορά όλοι πάμε ενωμένοι. Και έχουμε ένα κοινό στόχο. Θα υπογράψουμε το μνημόνιο συνεργασίας. Και αυτή είναι η μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το παρελθόν. Δυστυχώς και οι τελευταίοι μέτοχοι της ΠΑΕ έχουν αποστασιοποιηθεί. Μακάρι στο μέλλον άνθρωποι σαν τον κύριο Νοτιά και τον κύριο Παππά, να έρθουν και βοηθήσουν στο μέλλον. Το γήπεδο και η απομάκρυνση της βίας, είναι τα δυο μεγάλα στοιχήματα».

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Θανάσης Μιχαήλ: «Για πρώτη φορά μετά από καιρό είμαστε ενωμένοι. Ο κύριος Αδαμίδης έχει δείξει πως κοιτάζει την ΑΕΚ σαν ένα σωματείο. Μας έχει βοηθήσει πολύ η συμμετοχή της ΠΑΕ. Είναι ο βασικός αρωγός μας. Και εμείς από την δική μας πλευρά θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε. Και εμείς ζητάμε από τον κόσμο να βρίσκεται κοντά στην ομάδα. Αυτό που εμείς μπορούμε να υποσχεθούμε στον κόσμο είναι, πως η διαχείριση των χρημάτων γίνεται πολύ προσεκτικά. Μετά από καιρό καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με διάθεση συνεργασίας. Κάτι το οποίο δεν γινόταν ποτέ. Και δεν έχουμε καμία διάθεση να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον. Είμαστε μια ΑΕΚ. Δεν υπάρχει διαχωρισμός ΠΑΕ και Ερασιτεχνικής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Supporters, Μάκης Κασνακίδης, σχολίασε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο της ΑΕΚ που έχει ήδη συμμετάσχει στο πλάνο μας. Έχουμε φτάσει πάνω από 1,3 και σε αριθμό είναι γύρω στους 1500. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να βοηθήσουμε την ΠΑΕ να προχωρήσει δυνατά. Έχουμε μιλήσει με την Ερασιτεχνική και στην πρώτη γενική μας συνέλευση θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε. Το πλάνο μας δεν έχει ημερομηνίες. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την ΠΑΕ μέσα σ' όλη την σεζόν. Οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα συνεχιστούν. Η πρώτη λήγει τον Αύγουστο, θα γίνει επέκταση και θα υπάρξει και δεύτερη αν η πρώτη συμπληρωθεί. Έχουμε πάει σε πολλά μέρη της Ελλάδας και ο κόσμος αγκαλιάζει τους Supporters. Προσπαθούν να πάρουν διαρκείας και στην συνέχεια να μπουν και στο δικό μας πλάνο. Είμαστε πολύ κοντά στο να εξυγιάνουμε την ΠΑΕ οικονομικά. Και αυτό είναι και το πρώτο μας μέλημα. Αν η ΠΑΕ είναι καλά οικονομικά, θα μπορούμε να προχωρήσουμε. Έχουμε μιλήσει με τον κόσμο. Και ακούμε αυτά που λένε. Και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε το πλάνο, πάνω σ' αυτά που ακούμε από τον κόσμο. Έχετε δει για πρώτη φορά ένα πλάνο για του χρόνου. Η ΑΕΚ προχωράει. Ας κοιτάξουμε μπροστά. Η ΑΕΚ μπορεί να πάει μπροστά και θα πάει μπροστά. Είχαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς το οποίο και ξεπεράσαμε. Αλλά αυτό μας πήγε πίσω. Και τώρα μπορούμε να βλέπουμε με καλύτερη ανταπόκριση τα πράγματα».

Από πλευράς  Original, μίλησε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος τονίζοντας: «Ότι ακούστηκε μ' έχει καλύψει. Αυτό που φωνάζουμε τόσο καιρό είναι πως τα πράγματα στην ΑΕΚ δεν είναι καθόλου ωραία. Οι καταστάσεις και οι συγκυρίες δεν βοηθάνε. Ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει είναι ο ακούραστος εργάτης που κάποτε αποκαλούσαμε 12ο παίκτη. Πρέπει να ασχοληθούμε με το φαινόμενο των τζαμπατζήδων. Και ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΚ. Να μην συνεχίσει να αισθάνεται κουρασμένος. Και να καταλάβει πως το 2011 αυτός είναι η ΑΕΚ. Και όπως έχει δείξει και το πρόσφατο παρελθόν, όσοι την εκπροσωπήσαμε θεσμικά, δεν καταφέραμε να σηκώσουμε το βάρος. Αν ο οπαδός της ΑΕΚ δεν παραδειγματιστεί από την συμπεριφορά του κόσμου της βόρειας Ελλάδας, τότε θα έρθουν χειρότερα. Αν ο κόσμος της ΑΕΚ ανταποκριθεί μαζικά, τότε μπορούμε να μιλάμε για καλύτερες μέρες. Την πρώτη χρονιά Νικολαιδη θα πρέπει να την έχουμε καλά στο μυαλό μας. Αν δεν καταφέρουμε να ξαναφτιάξουμε αυτή την χρονιά, δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε. Τώρα και πάντα, η ΑΕΚ είναι ο κόσμος της. Οι παράγοντες έρχονται και παρέρχονται. Αυτό που δεν αλλάζει είναι ο κόσμος. Μόνο από εκεί μπορούμε να βρούμε την λύση .Η ερασιτεχνική είναι σε ανοικτή αιμορραγία. Το χέρι βοηθείας της ΠΑΕ, μας έχει λύσει κάποια προβλήματα, αλλά όχι όλα. Αυτό όμως δεν μας εμποδίζει να είμαστε σε τέτοιο τραπέζι και να συζητάμε. Ήταν ντροπή η Ερασιτεχνική με την ΠΑΕ να είναι στα δικαστήρια. Καλώ τον κόσμο της ΑΕΚ σε συσπείρωση και σε ετοιμότητα. Να δώσουμε όλοι μια γροθιά στο τζάμπα και την αδικαιολόγητη βία. Και να δώσουμε και μια γροθιά στους εχθρούς της ΑΕΚ. Ο κόσμος που δεν πήρε διαρκείας, να ανταποκριθεί μαζικά στο γήπεδο. Θα είναι άδικο η ΑΕΚ να μην παίζει με 30χιλιάδες κόσμο στο γήπεδο. Υπάρχει ένας τρόπος βοήθειας με τα γνωστά μηνύματα. Δεν μπορείτε να βοηθήσετε πόσο μεγάλη βοήθεια είναι αυτά τα μηνύματα. Πιάστε λίγο το νόημα και θα δείτε πως μόνο έτσι μπορεί να βοηθηθεί η ΑΕΚ. Αφού οι μεγάλοι παράγοντες μας έχουν εγκαταλείψει. Αν υπάρχει οποιοσδήποτε με οικονομική επιφάνεια τον περιμένουμε. Καλούμε τους πάντες σε συστράτευση. Ειδικά μ' όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Αν θέλουμε να προλάβουμε καταστάσεις, πρέπει όλοι να ενεργοποιηθούμε. Εκπέμπει Sos το μπάσκετ της ΑΕΚ».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Έπεσαν μπουνιές στην Κροατία
Έπεσαν μπουνιές στην Κροατία
Αγχωτικά αλλά στο -2 η Νάπολι
Αγχωτικά αλλά στο -2 η Νάπολι
Πήρε φόρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο (video)
Πήρε φόρα ο Κριστιάνο Ρονάλντο (video)
Παναθηναϊκός: Μένει… Κυψέλη για την παραμονή!
Παναθηναϊκός: Μένει… Κυψέλη για την παραμονή!
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι – Η κατάθεση «φωτιά» της φίλης του
Θρίλερ με την άγρια δολοφονία 19χρονου στο Μαρούσι – Η κατάθεση «φωτιά» της φίλης του
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Δήλεσι - Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τις δύο αδερφές: Είχαν κάνει απόπειρα αυτοκτονίας
Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες - Μέσα σε ένα μήνα θα δουν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό τους
Ανάσα για εκατομμύρια Έλληνες - Μέσα σε ένα μήνα θα δουν περισσότερα χρήματα στο λογαριασμό τους

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης