Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβα: Θέλει χρόνο, έχει «χτυπητές» ανάγκες! (Videos+Photos)

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβα: Θέλει χρόνο, έχει «χτυπητές» ανάγκες! (Videos+Photos)

Παναθηναϊκός-Λοκομοτίβα: Οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι 2-2 με την ομάδα του Ζάγκρεμπ, έχοντας αρκετά ανασταλτικά κενά-Ο Χατζηγιοβάνης τα γκολ του «τριφυλλιού»!

Σύμφωνα και με την ετοιμότητα του αντιπάλου, ο Παναθηναϊκός έκανε δημιουργικά ίσως την καλύτερη εμφάνισή του σε φιλικό ματς. Οι «πράσινοι» υποδέχτηκαν την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στο γήπεδο της Καλλιθέας κι ήρθαν ισόπαλοι 2-2. Οι Κροάτες που είναι ήδη στην 4η αγωνιστική του Πρωταθλήματός τους, σαφώς έχουν καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας.

Ειδικά στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξαν σιγά-σιγά να αφομοιώνουν κάποιες απ’ τις μεσοεπιθετικές επιθυμίες του προπονητή τους. Γι’ αυτό και βρήκαν ευκαιρίες για να σκοράρουν περισσότερα απ’ τα 2 γκολ που τελικά σημείωσαν. Απ’ την άλλη, το πρόβλημα στον άξονα εμφανίστηκε και πάλι, καθώς τα λάθη ήταν συχνά από τους χαφ. Άλλωστε από ένα τέτοιο προήλθε και το πρώτο γκολ των Κροατών.

Ο Χατζηγιοβάνης είχε κέφια και το έδειξε με τα δύο γκολ που πέτυχε αλλά και τη συνολική του παρουσία όσο αγωνίστηκε. Καλός κι ο Χουάνκαρ που είχε και μια όμορφη ασίστ.

Αξιοσημείωτο φυσικά το ντεμπούτο του Ζβόνιμιρ Σάρλια. Ο νέος στόπερ του «τριφυλλιού» αγωνίστηκε στην τελική ευθεία του ματς. Και έγινε ο… μοιραίος, καθώς στο 87’ έκανε λάθος υπολογισμό και τελικά αντέδρασε άσχημα, με αποτέλεσμα να του κλέψει ο Αρτίστικο και να σκοράρει.

Το πρώτο μέρος είχε πρωταγωνιστή τον Παναθηναϊκό, καθώς οι «πράσινοι» δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Τις περισσότερες τις σπατάλησαν όμως. Με αποκορύφωμα το τετ α τετ του Καρλίτος στο 15’, ενώ δύο λεπτά μετά ο Ισπανός και ο Χατζηγιοβάνης έχασαν διπλή ευκαιρία να σκοράρουν!

 

Σα να μην έφτανε αυτό, στο 18’ πλήρωσαν το κακό αμυντικό transition. Μετά από λάθος του Ρούμπεν, ο Κατσαβέντα βρήκε χώρο να προχωρήσει και να φτάσει στο ύψος της περιοχής. Από εκεί σούταρε εξαιρετικά κι έκανε το 0-1, καθώς ο Διούδης δεν μπορούσε να αντιδράσει.

 

Η συνέχεια είχε τον Παναθηναϊκό να βρίσκει ξανά τον τρόπο να απειλήσει, αλλά να μην μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 27’ μετά από γύρισμα του Χατζηγιοβάνη, ο Βιγιαφάνιες δεν πήρε καλά την κεφαλιά στην κενή εστία κι έστειλε την μπάλα άουτ!

Η ισοφάριση ήρθε τελικά με πέναλτι! Ο Βέλεθ είδε τον Κατσαβέντα να πέφτει άτσαλα επάνω του. Ο διαιτητής έδειξε το σημείο του πέναλτι και ο Χατζηγιοβάνης στο 40’ έφερε το ματς στα ίσα.

 

Ένα λεπτό μετά ήρθε η ολική ανατροπή για το «τριφύλλι». Ο Χουάνκαρ στο χώρο έκανε εξαιρετική μπαλιά, ο Χατζηγιοβάνης έφυγε στο όριο του οφσάιντ, πέρασε τον Σαντίνι στην έξοδό του και στην κενή εστία έκανε το 2-1! Σκορ που ήταν κι αποτέλεσμα ημιχρόνου.

 

Στο δεύτερο μέρος η Λοκομοτίβα που σαφώς έχει καλύτερο ρυθμό (είναι σε εξέλιξη το Πρωτάθλημα Κροατίας) προσπάθησε να πρεσάρει περισσότερο και ψηλότερα. Στο 56’ ο Μαουρίσιο έκανε λάθος γύρισμα, αλλά ο Διούδης με υπερένταση πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα.

Οκτώ λεπτά μετά, ο Αρτίστικο έγινε κάτος εντός περιοχής σε πλάγια θέση, προσπάθησε να πλασάρει με τον Διούδη να διώχνει.

Στο 69’ ήρθε η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό στο δεύτερο μέρος. Ο Μπουζούκης σούταρε ωραία, με τον τερματοφύλακα της Λοκομοτίβα να διώχνει.

Από εκεί και πέρα ο ρυθμός «έσπασε», λόγω των αλλαγών που έκαναν οι δύο ομάδες, αλλά και της κούρασης που προήλθε κυρίως απ’ τη ζέστη. Ενώ όλα έδειχναν πως… σβηστά θα έρθει το 2-1, ο Σάρλιγια έκανε λάθος στο 87’. Ο Κροάτης δεν υπολόγισε σωστά, πιέστηκε απ’ τον Αρτίστικο και αντέδρασε λάθος, με αποτέλεσμα ο αντίπαλός του να βγει τετ α τετ και να κάνει το 2-2 που ήταν τελικό σκορ!

 

Οι «πράσινοι» είχαν καλύτερο πρόσωπο από προηγούμενα φιλικά, αλλά ταυτόχρονα είναι ξεκάθαρο πως θέλουν χρόνο και κυρίως μεταγραφικές «ενέσεις» ποιότητας!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Διούδης (68΄ Χριστογεώργος), Κώτσιρας (68΄ Σαντσες), Βέλεθ (68΄ Σάρλια), Σιδεράς (68΄ Σερπέζης), Χουάνκαρ (68΄ Χατζηθεοδωρίδης), Ρούμπεν (63΄ Αλεξανδρόπουλος), Μαουρίσιο (62΄Αγιούμπ), Ενγκμπακοτό (68΄ Σαβιέρ), Χατζηγιοβάνης (48΄ Μπουζούκης), Βιγιαφάνες (68΄ Αθανασακόπουλος), Καρλίτος (68΄Καμπετσής)

Για τη Λοκομοτίβα η αρχική ενδεκάδα ήταν: Σαντίνι, Αλίγιου, Ντάμπρο, Κατσεβέντα, Mάριτς, Ντε Χαας, Κοκάι, Πίβαριτς, Σόλντο, Στοϊκοβιτς, Τσίπετιτς

 



O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
Youth League: Πέρασε η Μίλαν και παίζει με Ολυμπιακό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved