Σλίβκα: «Ο Απόλλωνας μπορεί να είναι ανταγωνιστικός κόντρα σε κάθε αντίπαλο»

Σλίβκα: «Ο Απόλλωνας μπορεί να είναι ανταγωνιστικός κόντρα σε κάθε αντίπαλο»

Ο Βικίντας Σλίβκα ανακρίθηκε από τους φίλους του Απόλλωνα μέσω της ιστοσελίδας της Super League.

Ο Βικίντας Σλίβκα του Απόλλωνα Σμύρνης είναι κατά γενική ομολογία -για δεύτερη σεζόν- από τους πιο σταθερούς παίκτες της ομάδας. Μέλος της εθνικής ομάδας της Λιθουανίας, ο 26χρονος μέσος θεωρεί ότι ο Απόλλωνας αδικείται από τη θέση που έχει στη βαθμολογία και συζητά με τη διοίκηση από τώρα για το ενδεχόμενο ανανέωσης της συνεργασίας τους, σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα της Super League.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Σλίβκα:

Ποιες ήταν οι πρώτες σου σκέψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο όταν άκουσες πέρυσι για πρώτη φορά την πρόταση του Απόλλωνα;

«Πρώτα, μίλησα με κάποιους φίλους μου που έπαιζαν ήδη στην Super League και τους ρώτησα πώς είναι το ποδόσφαιρο εδώ, η ζωή, το επίπεδο κ.λπ.. Οπότε ήξερα ότι πρέπει να είναι ένα δυνατό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

Με το κλίμα που υπάρχει τώρα στην ομάδα, θα ήθελες να παραμείνεις και τα επόμενα χρόνια για να μπορέσει να στηθεί ο Απόλλωνας της επόμενης πενταετίας; Αν ναι τι θα ήθελες να παραμείνει ίδιο ή να αλλάξει;

«Νιώθω πολύ καλά στην ομάδα και μου αρέσει ο ελληνικός τρόπος ζωής. Είμαστε σε συζητήσεις με το σύλλογο για το μέλλον. Το πρώτο πράγμα που θα ήθελα να αλλάξει είναι η τρέχουσα θέση μας στο πρωτάθλημα. Έχουμε μια καλή ομάδα και η θέση μας στη βαθμολογία δεν είναι αυτή στην οποία θα έπρεπε να είμαστε».

Τι πιστεύεις πως έφταιξε τις πρώτες αγωνιστικές; Να περιμένουμε πλέον έναν Απόλλωνα που θα τρώει σίδερα;

«Νομίζω ότι παίζαμε ελκυστικό ποδόσφαιρο. Δημιουργούσαμε ευκαιρίες για γκολ, αλλά στο τέλος δεν φτάναμε στην τελική προσπάθεια αρκετά καλά ενώ δεχθήκαμε και πολλά γκολ. Μάθαμε από αυτό και σίγουρα θα είμαστε πλέον πιο δυνατοί και αποτελεσματικοί».

Τι πιστεύεις ότι χρειάζεται ο Απόλλωνας ώστε να μονιμοποιήσει τη παρουσία του στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου; Τι προσδοκίες έχεις από την ομάδα;

«Όπως ανέφερα και πριν, πιστεύω ότι έχουμε μια καλή ομάδα και μπορούμε να είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι σε κάθε αντίπαλο στο πρωτάθλημα. Τώρα δεν πρέπει να μας αποσπούν την προσοχή οι σκέψεις για τη θέση στην οποία θα είμαστε στο τέλος της σεζόν. Πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι που είναι το πιο σημαντικό».

Πώς βλέπεις το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής και τι να περιμένουμε από τον Απόλλωνα φέτος;

«Το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό φέτος. Για τους οπαδούς πρέπει να είναι ένα κάτι πολύ συναρπαστικό. Όπως ανέφερα, η ομάδα μας έχει τη δυνατότητα να έχει μια πολύ καλή σεζόν, αλλά αυτό απαιτεί πολύ υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης και σκληρή δουλειά».

Τι είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει στο γήπεδο και τι θα ήθελες να βελτιώσεις;

«Μου αρέσει να έχω την κατοχή της μπάλας και να δημιουργώ ευκαιρίες για τους συμπαίκτες μου να σκοράρουν. Επίσης δεν με ενοχλεί η «βρώμικη δουλειά». Είμαι ομαδικός παίκτης και η πρώτη μου προτεραιότητα είναι η επιτυχία της ομάδας μου. Προφανώς θα ήθελα να πετύχω περισσότερα γκολ, αλλά μερικές φορές είμαι πολύ αλτρουιστής και αναζητώ τον συμπαίκτη μου ως την πρώτη επιλογή».

Ποιος είναι ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει στο πρωτάθλημα και γιατί;

«Αν κοιτάξω την προηγούμενη σεζόν, θα έλεγα ότι είναι ο Ολυμπιακός. Έχουν υψηλή ποιότητα σε κάθε θέση».



Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Ολυμπιακός: Τα έσοδα της πορείας μέχρι τον τελικό - Πόσα θα πάρει αν κατακτήσει το Conference League
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Γιορτή απόψε στο ΟΑΚΑ για τους θριαμβευτές του Παναθηναϊκού AKTOR!
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Στη διάθεση του κοινού στην Αθήνα το τρόπαιο του Conference League
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
Μέχρι το 2028 στον πάγκο της Ισπανίας ο Σκαριόλο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved