Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 2-3: Ανατροπή παραμονής με τη σφραγίδα των Λένις, Άοσμαν (photos)

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός 2-3: Ανατροπή παραμονής με τη σφραγίδα των Λένις, Άοσμαν (photos)

Αστέρας Τρίπολης-Ιωνικός: Η ομάδα της Νίκαιας αν και βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, με πάθος και εκπληκτικούς τους Άοσμαν, Λένις, έφτασε σε μία τρομερή ανατροπή. Νίκησε 3-2 τους Αρκάδες, οι οποίοι στο 1-1 έμειναν με δέκα παίκτες κι έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή.

Ο Αστέρας Τρίπολης προερχόταν από έξι νίκες και μία ισοπαλία σε επτά ματς. 

Στα έξι δεν είχε δεχθεί γκολ κι έβλεπε μπροστά του την τέταρτη θέση, αν νικούσε τον Ιωνικό, αφού θα προσπερνούσε τον ΠΑΣ Γιάννινα. 

Ο Ιωνικός πάλευε για την παραμονή και ήθελε θετικό αποτέλεσμα για να μην τον πλησιάσουν Ατρόμητος και Απόλλων Σμύρνης. Οι Άοσμαν, Λένις ήταν οι πρώτοι που ένιωσαν ότι έχουν έναν τελικό μπροστά τους. Η ομάδα της Νίκαιας, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, μόλις στο 6' με γκολ του Καπίγια, άντεξε, έμεινε στο ματς, οι Αρκάδες νόμιζαν ότι όλα τελείωσαν και τιμωρήθηκαν.

Με τους Λένις, Άοσμαν να στήνουν πάρτι και τον Μάναλη να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, ο Ιωνικός που έβγαλε τρομερό πάθος, απέδρασε με το απίθανο 2-3 από την Τρίπολη, είδε τον Απόλλωνα να μην νικάει στη Ριζούπολη κι ασφαλώς έκανε τεράστιο βήμα για την παραμονή. Ο Αστέρας που έχασε στη φάση του πέναλτι για το 1-1, τον Καστάνιο με κόκκινη, γεγονός, το οποίο ασφαλώς έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του ματς, στο δεύτερο μέρος έμοιαζε υπνωτισμένος. Και με το πρόγραμμα που έχει, η εξάδα δεν είναι σίγουρη.  

Σχηματισμοί

Ο Αστέρας Τρίπολης είχε τον Τσιφτσή στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Καρμόνα κι αριστερό ο Άλβαρεζ. Στόπερ οι Χριστόπουλος, Καστάνιο και στα χαφ οι Βαλιέντε, Μουνάφο. Ο Σίτο έπαιξε αριστερά ο Ριέρα δεξιά και ο Καπίγια πίσω από τον Σόνι.

Ο Ιωνικός είχε τον Χουτεσιώτη στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα τους Βαφέα, Σάντσες, Ρομαό, στα χαφ οι Κάνιας, Ντάλσιο, αριστερό μπακ χαφ ο Κιάκος, δεξί ο Ματσούκας και οι Άοσμαν,  Λένις πλαισίωναν τον Μάντζη.

Φοβερό ξεκίνημα και 1-0 ο Καπίγια

Οι Αρκάδες μπήκαν φουριόζοι και στην πρώτη καλή τους στιγμή άνοιξαν το σκορ. Στο 6’ ο Σίτο απέφυγε εντυπωσιακά τον Ματσούκα, γύρισε στον Ριέρα, ο οποίος σούταρε και στην πορεία της μπάλας κινήθηκε ο Καπίγια και άνοιξε το σκορ.

Ο Αστέρας πήρε ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, ενώ ο Ιωνικός  έδειχνε σοκαρισμένος.

Στο 10’ ο Σόνι εκτέλεσε από μακριά και ο Χουτεσιώτης απέκρουσε δύσκολα, ενώ στο 11’ σουτ του Σίτο έφυγε άουτ. Στο 12’ ο Αστέρας άγγιξε και το 2-0. Ο σκόρερ Καπίγια απέφυγε με τρομερή ντρίμπλα τον Ρομαό και σούταρε από καλή θέση, αλλά έστειλε λίγο άουτ τη μπάλα. Στο 15’ αδύναμο σουτ του Σόνι ήταν άστοχο και σ’ εκείνο το σημείο πέρασε η «καταιγίδα» του Αστέρα.

Ο Ιωνικός ισορρόπησε, αλλά δυσκολευόταν να βρει φάσεις, κόντρα στη σφιχτή άμυνα του Αστέρα.  Η πρώτη τελική ήταν στο 31’, όταν σουτ του Λένις έφυγε ψηλά άουτ. Στο 37’ ο Λένις έκανε την σέντρα και ο Άοσμαν αστόχησε, ενώ η καλύτερη στιγμή για τους Νικαιώτες ήταν στο 45’ όταν σε εκτέλεση φάουλ, ο Ρομαό έπιασε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ.

Απίστευτη ανατροπή με Λένις!

Ο Αστέρας Τρίπολης που ήταν ανώτερος στο πρώτο μέρος δεν τελείωσε την υπόθεση νίκη και ο Λένις ανέλαβε δράση. Αρχικά, στο 56’ ο Μάντζης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα από φάουλ του Άοσμαν, αλλά δόθηκε φάουλ στον Τσιφτσή, έπειτα από σκληρό φάουλ του Βαφέα.

Στο 58΄ο Λένις πήρε τη μπάλα, έφυγε στην αντίπαλη περιοχή, πλάσαρε, ο Τσιφτσής απέκρουσε και η μπάλα πήγε στο δοκάρι και κόρνερ. Ο Ιωνικός, όμως, φώναξε για σπρώξιμο του Καστάνιο στον Λένις. Ο Τζήλος κάλεσε τον Κουμπαράκη στο VAR, αυτός είδε το σπρώξιμο του Καστάνιο κι έδωσε πέναλτι και κόκκινη στον παίκτη του Αστέρα!

Ο Άοσμαν ευστόχησε στην εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Ιωνικός, όμως, δεν έμεινε εκεί. Με αριθμητικό πλεονέκτημα κυνήγησε και τη νίκη και βρήκε δεύτερο γκολ στο 67’! Κάθετη του Άοσμαν, ο Λένις έφυγε στην κόντρα, πέρασε τον Τσιφτσή και πλάσαρε για το 1-2!

Δέχθηκε μπουκάλι ο Ματσούκας!

Στους πανηγυρισμούς μπροστά στην εστία των φίλων του Αστέρα, ορισμένοι ανεγκέφαλοι πέταξαν μπουκάλια και ένα απ’ αυτά βρήκε τον Ματσούκα. Ο δεξιός μπακ χαφ του Ιωνικού ζαλιζόταν και στη συνέχεια αντικαταστάθηκε.

Ο Αστέρας έψαξε το γκολ της ισοφάρισης, αλλά δεν το βρήκε. Στο 82’ ο Χουτεσιώτης απέκρουσε το σουτ του Μπενίτο και στο 89’ είχε δοκάρι. Ο Ρεγκίς έκανε το δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι. Στην κόντρα ο Μάντζης έφυγε στην αντεπίθεση και έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ!

Το τελείωσε ο Μάναλης, γκολ και ο Ρεγκίς!

Ο Ιωνικός άντεξε στην πίεση και στο 98' πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Αστέρας είχε βγει στην επίθεση, ο Ιωνικός έκλεψε και ο Καμπράλ τροφοδότησε τον Μάναλη, αυτός πέρασε και τον Τσιφτσή και σημείωσε το 1-3!

Στο 100' (είχε δείξει εννιά λεπτά καθυστερήσεις ο Κουμπαράκης), ο Ρεγκίς απλά μείωσε για τον Αστέρα σε 2-3!

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Άλβαρεζ, Χριστόπουλος (81’ Τιλίκα), Καστάνιο, Βαλιέντε, Μουνάφο, Σίτο (81’ Ρεγκίς), Ριέρα (81’ Μπενίτο), Καπίγια (64’ Αντζουλάς), Σόνι.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαφέας, Σάντσες, Ρομαό, Κάνιας, Κιάκος (90' Καμπράλ), Ντάλσιο, Άοσμαν (85’ Πλατέλλας), Ματσούκας (73’ Γκοτσούλιας),  Λένις (73’ Βαλεριάνος), Μάντζης (90' Μάναλης).



Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ιβάνα Κνολ: Η πιο διάσημη οπαδός του Μουντιάλ «ζεσταίνεται» για το Euro 2024 (pics)
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Ντάνι Άλβες: «Πάρταρε» μέχρι τα ξημερώματα μετά την αποφυλάκισή του
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Η πορεία της Ολυμπιακής Φλόγας
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
Euroleague: Διπλά τετράδας για Ολυμπιακό, Μονακό, Μπαρτσελόνα - Τελικός για Παναθηναϊκό AKTOR
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved