Έτσι θέλει την ΑΕΚ ο Αλμέιδα: «Με αγάπη, πάθος, αυτοθυσία και ένωση» (video)
INTIME

Έτσι θέλει την ΑΕΚ ο Αλμέιδα: «Με αγάπη, πάθος, αυτοθυσία και ένωση» (video)

Το πλάνο του για την ΑΕΚ και τη φιλοσοφία του για το ποδόσφαιρο παρουσίασε ο Ματίας Αλμέιδα.

Τις πρώτες σκέψεις του για την ΑΕΚ και το πώς θέλει να αγωνίζεται μοιράστηκε ο Ματίας Αλμέιδα, κατά την πρώτη του συνέντευξη Τύπου. Ο Αργεντινός τεχνικός μίλησε για τον σεβασμό του προς όλους, την πίστη του στη σκληρή δουλειά, ενώ απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένο σύστημα που σκέφτεται για την ομάδα, ή για συγκεκριμένους παίκτες. Αναφέρθηκε στο πάθος του για το ποδόσφαιρο, τη δίψα του για νέες εμπειρίες και τον σεβασμό στη δουλειά του, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα κάνει καινοτομίες, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές.

Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση και στο πάνελ εκτός από τον Αλμέιδα βρισκόταν και ο Μπρούνο Άλβες.

Στον χαιρετισμό του ο Αργεντινός τεχνικός ανέφερε: «Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Μακάρι να είναι πολλές οι στιγμές που θα τα πούμε. Να είναι μια καλή αφετηρία για την επικοινωνία μας».

Στη συνέχεια δέχτηκε ερωτήσεις:

Για τους λόγους που δέχτηκε την πρόταση της ΑΕΚ: «Για πολλούς λόγους. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Έφυγα από το πατρικό μου στα 15 μου για να ακολουθήσω την καριέρα μου ως ποδοσφαιριστής. Όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής σκέφτηκα ότι θα ήθελα να έχω μια ανάλογη πορεία. Από το πρώτο τηλεφώνημα μου άρεσε η πρόκληση της ΑΕΚ, το πάθος του κόσμου που την ακολουθεί, προσπάθησα να μπω στη φιλοσοφία και στην ιστορία της. Όλα αυτά ήταν που ένιωσα και με έκαναν να αισθανθώ ξεχωριστός. Η απόφαση έχει να κάνει με το αγωνιστικό».

Για τη φιλοσοφία του: «Προσπάθησα να σεβαστώ τους δημοσιογράφους. Ήθελα να είμαι ίσος σε όλους σχετικά με τις σκέψεις μου. Η φιλοσοφία μου έχει να κάνει με τον σεβασμό. Κάνω προπόνηση με τον τρόπο που έπαιζα, σέβομαι κάθε ανθρώπινο ον και να με σέβονται αντίστοιχα, προσπαθώ να είμαι ειλικρινής πρώτα από όλα με τον εαυτό μου, έχω μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο, ο χρόνος θα δείξει τη φιλοσοφία μου με πράξεις, όχι με λόγια. Το να αρχίσω να μιλάω πολύ τώρα, δεν μου ταιριάζει.

Να έχουμε μια ανταγωνιστική ομάδα, που θα είναι ευτυχισμένη με αυτή τη φανέλα, που θα πρωταγωνιστεί. Για να είσαι πρωταγωνιστής απαιτείται επαγγελματισμός και ενότητα. Θέλουμε αυτοθυσία και χαρά που παίζουμε ποδόσφαιρο και να παλεύουμε όλοι κάθε φορά. Κάποιες φορές το ποδόσφαιρο είναι μόνο τα αποτελέσματα που μας κρίνουν. Θα προσπαθήσουμε να κυνηγήσουμε τα αποτελέσματα και να γράψουμε ιστορία. Γι’ αυτό ήρθαμε».

Για τα όσα είδε από την ΑΕΚ: «Είδα πράγματα στα παιχνίδια. Εξέτασα χωριστά και πολύ κάθε παίκτη. Δεν μιλάω για όσα έχουν γίνει. Εγώ δεν ήμουν εδώ, δεν προπονούσα την ομάδα και θα ήθελα να δείξω σεβασμό σε αυτούς που ήταν πριν. Σήμερα μίλησα λίγο στους παίκτες, κάποιοι λείπουν, παρουσίασα το επιτελείο μου, είδα τους υπαλλήλους με τους οποίους θα δουλεύουμε μαζί. Να προσπαθήσουμε από σήμερα να δουλεύουμε όλοι μαζί. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα εντός και εκτός γηπέδου».

Για τον σχηματισμό που έχει στο μυαλό του: «Υπάρχει ένα στυλ που δίνω σημασία. Έχω πολλές ιδέες για το πως μπορεί η ομάδα να καταφέρει αυτό που θέλουμε. Αλλά ποτέ κανείς δεν μπορεί να έχει στο μυαλό του μόνο ένα σύστημα. Θέλω να δω τους παίκτες στις προπονήσεις, έχουμε τον χρόνο που χρειάζεται για να ψάξουμε να βρούμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Πολλές φορές έχεις κάτι στο μυαλό σου, αλλά πρέπει να είσαι ανοιχτός».

Για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ και το γεγονός ότι θα είναι ο πρώτος προπονητής που θα μπει σε αυτό: «Είμαι ενθουσιασμένος για το μέλλον. Έχω έρθει στην Αθήνα εδώ και ένα μήνα για να μελετήσω και την κουλτούρα σας. Γενικά πηγαίνω σε μέρη που ακούω διαφορετικά πράγματα για το ποδόσφαιρο και τη ζωή. Πάντα με συνοδεύει η οικογένειά μου. Έφερα και τη μητέρα μου για να γνωρίσει το μέρος. Μπορεί αυτά να είναι ασήμαντα για εσάς, αλλά ο ενθουσιασμός μου είναι μεγάλος.

Η λέξη πίεση έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα. Έχω μοιραστεί με έναν φίλο μου, τον Ντιέγο Μαραντόνα τις σκέψεις μου. Ίσως έχετε ακούσει πως πίεση νιώθει ένας πατέρας που δεν έχει να δώσει ένα πιάτο φαγητό στο παιδί του. Είμαστε εργάτες, δεν κινούμαστε με βάση τα χρήματα, αλλά το πάθος και τη δόξα. Όταν μιλάω έτσι, το κάνω εκ μέρους όλου του επιτελείου μας. Προ ημερών, πέθανε η μητέρα ενός από τους φίλους και συνεργάτες μου, του Κάρλος Ρόα, και εμείς είμαστε εδώ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Μας κάνει να πονάμε, να χαιρόμαστε, αλλά και να δουλεύουμε ως οικογένεια, που είναι πιο σημαντικό.

Είμαι ενθουσιασμένος για το γήπεδο. Την πίεση θα την μεταφέρουμε σε κάθε αντίπαλο. Ο κόσμος να είναι έξτρα παίκτης, να μας δίνει χαρά και εμείς να την ανταποδίδουμε».

Για την κόντρα με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και τις ήττες της ΑΕΚ στα ντέρμπι: «Αν είχα αμφιβολία, δεν είχα δεχθεί την πρόταση. Θα ήμουν ήσυχος στο σπίτι μου. Πιστεύω στη δουλειά που θα κάνουμε. Η ιστορία και το μέταλλο της ΑΕΚ είναι να πρωταγωνιστεί. Θα πρέπει να έχεις μια δική σου ταυτότητα. Αυτή είναι η όμορφη πρόκληση που έχουμε. Θέλουμε να παλέψουμε για να είμαστε πρωταθλητές. Σέβομαι κάθε ομάδα, αλλά είναι πολύ όμορφο να παλεύεις και να είσαι πρωταθλητής».

Για τις μεταγραφές: «Ο σύλλογος κάνει μια θυσία, δουλεύουμε ως ομάδα για τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Πρέπει να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Πάντα είναι καλό να έχεις στη διάθεσή σου τους παίκτες στην αρχή της προετοιμασίας για να προσαρμοστούν πιο εύκολα. Είναι αλήθεια ότι τώρα αρχίζει να κινείται η αγορά και παντού είναι δύσκολα. Ξέρω ότι η διοίκηση δουλεύει δυνατά και πιστεύω ότι θα βρούμε τις λύσεις που ψάχνουμε».

Για τους Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον: «Δεν θα πω ποτέ ότι εξαρτώμαι από έναν ή δυο παίκτες. Καθένας θα πρέπει να βοηθά την ομάδα για να φτιάξουμε το σύνολο, να παίζουμε ως ομάδα. Τα χαρακτηριστικά και των δυο ταιριάζουν στον τρόπου που σκέφτομαι να παίζει η ομάδα. Δεν θέλω να τους μεταφέρω πίεση. Καθένας στη θέση του θα είναι σημαντικός».

Για το αν κάποιος τον έχει επηρεάσει στις ιδέες του για το ποδόσφαιρο: «Όχι. Μου αρέσει το ποδόσφαιρο διότι έρχομαι σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, κοινωνικές τάξεις, φυλές. Σε όλα τα μέρη ο τρόπος που παίζεται το ποδόσφαιρο είναι ίδιος. Με μια μπάλα. Αν βάλεις πιο πολλά γκολ και δεχθείς λιγότερα τότε νικάς. Σέβομαι όλους τους ανθρώπους, αναγνωρίζω ότι εγώ έχω πλεονεκτήματα και έχω κάνει λάθη. Μου αρέσει να μαθαίνω, να γνωρίζω ανθρώπους. Όταν έχω με κάποιον πρόβλημα, πάω και του το λέω».

Πώς θα περιέγραφε με τρεις λέξεις τη δική του ΑΕΚ: «Αγάπη, πάθος, αυτοθυσία και μια τέταρτη, ένωση».

Για το πώς θέλει να λειτουργεί η ομάδα: «Πιστεύω στην ομαδική δουλειά. Την πρώτη μέρα είχε προηγηθεί συνάντηση με όλο το σταφ από τα Σπάτα. Όλοι όσοι είναι εδώ είναι σημαντικοί για το καλό της ομάδας. Αυτό που κάνω πάντα στο ποδόσφαιρο είναι να συμπεριφέρομαι το ίδιο σε όλους. Πιστεύω ότι είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίζεις τα πράγματα με ειλικρίνεια. Από εκεί προκύπτει ο σεβασμός. Δεν ξεχνάω ότι υπήρξα ποδοσφαιριστής. Λέω στους παίκτες ότι σκέφτομαι. Θέλω οι παίκτες να νιώθουν σε ποια ομάδα βρίσκονται και να λειτουργούν ως σύνολο».

Για τη δεύτερη ομάδα και για το αν μπορεί να βγάλει η ΑΕΚ παίκτες από την ακαδημία της: «Έχω συναντήσει ήδη τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Θα δουλέψουμε σαν μια ομάδα για το καλό των παιδιών. Όπου δούλεψα βοήθησα αρκετούς νεαρούς παίκτες να κάνουν το ντεμπούτο τους. Θα πάρω επτά παίκτες μαζί μου στην προετοιμασία. Ο χρόνος θα δείξει αν θα μπορούν να μείνουν στην ομάδα. Θα έχουν μια κοινή πορεία, προκειμένου η ΑΕΚ να βγάλει ποδοσφαιριστές. Πρέπει να κερδίζω για να παραμείνω στη θέση μου και με την εμπειρία που έχω και σε προηγούμενα πρότζεκτ, αν είμαστε ενωμένοι θα καταφέρουμε αυτά που θέλουμε. Είμαστε προπονητές, όχι μάγοι. Για μένα το ποδόσφαιρο έχει ήδη ανακαλυφθεί. Δεν θα κάνω τίποτα το περίεργο που θα σας εκπλήξει. Θα ζήσω το ποδόσφαιρο με πάθος και σεβασμό στη δουλειά μου. Αλλά οι πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές. Αλλά δεν θα εφεύρω κάτι».

Για τα φιλικά προετοιμασίας: «Είμαστε ικανοποιημένοι. Για μένα το σημαντικό είναι η καθημερινή δουλειά, όχι τα φιλικά. Για να πετύχεις κάποια πράγματα πρέπει να κάνεις προπονήσεις και αυτό θα φέρει ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή αγώνων. Το σημαντικό είναι στο πρώτο ματς να έχουμε ξεκάθαρη ιδέα σε αυτό που θέλουμε».

Για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν παίζει Ευρώπη: «Είναι αλήθεια ότι είναι πρόβλημα που δεν παίζουμε στην Ευρώπη. Όλοι ξέρουμε τι σημασία αυτών των αγώνων. Είναι ο ενθουσιασμός και το οικονομικό κομμάτι, δυστυχώς δεν τα έχουμε. Πιστεύω ότι κάτι δεν λειτούργησε καλά πριν. Θα μου άρεσε πολύ να έρθω και να παίζει η ΑΕΚ στην Ευρώπη. Μερικές φορές οι μεγάλες ομάδες ίσως πρέπει να πέσουν χαμηλά για να ανέβουν. Ξεκινάμε από το μηδέν για να είναι η μεγάλη ομάδα, ανάμεσα σε αυτές».

Για την επαφή του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη: «Ευχαριστώ τον κύριο Μελισσανίδη για την ευκαιρία που μου έδωσε. Ό,τι λέμε μένει πάντα μεταξύ μας. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσε. Όπως το έκανα και στα προηγούμενα κλαμπ που έκανα πριν, έτσι και τώρα θα κάνω το ίδιο. Χάρηκα και για τη σημερινή συζήτηση. Αυτό που μένει είναι η ομάδα να έχει καλή απόδοση και να πείσω τον Μελισσανίδη να μου κάνει συμβόλαιο για δέκα χρόνια».


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΕΚ: Γι’ αυτό καθυστέρησε η συνέντευξη Τύπου του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Γι’ αυτό καθυστέρησε η συνέντευξη Τύπου του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Μετά τη μεσαία γραμμή, φουλάρει για στόπερ

ΑΕΚ: Μετά τη μεσαία γραμμή, φουλάρει για στόπερ

Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
Σερέλης: "Θέλουμε να κρατήσουμε την έδρα μας και να πάμε στο Βερολίνο"
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved