Τελικός Κυπέλλου: Συμφώνησαν Κόντης και Μάντζιος – «Δεν υπάρχει φαβορί στον τελικό»

Τελικός Κυπέλλου: Συμφώνησαν Κόντης και Μάντζιος – «Δεν υπάρχει φαβορί στον τελικό»

Τελικός Κυπέλλου: Την τεράστια θέληση των ομάδων τους να κατακτήσουν το τρόπαιο, ανέλυσαν Χρήστος Κόντης και Άκης Μάντζιος στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον μεγάλο αγώνα.

Ο Χρήστος Κόντης δήλωσε:

Οι δύο ομάδες γνωρίζονται αρκετά καλά, υπάρχει φαβορί σε ένα τέτοιο παιχνίδι;

«Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν φαβορί, είναι παιχνίδια που όποιος το θέλει περισσότερο το παίρνει, εμείς το θέλουμε πάρα πολύ. Ξέρουμε τον αντίπαλο μας ξέρει, υπάρχει το ταλέντο των ποδοσφαιριστών και όποιος το θέλει περισσότερο θα το πάρει».

Δύο Έλληνες προπονητές σε έναν ελληνικό τελικό, πως νιώθετε;

«Νιώθουμε πολύ όμορφα σίγουρα. Είμαστε σε έναν ελληνικό τελικό, μακάρι στο μέλλον να έχουμε πολλούς Έλληνες προπονητές σε αυτή τη θέση και να διεκδικούν τρόπαια και Κύπελλα. Εύχομαι αύριο να είναι μια καλή μέρα για εμάς στον Παναθηναϊκό».

Έχεις έναν τίτλο στην Κύπρο, επί αμιγώς ελληνικού εδάφους, θα θέλατε να τους κάνετε αύριο δύο;

«Δεν έχω έναν τίτλο σαν προπονητής, έχω τέσσερις, έχω πάρει και άλλους στο εξωτερικό. Αισιοδοξώ να γίνουν πέντε και έξι. Έχουμε πίστη, ποδοσφαιριστές με απίστευτη ποιότητα. Έναν σύλλογο που έχει μάθει να σηκώνει τίτλους. Η ιστορία αυτό δείχνει, έχουμε 19 τρόπαια και αύριο θέλουμε να τα κάνουμε 20».

Πόσο εύκολο είναι σε έναν προπονητή να παρέμβει σε μια ομάδα μέσα σε μια εβδομάδα;

«Το έργο του προπονητή είναι εύκολο όταν έχεις καλούς ποδοσφαιριστές. Άρα για μένα είναι εύκολο να παρέμβω όταν έχω παίκτες σαν τον Ιωαννίδη. Γνωρίζω την ομάδα, το σύλλογο, το να παρέμβω μου είναι εύκολο γιατί οι παίκτες μπορούν να τα αντιληφθούν και να τα κάνουν πράξη στο γήπεδο».

Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου:

«Δε θα διαφωνήσω με τον φίλο μου τον Χρήστο. Ένας τελικός είναι τελικός, δεν υπάρχει φαβορί. Οι ομάδες έδειξαν ισορροπία στο πρωτάθλημα. Είναι θέμα ημέρας, κατά πόσο θα έχουμε προετοιμαστεί σωματικά και ψυχολογικά.

Δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε κάτι διαφορετικό. Δουλεύαμε τον Παναθηναϊκό με τον Τερίμ, η έλευση του Κόντη αλλάζει τα δεδομένα, ξέρουμε όμως πως θα παρουσιαστεί ο Παναθηναϊκός. Έχουμε μια απίστευτη ορμή και πίστη από τον κόσμο μας να φέρουμε το Κύπελλο στη Θεσσαλονίκη».

Για το αν αισθάνεται πίεση για τον τελικό, λόγω των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί: «Και οι δύο ομάδες θέλουν το τρόπαιο. Στα playoffs δεν είχαμε βαθμολογικό κίνητρο, αλλά είμαστε μια μεγάλη ομάδα που θέλει τη νίκη σε κάθε ματς. Ο τελικός είναι μια κατηγορία μόνος του».

Για το ότι στις δύο ομάδες του τελικού είναι δύο Έλληνες προπονητές: «Για μένα είναι ιδιαίτερη χαρά. Σίγουρα είναι σημαντικό να είναι Έλληνες προπονητές και δεν υπάρχει εμπιστοσύνη σε εμάς. Δεν ξέρω πως μπορεί να αλλάξει αυτό εύκολα. Θα έπρεπε να έχουμε και τον κόσμο μαζί μας και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων; Αν θες να έχεις έτοιμο ένα γήπεδο μέσα σε 2-3 μέρες το φτιάχνεις. Έχει ευθύνη και η ομοσπονδία και το κράτος».

Για το αν θα ήθελε να αναλάβει ομάδα στην Κύπρο: «Και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Οποιοσδήποτε θέλει να το κάνει αυτό. Ίσως κάποια στιγμή να έρθει».

Για την τελευταία φορά που είχε προκριθεί ο Άρης στα πέναλτι (πριν από την ΑΕΚ φέτος), στην οποία ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό και είχε βάλει εκείνος το πέναλτι: «Με πήγες πολλά χρόνια πίσω. Δεν ξέρω αν είναι σημάδι. Μακάρι να είναι για να πάρουμε το Κύπελλο εμείς».



Premier League: Έκλεισε τον Ολίσε με εξαετές συμβόλαιο η Τσέλσι
Premier League: Έκλεισε τον Ολίσε με εξαετές συμβόλαιο η Τσέλσι
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Χαλκίδα η Εθνική για το βασικό στάδιο προετοιμασίας
Ολυμπιακοί Αγώνες: Στη Χαλκίδα η Εθνική για το βασικό στάδιο προετοιμασίας
Live Euro 2024: Σερβία - Αγγλία
Live Euro 2024: Σερβία - Αγγλία
Euro 2024: Αγρια επεισόδια στη Γερμανία πριν το Αγγλία - Σερβία
Euro 2024: Αγρια επεισόδια στη Γερμανία πριν το Αγγλία - Σερβία
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved